Øyenbryn Smerte: Årsaker og smertebehandling nær eller bak øyenbrynene

Beskrivelse

Smerter i nærheten av eller bak øyenbrynene kan ha forskjellige årsaker. Smerte er vanligvis ikke i øyenbrynet selv, men kommer fra områdene nedenfor eller i nærheten av det. Smerte kan gå og komme eller vare i lengre perioder, avhengig av årsaken.

Her er de potensielle årsakene til smerte i øyenbrynene og hva du kan gjøre:

Årsaker til øyenbryn smerte

Årsakene varierer fra forhold som involverer øynene dine til ulike typer hodepine.

Spenningshodepine, migrene og klyngens hodepine

Hodepine av spenning, bachelorens hodepine og hodepine kan alle inkludere smerte i øyenbrynene, nær eller rundt deg.

Spenning hodepine

Spennings hodepine er vanligvis forårsaket av en slags stress og er utrolig vanlig. Det kan virke som et smertebånd på pannen, inkludert øyenbrynene. Du kan også føle smerte eller stivhet i nakke musklene.

Disse typer hodepine påvirkes ikke av den fysiske aktiviteten.

Migrene

Migrene er svært alvorlige hodepine som inkluderer flere symptomer på enkel smerte. Symptomene kan omfatte:

 • Følsomhet for lys og lyd
 • Vanskelig smerte å bære
 • smerte som blir verre med bevegelse

Du kan også prøve kvalme eller aura. Migrene hindrer generelt deg i å gå på jobb eller delta i andre aktiviteter.

Cluster hodepine

Hodepine av klyngen er en type migrene gruppert i flere angrep som oppstår under. De kan forekomme i # 8217; en dag eller en uke, med smerte som varer i 15 minutter til 3 timer.

Glaukom

Glaukom er en betingelse for Eye 8217, forårsaket av en økning i øyevæske, som skaper press. Trykket kan forårsake skade på den optiske nerven. Glaukom i Folk over 60 år er en av hovedårsakene til blindhet. Symptomer på glaukom kan inkludere:

 • hodepine
 • tåkesyn
 • Sterk øye smerte
 • Ser aloni i visjonen din
 • kvalme
 • Han retched

Leter etter forgjengelig behandling for glaukom kan forhindre blindhet.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse, eller brystinfeksjon, er en annen mulig årsak til smerte under eller nær øyenbryn. Bihulebetennelsen svulmer sinushulen, noe som gjør pusten vanskelig og nesen kan bli blokkert av slimet. Hevelse og trykk kan forårsake smerte rundt nesen og øynene, hvor nesehulene er funnet. Sinus smerte blir vanligvis verre når du bøyer eller beveger hodet ditt.

Bihulebetennelse eller brystinfeksjoner kan skyldes bakterier, allergier eller forkjølelse. Legen din vil kunne bestemme årsaken og sette deg selv på en behandlingsplan.

Tordenvær arteritt

L’Temporal arteritt er en tilstand hvor belegget av arteriene er betent. Det kalles også gigantisk celle arteritt. Det er mer vanlig i hodet arterier.

Hodepine er ofte nær eller rundt templene, noe som kan virke som en smerte inne eller under øyenbrynene. Andre mulige tidsmessige arteritt symptomer inkluderer:

 • kjeve smerte
 • Visjonsproblemer
 • en øm hodebunn

Hvis du har temporal arteritt symptomer, bør du umiddelbart konsultere en lege. L’Temporal arteritt kan behandles med suksess med kortikosteroider. Men hvis ubehandlet, # 8217; temporal arteritt kan føre til hjerneslag eller tap av visning.

helvetesild

L’Herpes Zoster er en «Viral infeksjon forårsaket av selve varicella-viruset. I noen tilfeller kan # 8217; herpes zoster forårsake hodepine som kan ligge i nærheten av øyenbrynene. Men de vanligste symptomene på ilden i Sant’Antonio er en «8217; smertefull og blæret hudutslett på huden.

Behandle smerten i øyenbrynene

Behandlingen avhenger av årsaken til smerte. I mange tilfeller må du foreskrive medisiner fra en lege. Mange langsiktige effekter av noen forhold, spesielt glaukom, kan forebygges ved å kontakte en lege, så snart du merker symptomene.

Hvis du er diagnostisert med en vanlig hodepine, kan en hodepine fra spenning eller en’migrene, hjemme rettsmidler kan hjelpe. Hvis du tar medisiner for din smerte, bør du snakke med legen din før du prøver noe alternativ og hjemmemedisin. Måtene å håndtere hodepine inkluderer:

 • hvile
 • Avslapning eller meditasjon
 • Gå til et mørkt rom med liten eller ingen lyd
 • Sett en kald pakke på hodet eller øynene dine
 • Benk eller reseptbelagte legemidler
 • unngå allergener
 • redusere stress

Når skal du se en lege

Når smerten begrenser dine aktiviteter eller gjør det vanskelig å jobbe, bør du konsultere legen din. Legen din vil kunne gi deg en passende diagnose og behandlingsplan.

Hvis du har synproblemer sammen med smerten rundt øyenbrynene, bør du konsultere en lege og behandling. Tidlig diagnose og øyeproblemer kan øke suksessen og muligens forhindre blindhet.

Ta bort

En sporadisk hodepine eller smerte bak øyenbrynene bør ikke være en grunn til bekymring og kan ikke kreve omsorg. Men hvis smerten din fortsetter eller er ledsaget av andre symptomer, bør du konsultere en lege.