Kjemoterapi og hårtap: Timing, råd for forebygging og mer

For mange som bor med kreft, kan kjemoterapi bidra til å stoppe sykdommen. Men det kan også forårsake bivirkninger, inkludert håravfall. Dette kan være en kilde til stress. Få mer informasjon om kjemo-relatert hårtap kan hjelpe deg å føle deg bedre forberedt.

Her er syv fakta om hårtap fra kjemoterapi, inkludert strategier for å håndtere det.

1. Ikke alle kjemoterapi forårsaker hårtap

Noen typer kjemoterapi er mer sannsynlig å forårsake hår til å falle. Snakk med legen din for å vite om hårtap er en vanlig bivirkning av kjemoterapeutiske stoffer som har blitt foreskrevet. Legen din kan hjelpe deg med å lære hva du kan forvente og når du skal vente.

I de fleste tilfeller starter håravfall innen to eller fire uker fra # 8217; begynnelsen av kjemoterapi, ifølge Mayo Clinic. Graden av hårfall kan variere avhengig av type og dose av kjemoterapi medikament administrert.

2. Håret tap relatert til kjemo er vanligvis midlertidig

Mesteparten av tiden er håravfall fra kjemoterapi midlertidig. Hvis hårtap oppstår som en bivirkning, vil de sannsynligvis begynne å vokse tilbake innen tre eller seks uker fra slutten av behandlingen.

For å hjelpe håret til å bli sterkt, behandler du forsiktig. I de tidlige stadiene av hårvekst, unngå å fargelegge eller bleking. Det kan også bidra til å begrense «8217; bruk av hårfønere og andre varmeapparater.

Når håret vokser igjen, kan de være av en farge eller en konsistens litt forskjellig fra de første. Disse forskjellene er generelt midlertidige.

3. De forfriskende capsene i hodebunnen kan bidra til å forhindre håravfall

Bruk en forfriskende hodetelefon for hodebunnen under kjemoterapi-infusjoner kan bidra til å forhindre håravfall. Det antas at disse kappene senker blodstrømmen til hodebunnen. Dette kan begrense mengden kjemoterapi medikament som når hodebunnen, og reduserer effekten på hårsekkene.

Ifølge en å gjennomgå Publisert på’International Journal of Cancer, De forfriskende capsene i hodebunnen reduserer risikoen for hårtap hos mennesker utsatt for kjemoterapi. Denne studien fant at andre behandlinger, inkludert L’bruk av minoxidil (Rogaine), var ikke effektive.

Noen mennesker utvikler hodepine mens de bærer caps for kjøling hodebunn eller finner ubehagelig å ha på seg. Noen studier har antydet at disse capsene kunne øke risikoen for at kreft utvikler seg i hodebunnen senere, men en nylig å gjennomgå Publisert på brystkreftforskning og behandling fant at gjentakelseshastigheten for kreft i hodebunnen var lav blant brystkreftoverlevende. Dette var sant om folk hadde på seg hatter eller ikke.

4. En kort hårklipp kan gjøre en forskjell

Kortere hår virker ofte mer full enn lengre. Som et resultat kan håravfall være mindre åpenbart hvis du har en kort hårklipp. Hvis du vanligvis bruker langt hår, bør du kutte dem før du starter kjemoterapi.

Etter å ha startet kjemo, kan hårtap forårsake kløe, irritasjon eller hodebunnsfølsomhet. Barbering av hodet kan bidra til å lindre ubehag. Mange foretrekker også l’utseende av et godt barbert hode til det delvise håret faller.

5. En rekke hodet belegg er tilgjengelig

Hvis du føler deg ubehagelig om hårtap, kan det være nyttig å ha på seg hodeplagg. Fra parykker til skjerf til hatter, er det mange alternativer. Disse dekslene kan også beskytte hodet fra sollyset og fra sollyset og # 8217; kald luft.

Hvis du tror du vil ha en parykk som samsvarer med din naturlige hårfarge, bør du vurdere å kjøpe den før du starter kjemoterapi. Dette kan hjelpe parykkbutikken bedre kombinere fargen og konsistensen av håret ditt. Prøv forskjellige stiler til du finner en du liker.

6. Noen helseforsikringsplaner dekker parykker

Hvis du har en helseforsikring, kan det delvis eller helt dekke kostnadene ved en parykk. Vurder ideen om å ringe forsikringsselskapet for å finne ut om kostnaden er dekket. For å motta tilbakebetaling, vil du sannsynligvis måtte spørre legen din reseptbelagte av A & # 8220; Cranial Protese & # 8221;.

Noen ideelle organisasjoner bidrar også til å finansiere kostnaden for parykker for trengende mennesker. Spør ditt Cancer Care Center eller Support Group Mer informasjon om nyttige ressurser.

7. Det er godt å føle seg sint

Chemo-relatert hårtap påvirker forskjellige mennesker på forskjellige måter. For mange kan være forstyrrende. Hvis du har problemer med å takle hårtap eller andre aspekter av behandlingen, bør du vurdere ideen om å bli med i en støttegruppe online eller person for personer med kreft. Dette vil gi deg L’mulighet til å snakke om dine erfaringer og lære av andre som står overfor lignende utfordringer.

Du kan også være interessert i å komme i kontakt med stileksperter som kan hjelpe deg med å håndtere problemer knyttet til … utseende. For eksempel, filen Ha en bell’Jeg venter, føler seg bedre Programmet tilbyr gratis workshops og andre ressurser for å hjelpe folk med kreft å lære om parykker, kosmetikk, hudpleie og andre emner.

L & # 8217;

Hårtap er en vanlig bivirkning av mange kjemoterapeutiske regimer, men det finnes måter å klare det på. Snakk med ditt onkologiske hjelpeteam for å finne ut om du kan forvente å lide hårtap etter behandling.

Hvis det er en spådd bivirkning, kan du vurdere hvordan du vil klare det. Du kan bestemme deg for å prøve en kort hårklipp, prøv å bruke Caps for Cooling Scalp eller starte prosessen med å velge en parykk. Du kan utforske alle dine valg og gjøre de valgene du føler deg riktig for deg.