Trening for L & # 039; astma: Beste øvelser, fordeler og mer

Del på Pinterest

L’astma er en kronisk tilstand som påvirker lungene på lungene. Gjør luftveiene betent og hovent, forårsaker symptomer som hoste og hissende pust. Dette kan gjøre pusten vanskelig.

Noen ganger kan den aerobic øvelsen utløse eller forverre symptomene knyttet til astmaen. Når dette skjer, snakker vi om astma indusert av # 8217; trening eller bronkokonstriksjon indusert av # 8217; trening (BEI).

Du kan ha den vakre selv om du ikke har astmaen.

Hvis du har den vakre, kan du være motvillig til å trene. Men å ha det betyr ikke at du bør unngå regelmessig trening. Det er mulig for folk med hyggelig å trene med komfort og letthet.

Faktisk, en vanlig fysisk aktivitet, kan redusere symptomene på # 8217; astma som forbedrer lungens helse. Nøkkelen er å gjøre riktig type og mengde trening. Du kan bestemme hvordan du ser ut til å jobbe med en lege.

Vi undersøker hvordan treningen påvirker «astma, sammen med de ideelle aktivitetene for folk med denne tilstanden.

L’Øvelse kan stoppe symptomene på astmaen?

Noen typer trening kan redusere eller forhindre symptomer på astma. De jobber styrker lungene uten å forverre betennelsen.

Spesielt minimerer disse aktivitetene symptomene fordi:

 • Øke motstanden. Over tid, # 8217; treningsøkt kan hjelpe luftveiene dine til å utvikle toleranse alle & # 8217;. Dette gjør det lettere for lungene som utfører aktiviteter som vanligvis gjør deg pustløs, hvordan du klatrer trappene.
 • Redusere betennelsen. Selv om astmaen antenner luftveiene, den første treningen, kan faktisk redusere betennelsen. Handler ved å redusere inflammatoriske proteiner, som forbedrer måten Airways svarer på # 8217; trening.
 • Forbedre lungekapasiteten. Jo mer du trener, jo mer lungene blir vant til å konsumere oksygen. Dette reduserer styrken som kroppen din må jobbe for å puste hver dag.
 • Styrke musklene. Når musklene dine er sterke, fungerer kroppen mer effektivt under daglige aktiviteter.
 • Forbedre kardiovaskulær fitness. L’Øvelse forbedrer hjertets generelle tilstand, forbedrer blodstrømmen og oksygenforsyningen.

Pusteøvelser

Foruten alle Fysisk aktivitet, kan noen pusteøvelser også redusere symptomene på astma på & # 8217. Disse metodene hjelper ved å åpne luftveiene, skifte frisk luft inn i lungene og redusere respiratorisk innsats.

Eksempler på pusteøvelser for astma inkluderer:

 • membranisk pusting
 • nasal pusting
 • Pust med leppene som er kontrakt

Det er imidlertid viktig å ta stoffene som angitt. Dette er den beste måten å kontrollere symptomene på astma, spesielt under treningen.

Hvilke øvelser er de beste for folk med astma?

Generelt, de beste øvelsene for L’astma innebærer korte perioder med innsats. Lav intensitet Delikate aktiviteter er også ideelle. Disse øvelsene overbelaster ikke lungene, så det er mindre sannsynlig å forårsake astmasymptomer.

Alle er forskjellige, skjønt. Pass på at du konsulterer legen din og vær oppmerksom på kroppen din.

Du kan prøve:

jeg svømmer

Svømming er en av de mest anbefalte øvelsene for personer med astma. Sammenlignet med andre aktiviteter, er det mindre sannsynlig å beseire relaterte symptomer alle «astma på grunn av:

 • Varm og fuktig luft
 • Lav eksponering for pollens
 • Væsketrykk på brystet

Til tross for disse fordelene kan klorerte bassenger forårsake symptomer hos enkelte individer. Vær forsiktig hvis du er ny for å svømme i bassenget.

Turer

Å være en’lav intensitet aktivitet, gå er et godt valg. Denne treningsformen er delikat på kroppen, noe som gjør det lettere å puste.

For en’mer komfortabel opplevelse, gå ut bare når det er varmt. L’tørr og frisk luft kan utløse eller forringe symptomer. Du kan også gå på tredemølle eller på et innendørs spor.

Trekking

A’Et annet alternativ er å nyte en søt utflukt. Velg en relativt flat sti eller med en langsom og konstant skråning.

Hvis du har allergier, sjekk antall lokale pollens før fotturer. Gå bare hvis pollenivåene er lave.

Rekreasjonssykkel

Hvis du har den vakre, prøv å pedalere i et sakte tempo. Dette er en’annen søt aktivitet som ikke innebærer en konstant innsats.

Du kan også lage innendørs sykling på en sykkel.

Atletikk en kort avstand unna

Hvis du ønsker å kjøre, velger du kortdistanse løpende aktiviteter som sprints.

Langdistanse tur på et spor eller ALLE’åpen kan ikke anbefales for personer med mer ukontrollert astma på grunn av den endelige innsatsen som er forespurt.

Sport med korte aktivitetsperioder

Følgende sport er egnet for personer med astma. Disse aktivitetene innebærer intermitterende pauser, som er mer delikat på lungene.

 • baseball
 • Gym
 • volleyball
 • golf
 • Fotball

Hvordan du kan vite om det er astma eller du er bare ute av form?

Noen ganger kan det være vanskelig å fortelle om symptomene dine er forårsaket av astma eller enkelt «8217; ut av form & # 8221;. I begge tilfeller inkluderer vanlige symptomer:

 • pust
 • Thoracic undertrykkelse
 • sår hals
 • mageknip

Vanligvis starter disse symptomene etter 5 eller 20 minutters trening. De kunne fortsette i 10-15 minutter etter å ha forstyrret øvelsen.

Det er vanlig å ha disse symptomene hvis du er ute av form. Hvis du har EIB eller # 8217; astma, vil symptomene være betydelig mer alvorlige og vil trolig inkludere hoste og hissende pust.

Et annet bei tegn er den overdreven slimproduksjonen. Dette skjer på grunn av luftveisbetennelse og vil vanligvis ikke skje på grunn av dårlig fysisk tilstand.

Andre forslag til trening med astma

I tillegg til å velge mindre anstrengende aktiviteter, kan du også følge disse forslagene for å redusere symptomene på astmaet:

 • Bruk en inhalator før’trening. Legen din kan foreskrive en redningsinhalator som en forhåndsøvelsesbehandling. Disse inhalerte legemidlene vil slappe av luftveiene, forenkle pusten under den fysiske aktiviteten.
 • Ta medisiner for langsiktig kontroll. Hvis en forhåndsøvelsesinhalator ikke klarer symptomene dine, kan du få et annet stoff. Dette kan inkludere orale legemidler eller ytterligere inhalatorer som reduserer luftveisbetennelsen.
 • Oppvarmet og oppdatert. Alltid oppvarmet før’trening for å tillate kroppen din å tilpasse seg. Når du er ferdig, stopper du gradvis aktiviteten;.
 • Bruk en maske eller et skjerf. Dekk nese og munn når det er kaldt. Tørking Dell’Frisk luft kan begrense luftveiene.
 • Begrenser eksponeringen din for pollener og forurensning. Hvis du er allergisk mot pollen, må du trene alle «i pollen nivåene høye. Bo i områder med minimal luftforurensning.
 • Unngå sport med kontinuerlige aktiviteter. Basketball, fotball og langdistanse tur kan være vanskelig for lungene hvis astma er dårlig kontrollert. Unngå sport som praktiseres i kulde, for eksempel langrenn og # 8217; hockey.

Fremfor alt, gjør pauser om nødvendig.

Du bør også spørre legen din hva du bør gjøre hvis du har et angrep D’astma under treningen. Å ha en plan på plass, kan du trene trygt.

Fordeler med’Tren med astma

Selv om du har astma, bør du ikke unngå øvelsen (8217.

L’vanlig fysisk aktivitet er viktig for å håndtere helse, forbedre energi og redusere risikoen for kroniske sykdommer. Hvis du allerede har en kronisk tilstand, L’vanlig trening kan hjelpe deg med å håndtere det.

Dette inkluderer astma. Med en legehåndbok, L’regelmessig trening kan hjelpe astmaen:

 • Øke lungekapasiteten
 • Fremme blodstrømmen til lungene og hjertet
 • Forbedre motstand og motstand
 • Redusert Dell’luftveisbetennelse
 • Forbedre lungens generelle helse

I tillegg til reseptbelagte legemidler, kan trening hjelpe deg med å få bedre kontroll over symptomene på astmaen.

Når skal du se en lege

Hvis under treningen manifest utøve følgende astmasymptomer, snakker med din Base Doctor:

Avhengig av symptomene og medisinsk historie, vil du sannsynligvis måtte se et dekk eller en allergist-immunolog. Disse fagpersonene er spesialisert på behandling og styring av astma.

Bunnlinjen

Personer med astma skal fortsatt gjøre regelmessig trening. Og med den rette tilnærmingen, L’fysisk aktivitet kan være til nytte for symptomene på astmaen.

L’trening bidrar til å øke lungekapasiteten og redusere betennelse, noe som forbedrer generell lunges helse.

Til tross for disse fordelene, bør du fortsatt ta medisinen som foreskrevet. Legen kan bestemme den beste tilnærmingen til å trene trygt og effektivt.