Tilnærming og hjelp til en narkoman

Beskrivelse

Prøver å hjelpe noen med en avhengighet kan være en lang, utfordrende og smertefull prosess. I motsetning til noen med en tilstand av fysisk helse, som for eksempel kreft, kan en person med en avhengighet ikke gjenkjenne den virkelige faren for deres sykdom eller forstå risikoen for å ikke behandle den.

Det er viktig å huske at lederne av sin helbredelse er til slutt. Generelt må de først gjenkjenne for å få en avhengighetsforstyrrelse. Så, de må være klare og villige til å takle deres avhengighet, men at deres utvinning kan starte. Etablering av realistiske forventninger og grenser kan hjelpe deg med å gi støtte, samtidig som du beskytter ditt velvære.

Hvordan snakke med noen med en avhengighet

Begynn å prøve å snakke med personen av hans avhengighet. Ha en til en til en kan være mindre skremmende enn å organisere en intervensjon med flere mennesker.

Finn et øyeblikk når du kan være alene sammen og fri for distraksjoner eller forstyrrelser. Fortell dem at du er bekymret for deres oppførsel og spør om de er tilgjengelige for å høre på tankene dine. Prøv å bruke et ikke-blamse språk og unngå å øke stemmen eller sint. De vil nok møte hvis du kommuniserer fra et sted med medfølende bekymring. Det kan også være nyttig å snakke om spesifikke atferd eller ulykker knyttet til deres avhengighet de slår deg direkte.

Hvis de er mottakelige for å lytte til dine tanker og bekymringer, spør om de er villige til å lete etter profesjonell hjelp. Kan ikke være tilgjengelig for å diskutere dette alternativet. De kan sette på forsvaret. Hvis dette skjer, la han gå for øyeblikket. Ikke truer dem eller sender dem. I stedet begynner det å snakke med andre familiemedlemmer og interesserte parter for å begynne å planlegge en intervensjon.

Om nødvendig, organisere en intervensjon

Hvis personen er i alvorlig fare eller ikke reagerer på dine bekymringer, kan det være nyttig å organisere en intervensjon. Før du organiserer en intervensjon, kan det være nyttig å snakke med en konsulent for stoffer, en sosialarbeider eller en annen pålitelig helsepersonell. Deres guide kan være veldig nyttig, spesielt hvis de er villige til å delta i # 8217; intervensjonen selv.

Organiser et øyeblikk når venner, familie og andre interesserte kan møte. Vent minst noen timer for intervensjonen. Alle de tilstedeværende burde ha nok tid til å kommunisere dine tanker og følelser.

Hospited det på et rolig sted hvor personen med avhengighet føles trygg, som hans hjem eller en familiemedlem. Ikke prøv å lukke dørene eller blokkere utgivelsen hvis møtet ikke er bra. De burde være i stand til å gå hvis de ikke er forberedt på å delta i # 8217; intervensjon. L’Intervensjon vil bare fungere hvis de godtar det.

Når de kommer, forklarer han at du samlet alle fordi du er bekymret for deres oppførsel. Inviterer medlemmene av HERE 8217; intervensjonen til å snakke om hvordan personens oppførsel påvirket dem. Oppfordre dem til å uttrykke deres bekymring om personens velvære. Det kan også bidra til å diskutere konsekvensene som kan utlede hvis personen fortsetter. Det er viktig å unngå å true dem.

Gi den personlige informasjonen og ressursene på ulike programmer eller behandlingssentre hvor gjenopprettingsprosessen kan begynne. Hvis de ønsker, portaler umiddelbart i en rehabiliteringsstruktur. Hvis de ikke er ordnet, la dem forlate inngrepet. Du kan ikke tvinge dem til å lytte eller starte et gjenopprettingsprogram mot deres vilje.

Prøv å bli involvert

Hvis personen registrerer seg for et gjenopprettingsprogram, hold deg involvert i prosessen. Ikke send dem til et gjenopprettingsprogram og anta at alt blir bra. Den kontinuerlige støtten til dine kjære er grunnleggende.

Hvis de sjekker inn i et omsorgssenter, kan du besøke eller sende dem assistansepakker, hvis det er mulig. Bli med familie dager eller program økter der du er velkommen. Gi din støtte og kommunisere din vilje til å være en del av deres gjenopprettingsprosess. For eksempel kan det være nyttig å kjøpe bøker eller andre ressurser som vil hjelpe utvinningen. Støtten og involveringen av dine kjære kan hjelpe dem under prosessen.

Finn en balanse

Selv om støtten er viktig, kan for involvering være usunn for personen med avhengighet og for deg. Som blir gjenopprettet eller at de fortsatt bruker stoffet som skaper avhengighet, er det viktig for deg å finne en passende balanse.

Hvis de nekter å søke hjelp eller begynne å bruke, gi oss beskjed om hvilke grenser du vil forsvinne i forholdet ditt så lenge de fortsetter å bruke dem. Du må kanskje ha & # 8220; trykk på bunnen og # 8221; Før du er villig til å endre eller be om hjelp. Du må kanskje stoppe kontakter for å opprettholde ditt eget velvære. Husk at du ikke kan hjelpe den kjære hvis du ikke er bra selv. På samme måte kan du ikke ha forandring for individet; individ; de må endre seg.

Hvis de blir gjenopprettet, vis din støtte, men ikke forsøke å mikro-teste deres liv eller gjenopprettingsprosess. En del av deres gjenopprettingsprosess vil lære å være ansvarlig for deres handlinger.

I alt dette, ikke gå glipp av dine behov syn. Å elske noen med en avhengighet kan være en vanskelig & # 8217;. Det beste du kan gjøre er å gi oss beskjed om at du holder oss til dem, samtidig som de opprettholder de riktige grensene og beskytter ditt velvære.