10 beste naturlige sminkealternativer, flere fordeler og hvor du skal kjøpe

Del på PinterestAlexis Lira Design.

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

I de senere år har naturlig sminke blitt veldig fasjonabel. Folk bekymrer seg for hva de legger på ansiktet og kroppen din. De studerer etiketter, ser etter merker og lærer å kjenne de potensielt skadelige stoffene som er tilstede i tradisjonell sminke.

Som et resultat er folk orientering mot naturlig sminke, som fargerik leppestift med fruktpigment. Det er også kjent som rent, grønt eller giftfritt sminke.

I denne artikkelen vil vi utforske forskjellene mellom naturlig og normal sminke.

Vi samlet også 10 av de beste produktene for naturlig online sminke. Vi har valgt disse produktene for sine gode evalueringer fra Environmental Work Group (EWG). L’EWG Currency Cosmetics, toalettsaker og hudpleieprodukter basert på deres potensielle helserisiko og bekymringer.

Prisguide

 • $ = mindre enn $ 20
 • $$ = $ 20- $ 25
 • $$$ = over $ 25

Før du kjøper et produkt i denne listen, må du sjekke størrelsen (jeg er vanligvis i unser). Vurder hvor ofte du kan bruke den. Dette vil gi deg en’ide om hvor mye produktet vil koste deg.

Den beste mascaraen

SAIE MASCARA 101

Pris: $$

Saie bruker helt naturlige ingredienser for sin lille, men kvalitet sminke linje. Dette inkluderer deres 101 mascara, en tett og parabenial mascara.

Er basert på voks d’quackgrass ekstrakt for å styrke, strekke og forme øyevippene. Den inneholder også organisk sheasmør, som bidrar til å behandle øyevippene.

Denne mascaraen er også fri for propylenglykol. Brukere sier at det ikke irriterer øynene eller sensitiv hud.

Kjøp nå

Den beste eyeliner

Mineral fusion øye blyant

Pris: $

Denne øyet blyant er en hypoallergen og grusomhetsfri eyeliner designet for å definere. Folk bruker også den til å skape en røykfylt øyeeffekt, takket være den glatte formelen.

Inneholder delikate ingredienser på huden som vitamin E, skum av Prato og Jojoba. Det er også hypoallergen og fri for parfyme, noe som gjør den ideell for folk med sensitiv hud.

Denne naturlige eyeliner er også fri for gluten, parabener og ftalater. Dessuten bruker noen mennesker det som en blyant for øyenbryn, noe som tyder på potensialet som et multifunksjonsprodukt.

Kjøp nå

Beste øyenskyggen

Mineral Fusion Shadow Trio

Pris: $$

Denne trioen av øyenskygger er en naturlig, talka-Gratis alternativ til konvensjonell øyeskygge. Det er fri for grusomhet og inneholder ikke aroma, gluten, parabener eller ftalater.

Den er utstyrt med en blanding av botaniske ingredienser, inkludert aloe vera, hvit te og frø D’druer. Noen fargevalg inneholder også kamille og vitamin E, som kan være beroligende på huden.

De fleste TRAI inneholder Carmine, et fargestoff basert på tørkede insekter. Hvis du er veganer eller allergisk mot Carmine, sjekk listen over ingredienser før / # 8217; kjøp.

Kjøp nå

Den beste korrektoren

W3ll folk bio riktig multi-action korrektor

Pris: $$

W3ll folk bio riktig multi-action concealer er en ikke-GMO naturlig concealer med en konsistens som ligner en mousse. Det er formulert for å enkelt falme og gi dekning.

De aktive ingrediensene er granateple, kaffe og organiske alger. Det er fri for parabener, dimetisk og propylenglykol.

Brukere elsker hvor naturlig er. De sier også at det er delikat og forårsaker ikke irritasjon. Dette produktet er tilgjengelig i seks nyanser.

Kjøp nå

Det beste pulver fundamentet

Maia’S Mineral Galaxy Mineral Foundation

Pris: $$

Generelt er det vanskelig å finne naturlige baser i et bredt spekter av nyanser. Maia Mineral Galaxy Minera Foundation har et utvalg & # 8211; 22, for å være presis.

Dette pulverfondet er formulert for å gi ensartet og lett dekning. Inneholder en blanding av rene mineraler, sammen med organisk pilrotpulver og caolin leire, og er fri for parabener.

Kjøp nå

Beste flytende fundament

Rejuva Age Defying Liquid Foundation

Pris: $

Dette botaniske flytende fundamentet er designet for alle hudtyper. Gir moderat dekning og etterlater en halvt duriøs og naturlig finish.

Hvis du foretrekker et flytende fundament til ett pulver, kan dette produktet være et godt valg. Den er tilgjengelig i seks nyanser.

De gunstige ingrediensene inkluderer kokosnøttolje, solsikkeolje og aloe forlater juice. Husk at mens kokosnøtten er fuktighetsgivende, for noen mennesker forårsaker hudutslett.

Dette produktet er formulert uten gluten, talkum, soy eller biprodukter av animalsk opprinnelse.

Kjøp nå

Den beste rødheten

Få meg til å rødme kjeks

Pris: $$$

Få meg til å rødme kjeks er en botanisk presset rødme og høyt pigmentert. Den er pakket i biologisk nedbrytbar papp.

The Blush er veganer, glutenfri og ikke GMOs. De gunstige ingrediensene inkluderer organisk jomfru Argan olje, rispulver, oregano og lavendel ekstrakt.

Brukere sier at de fire fargene ser mykt og naturlig ut på huden. Noen bruker det som en flekk for leppene eller fargen på øynene.

Kjøp nå

Beste Highlighter

Rms beauty luminizer x quad

Pris: $$$

Denne highlighter quad skaper en naturlig glød. Den er laget av ingredienser av vegetabilsk opprinnelse, inkludert castor frøolje, kokosnøttolje og rosmarin.

Nyanser, som kan blandes med hverandre, er fri for gluten og soya. De er også fri for grusomhet og ikke GMOs.

Fordi dette produktet inneholder voks D & # 8217, er det ikke egnet for veganer. Den inneholder også kokosnøttolje, som kan hindre porene i noen mennesker.

Kjøp nå

Den beste leppestiftet

Mineral Fusion Lipstick

Pris: $

Denne leppestift legger til farge ved å gi hydrering og fuktighet. Hans aktive ingredienser er sheasmør, jojobaolje og granateple, sammen med vitamin C og E.

Mineral Fusion Lipstick er pigmentert med mineralfarger i stedet for syntetiske fargestoffer. Som andre mineralfusjonsprodukter inneholder ikke parabener, ftalater eller kunstige dufter.

Ifølge brukere er denne leppestiftet mykt og motstandsdyktig.

Kjøp nå

Den beste lipglanset

C’EST MOI reflekterer Lip Gloss

Pris: $

Denne transparente og parabenfrie polishene legger til skinn og farge. Inneholder en blanding av fuktighetsgivende vegetabilske oljer, inkludert castor frøolje og solsikkeolje. Mange av sine botaniske ingredienser er organiske.

Denne glansen, sammen med hele linjen i merkevaren, ble opprettet for folk med sensitiv og delikat hud.

Fordi denne glansen er laget med voks d’bier og carmine, er det ikke veganer.

Kjøp nå

Naturlig Vs. regelmessig

Hovedforskjellen mellom naturlig og normal sminke er ingrediensene.

Vanligvis kalles Makeup & # 8220; Natural & # 8221; Hvis den inneholder ingredienser av naturlig opprinnelse. Har vanligvis en minimumsmengde av endrede eller syntetiske stoffer.

Her er noen ingredienser som du sannsynligvis ikke vil finne i naturlig sminke:

 • Syntetiske konserveringsmidler. Naturlig sminke inneholder ikke konserveringsmidler som er utformet for å øke levetiden til bevaring.
 • Kunstige fargestoffer. De lyse fargene med normal sminke er avhengig av syntetiske fargestoffer og pigmenter. Ren sminke i stedet bruker naturlige kilder.
 • Kunstige dufter. En syntetisk duft er en cocktail av kjemikalier, men merkene må ikke liste dem. Disse duftene brukes ikke i naturlig sminke.
 • Tungmetaller. Mens tungmetaller som bly og # 8217; arsen er i naturen, er de knyttet til helseproblemer ved høye doser. Naturlig trick bør overholde sikkerhetsgrensene for disse ingrediensene.

Koste

Vanligvis koster naturlig sminke mer enn vanlig sminke. Dette skyldes at naturlige kosmetikk ofte er laget av høykvalitets ingredienser og uten økonomiske fyllstoffer. Videre produseres de vanligvis i mindre mye i stedet for serieprodukter.

Regulering

Ingen triks, inkludert den naturlige, er strengt regulert. De Mat og Drug Administration (FDA) krever ikke selskaper å inkludere spesifikke ingredienser eller tilfredsstille detaljerte standarder. Det er produsentens ansvar å sørge for at produktene er trygge.

Ordet & # 8220; naturlig & # 8221; Videre har det ikke en juridisk definisjon, så et merke kan ringe sine produkter dette basert på egen definisjon. Dette betyr at noe markedsført som & # 8220; naturlig & # 8221; O & # 8220; Ren & # 8221; Det kan inneholde en liten mengde syntetiske eller potensielt skadelige ingredienser.

Det er ekstremt viktig å gjøre din forskning og lese etikettene og lister over ingredienser når du kjøper sminke.

fordeler og ulemper

Pro av naturlig sminke

 • Inneholder ingredienser i naturen
 • Det har mindre skadelige syntetiske ingredienser
 • Sikker på å bruke på sensitiv hud
 • Vanligvis øko-kompatibel

Mot naturlig sminke

 • Shinter-lagringsvarighet på grunn av mangel på syntetiske konserveringsmidler
 • Mindre levende naturlige pigmenter av syntetiske fargestoffer
 • Mindre nyanser valg
 • vanligvis dyrere

Pro av normal sminke

 • Lengre lagringsvarighet
 • Lysere takket være syntetiske pigmenter
 • Bredeste nyanser utvalg
 • billigere og allment tilgjengelig

Mot normal sminke

 • Det kan knyttes til negative effekter på helse
 • Inneholder mer potensielt skadelige syntetiske ingredienser
 • Høyere risiko for allergiske reaksjoner
 • Det kan være aggressivt på sensitiv hud

Fordeler for naturlig sminke

Selv om alt rent sminke ikke er det samme, er det noen generelle fordeler i # 8217; bruk den.

1. Redusert eksponering for skadelige ingredienser

Mange mennesker elsker naturlig sminke fordi den inneholder mindre potensielt skadelige syntetiske ingredienser.

For eksempel er parabener syntetiske konserveringsmidler som ofte finnes i normal kosmetikk. Kroppen absorberer parabener gjennom huden og utviser dem i urinen. A’høy eksponering for parabener fører til høye nivåer i urinen.

En 2016 studie i Miljøforskning Han sammenlignet urinparabensnivået på 106 gravide kvinner med deres blodnivåer av reproduktive og skjoldbruskhormoner.

Etter å ha analysert dataene, fant forskerne et bånd mellom parabenene og hormonavbrudd under graviditet, noe som kan øke risikoen for negative effekter på fødselen.

Selv om videre forskning er nødvendig, er EWG foreslår å unngå parabener.

L’EWG anbefaler også å hoppe over kosmetikk med potensielt giftige ingredienser, inkludert:

 • formaldehyd
 • ftalater
 • Ingredienser oppført som & # 8220; parfyme & # 8221;
 • Toluen

Ved å bruke naturlig sminke, kan du minimere L’eksponering for disse ingrediensene.

2. Mindre hodepine indusert av lukt

Noen selskaper parfymer sitt triks med kunstige dufter. Vanligvis er dette gjort for å maskere andre ingredienser eller forbedre produktmerket.

Ifølge en 2014 Artikkel, Lukter kan utløse hodepine i personer som er tilbøyelig til alle’migrene. For noen kan dette inkludere dufter som brukes i duftende sminke.

Fordi naturlig sminke vanligvis er parfyme, kan det være et ideelt alternativ hvis du er følsom for sterke lukt.

3. Lavere risiko for hudirritasjon

Konserveringsmidler, fargestoffer og dufter i normal sminke kan forårsake dermatitt fra kontakt. Dette innebærer en Pruriginøs rød utslett på grunn av hudens følsomhet eller en allergisk reaksjon.

Faktisk er kosmetikk den vanligste årsaken til kontaktdermatitt relatert til parfymer, andre til 2018 Artikkel.

En annen 2018 Studio Han undersøkte risikoen for hudfølsomhet av ulike produkter med dufter. Sammenlignet med produkter til å skylle som sjampo og vaskemiddel, er artikler som leppestift og øyeskygge mer sannsynlig å forårsake hudproblemer fordi de er slitt i lang tid.

Bruk en naturlig sminke uten konserveringsmidler, fargestoffer og parfymer kan begrense risikoen for hudirritasjon.

4. Sikre for sensitiv hud

Naturlige produkter er generelt godt tolerert av personer med sensitiv hud. Vanlig kosmetikk, D’andre deler, ofte utløser blaze og øke irritasjonen.

For eksempel oppfordres personer med eksem til å bruke produkter uten syntetiske fargestoffer. Makeup med vegetabilsk-baserte ingredienser anbefales også.

I motsetning til tradisjonell sminke, er naturlige produkter mer sannsynlig å kontrollere disse boksene.

5. Inneholder sunne ingredienser for huden

I tillegg til å forbedre egenskapene dine, kan naturlig sminke gi huden din en sunn boost. Rene skjønnhetsprodukter inneholder vegetabilske ingredienser som kan ha nytte av huden din. Eksempler inkludert:

 • avokado olje
 • Karithet smør
 • Canine Rose Oil
 • jojoba olje

Disse oljene har antiinflammatoriske egenskaper, antioksidanter og hudreparasjonere, ifølge en artikkel i 2017 Internasjonal Journal of Molekylær Sciences.

Naturlig trick er også farget med vegetabilske pigmenter som fruktekstrakter. Selv om det ikke er noen konkrete bevis på fordelene for huden av plantepigmenter, antas det at disse ingrediensene nærer huden med vitaminer og antioksidanter.

Hva skal du se etter

Med så mange alternativer å velge mellom, L’kjøp av naturlig sminke kan være overveldende. Her er hva du kan søke for å forenkle kjøpsopplevelsen din.

Etiketter

Siden den naturlige sminke varierer fra merkevare til merke, er det viktig å sjekke pakken. Søk disse merkene for å finne det beste naturlige produktet for dine behov.

 • USDA Organic. En USDA-tetning betyr at produktet er 100% USDA og organisk sertifisert. & # 8220; organisk & # 8221; betyr at den inneholder minst 95% av organiske ingredienser, mens det er laget med organiske ingredienser & # 8221; Det betyr at den inneholder minst 70% av organiske ingredienser.
 • Duftfri. Søk etter et triks uten syntetisk parfyme. Unngå produkter & # 8220; luktfrie & # 8221; som ofte inneholder kjemikalier som maskerer A’annen duft.
 • Syntetiske ingredienser. De fleste naturlige produkter skal være fri for parabener, formaldehyd og ftalater.
 • Mulige allergener. Selv naturlige ingredienser kan forårsake hudirritasjon eller allergiske reaksjoner. Sjekk pakken for å sikre at du ikke er følsom for ingredienser.
 • Cruelty-Free. Hvis du foretrekker triks uten grusomhet, se etter kaninlogoen på pakken.

Hvis du trenger hjelp til å finne naturlig kosmetikk, vurderer følgende ressurser produktene basert på deres ingredienser og deres sikkerhet:

Spesifikke hudtyper

Det er også en god ide å kjøpe produkter basert på dine spesifikke hudbehov. Nedenfor er noen forslag til kosmetikkene for ulike typer hud og behov.

Ren hud

Mens alle skal prioritere solkrem, er det enda viktigere hvis du har lett hud. Søk etter en naturlig sminke med SPF. Produkter som skinnende leppe eller # 8217; Øyenskygge med SPF kan beskytte delene av ansiktet som normalt ikke er dekket av solkremet.

Asiatisk skinn

Asiatisk hud er gjenstand for hyperpigmentering, spesielt etter skade eller betennelse. Korrigere for fargekorreksjon er utformet for å minimere disse pigmenterte områdene. Bruk den lilla utførelsen for å redusere den gule justeringen, den gule concealer for lilla flekker og den grønne kontrolløren for rødhet.

Lær med mer pigmentering

Søk merker med A’bredt utvalg av fargealternativer for å matche hudens tone.

Vi anbefaler også å bruke sminke med fuktighetsgivende ingredienser. Å holde huden hydrert kan minimere tørrhet.

Sminke

For å fjerne sminke trygt, se etter delikate make-ups uten alkohol og parfyme. Selv sminke med naturlige oljer vil oppløse oljen i sminke. Hvis du har sensitiv hud, bruk en beroligende rensende melk eller micellar vann for å fjerne sminke.

Hvor får man kjøpt

Med økningen i ren skjønnhet blir det lettere å kjøpe naturlig sminke. Her er flere nettsteder som spesialiserer seg på rene produkter:

Noen forhandlere, som Nordstrom Og Sephora, har seksjoner dedikert til naturlig sminke. Sephora viser en grønn bladlogo ved siden av disse produktene.

Du kan også finne noen produkter på Amazon.

Bunnlinjen

Hvis du ønsker & # 8220, rydde opp & # 8221; Din skjønnhetsrutine anser bruken av naturlig sminke. Rene skjønnhetsprodukter er generelt fri for skadelige ingredienser som parabener, ftalater og syntetiske dufter. De er også sikrere for sensitiv hud.

Husk, sminke er ikke strengt regulert. Varemerker kan kalle deres kosmetikk & # 8220; Natural & # 8221; O & # 8220; Ren & # 8221; Basert på deres definisjoner. For å finne de beste produktene, søk alltid etter merker og lesetiketter før’kjøp.