Soling for å lindre psoriasis: Kjenn fakta

Og & # 8216; trygt?

Du kan vurdere flere behandlingsalternativer for psoriasis. A’alternativet er lysets terapi. Lysterapi under tilsyn av legen er en medisinsk behandling for psoriasis.

A’andre mulige behandlingsalternativet består i # 8217; bruk en innendørs tanning seng alene. Imidlertid anbefaler de fleste leger mot bruk av indre solsenger. Dette skyldes deres alvorlige bivirkninger. De avgir flere druer med hensyn til UVB-lys, som er mer gunstig for psoriasis.

Cos’er psoriasis?

Psoriasis er en tilstand av huden forårsaket av immunforsvaret. Immunsystemet angriper hudceller og får dem til å bli raskere enn normalt.

I mennesker uten psoriasis tar reservedeler til hudceller noen uker. I mennesker med psoriasis skjer denne prosessen over noen dager. Denne raske ekstra spare gjør flekker av rødt og hevet skinn.

Selv om psoriasis ikke er behandlet, kan man administreres. Ifølge en, ca 7.4 millioner mennesker i USA har psoriasis studere. Det er vanligvis diagnostisert mellom 15 og 30 år.

Det finnes forskjellige typer psoriasis, inkludert:

Plate psoriasis

Denne typen forårsaker røde fremspring eller sølvskalaer på overflaten av huden. Det er den vanligste formen for psoriasis. Ca 8217; 80% av personer med psoriasis har plaketter psoriasis, ifølge Aad.

Psoriasis guttata

Psoriasis guttata forårsaker utseendet på små punktformede lesjoner på kroppen. Barn og unge mennesker mottar oftere denne modulen. De National Psoriasis Foundation (NPF) Anslå som påvirker ca 10% av personer med psoriasis.

Omvendt psoriasis

Omvendt psoriasis forårsaker utseendet av røde lesjoner i brettene i huden. Du kan ha denne typen psoriasis og andre typer på samme tid.

Pusoriasis Postolosa

Pustolitan psoriasis forårsaker blærer omgitt av rødt skinn. Forekommer hovedsakelig på hender eller føtter.

Eritrodermic psoriasis

Erithrodermisk psoriasis er den mest alvorlige formen for psoriasis. Det ser ut som en’rødt utslett på hele kroppen. Det kan utvikle seg fra ukontrollert eller ustyrt psoriasis. Om lag 3% av personer med psoriasis utvikler denne typen, ifølge NPF.

Hva er årsakene til psoriasis?

Det er ikke klart hvorfor noen mennesker lider av psoriasis og andre. Mange forskere mener at genetikk spiller en rolle.

Psoriasisutbrudd oppstår av flere grunner. C’Det er generelt en & # 8220; trigger & # 8221; som forårsaker utvikling av symptomer. Disse kan inkludere:

 • Alkohol inntak
 • kaldt vær
 • Sykdom, som sår hals
 • Noen stoffer
 • understreke
 • Skinnskader
 • røyk
 • traume

Som psoriasis er behandlet?

Behandling fokuserer på bevaring av livskvalitet og reduserer sannsynligheten for re-oppkjøp. Legen din vil jobbe med deg for å utvikle den beste behandlingsmetoden for deg.

Metodene som skal vurderes inkluderer:

 • Aktuelle kremer
 • Lysterapi
 • orale medisiner
 • Injiserte narkotika

Det kan også være nødvendig å identifisere de utløsende faktorene til psoriasis og forhindre at de kan redusere mulighetene for rehaustisasjoner.

Forstå lysets terapi

Ultrafiolett lys A (UVA) og B (UVB) kan bidra til å kontrollere psoriasis. Mange typer lysterapi er tilgjengelige, inkludert målrettede behandlinger og i hele kroppen. Disse behandlingene reduserer hyperaktive T-celler og reduserer rehabilitering. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme om denne metoden er riktig for deg.

Noen typer lysterapi inkluderer:

Naturlig sollysterapi

Du kan bruke UV-lys som naturlig kommer fra sollys for å behandle psoriasis. Det anbefales å tilbringe minst 5-10 minutter i middagssolen hver dag. Ikke vær så lenge, skjønt. A’Overdreven soleksponering kan også føre til at psoriasis forverrer seg.

Vær oppmerksom på hvordan huden din tolererer den. Bruk solkrem på delene av kroppen som ikke påvirkes av psoriasis. Vær forsiktig så du ikke overexponere huden din.

UVB fototerapi

Denne terapien utsetter deg for UVB-lys for tidsperioder konsentrert i et kontrollert miljø. Avhengig av lyset kan UVB-terapi brukes til å sikte på ett «8217; spesifikt område eller # 8217; hele kroppen. Fjerner det meste av druelyset, og reduserer forbrenning og kreftfremkallende virkninger som naturlig sollys ville bringe.

Din psoriasis kan bli verre før du forbedrer denne terapien. Du kan få omsorg til legen din eller hjemmekontoret.

Puva behandling

For PUVA-behandlingen brukes psoralenmedikamentet sammen med druelysterapien. Psoralen kan tas oralt eller aktuelt. Kombinasjonen av Psoralen med druelyset bremser veksten av hudceller.

Din hud kan bli pruriginøs eller irritert alle’start med denne metoden. Fuktighetsgivende kremer kan lindre disse bivirkningene.

Laserbehandling

Høye nivåer av UVB-lys kan administreres av en laser for å behandle spesifikke områder med psoriasis. Du kan motta en laserbehandlingssyklus i flere dager, uker eller måneder.

Og solsenger?

Du kan spørre om de indre solsengene kan ta vare på psoriasis. Dette var et tema for diskusjon i Psoriasis-fellesskapet. Imidlertid er fordelene med tanningssenger ikke klare. Denne praksisen er aktivt motløs av mange medisinske grupper fordi det innebærer en økning i risikoen for hudkreft.

De NPF motvirke bruken av tanning senger av en rekke grunner. En er at solsenger generelt gir mer druelys enn UVB-lys. Drue lyset uten narkotika, som Psoraleni, er relativt ineffektiv i behandlingen av psoriasis.

Noen undersøkelser tyder imidlertid på at interne solsenger kan hjelpe psoriasis. En studere Han konkluderte med at solsenger kan være nyttige ved behandling av dermatologiske forhold for personer som ikke kan få tilgang til behandlingen av foreskrevet lys og forvaltes av en lege. Studien oppfordrer leger til å gi retningslinjer for denne praksisen, siden mange prøver det uansett.

Snakker med legen din

Lysterapi er en metode for behandling av psoriasis, men er ikke det eneste alternativet. Samarbeide med legen din for å bestemme den beste linjen D’handling for behandling av psoriasis. Sammen kan du utvikle en behandlingsplan mer egnet til dine livsstilsbehov. Hvis du tar hensyn til innendørsbrunten, snakk med risikoen din på forhånd.