Coccyx contuse: symptomer, behandlinger og mer

Hva er coccyxen?

På bunnen av ryggvirvlene C’det er en spiss ben kalt coccyx, også kjent som coccyx.

Når han er dented, kan det enkle faktumet av å sitte en sterk smerte langs ryggraden. En skade kan forårsake blåmerker til coccyxen eller til og med frakt opp hvis skaden på beinet er alvorlig.

Hvis du føler smerte i coccyxen på grunn av en blåmerke eller en brudd, er tilstanden kjent som coccidinia.

Årsaker til en conting coccyx

En lesjon til coccyx kommer ofte fra et fall. Skatere på isen, gymnaster og andre idrettsutøvere og kan lande hardt på baksiden, er alt i fare. Andre traumer, som vaginal levering, kan også føre til en conting coccyx.

Lang å sitte på en hard og smal overflate kan også forårsake smerte i coccyxen. Selv syklister som tilbringer lange timer på sykkelstol, gir større risiko for å bore coccyxen.

L’Osteopeni, en svakere tilstand av de vanligste beinene hos eldre, kan gjøre en person mer tilbøyelig til å lide en brudd på coccyxen i tilfelle et fall, et uhell D’bil eller annen hendelse.

Symptomer på en consult coccige

Det mest åpenbare symptomet er smerte når du trekker press på coccyxen, som når du setter deg ned. Lene fremover hjelper ofte, da det eliminerer trykket fra # 8217; område. Du kan prøve andre symptomer, for eksempel:

 • nummenhet
 • prikking
 • opphovning
 • Smerte forverring
 • Svakhet i bena
 • Problemer med intestinal blærekontroll

Behandlinger for en conting coccyx

En medisinsk vurdering er nødvendig for å bestemme alvorlighetsgraden av lesjonen til Coccyx og det beste behandlingskurset.

Legen din vil undersøke symptomene dine, vil undersøke regionen i Coccyx og vil stille deg spørsmål om noe traumer til coccyxen nylig. Røntgenstråler kan bidra til å avgjøre om C’det er en brudd.

Enten du har en sammendrag eller brudd på coccyx, kan følgende behandlinger hjelpe deg med å føle deg bedre:

 • Smertestillende stoffer. Legen kan foreskrive en kort syklus av smertestillende midler. Selv benk-top-stoffene kan være hensiktsmessige. Pass på at du snakker med legen din, hvor ofte du bør ta en smertestillende. Noen antidepressiva og antiepileptiske stoffer kan hjelpe noen mennesker til å lindre smerte for å kontre coccyx.
 • Doughnut puter. Disse sitteputer har et hull i midten, som lindrer trykket på coccyxen. Det kan også hjelpe en kileformet pute eller v.
 • Fysioterapi. En fysioterapeut kan lære deg øvelser som strekker ligamentene og forsterker musklene som støtter ryggen.
 • Steroid injeksjoner. Injiserte steroider i nærheten av LESION-siden kan bidra til å redusere betennelse, smerte og hevelse. Også en lokal bedøvelse injisert i # 8217; området kan bidra til å lindre smerte.

I sjeldne tilfeller kan en kirurgisk prosedyre kalt coccigektomi være nødvendig. Hvis alle andre behandlinger ikke klarer å forbedre symptomene, kan kirurgi være nyttig for å fjerne coccyxen.

Forslag til lettelse

Mens du helbreder fra såret ditt, er det noen enkle trinn du kan gjøre hjemme eller på jobb for å finne lettelse:

 • Enkel å lene seg fremover mens du sitter, kan bidra til å avlaste presset på coccyxen. På denne måten, å komme opp og gå oftere, vil forhindre smerte fra en langvarig sittende.
 • Bruk brede klær som ikke binder eller trent trykk på coccyxen, kan hjelpe deg med å forhindre unødvendig ulempe. Du bør også prøve å unngå aktiviteter som kan forårsake smerte, hvordan å sykle.
 • Hvis du har falt eller du har lidd en slags skade, kan glasuret i nedre ryggen gi en rask lettelse: Legg en innpakket isvekking i en tynn klut i ca. 10 minutter hver time eller to for de første tre dagene etter l & to # 8217; ulykke. I de neste dagene veksler det mellom 10 minutters is og 10 minutters varme fra en elektrisk tallerken hvert par timer. Også et varmt bad på 20 minutter et par ganger om dagen kan være avslappende.
 • En delikat massasje kan være hensiktsmessig hvis coccyxen er blåst, men kan ikke være egnet for en brudd. Sørg for at du får en klar veiledning fra legen din om fysioterapi, massasje eller ultralyd, en type terapi som inkluderer L’ved hjelp av lydbølger som brukes direkte alle’Lesa-området.
 • Forstoppelse kan noen ganger utlede fra en lesjon til coccyxen. Hvis du er forstoppet, kan du prøve følgende behandlinger:
  • Ta en avføringsmiddel eller en mykner for avføringen slik at tarmbevegelsene er enklere.
  • Ikke streve på toalettet siden det utøver større press på coccyxen.
  • Drikk væsker i løpet av dagen for å myke feda.
  • Tren lys trening, som å gå, hver dag. Svømmøvelser eller vann kan være lettere fordi C’er mindre press på nedre deldel.

Gjenopprettingstider

Årsaken og alvorlighetsgraden av smerte til coccyx vil avgjøre hvor lang tid det vil ta å føle seg bedre. Generelt, Gjenopprettingstider Det er ca 4 uker for en conting coccyx og fra 8 til 12 uker for en brudd på coccyxen.

Hvis smerten din fortsetter utover måldatoen fra legen eller utvikler nye symptomer, for eksempel bak- eller benlubber, informer legen din omgående. Du kan utføre tester for å se om noen nerve har blitt skadet, eller hvis det er andre relaterte lesjoner som krever oppmerksomhet.

Ta bort

En conting coccyx er vanligvis bare trenger tid til å føle seg bedre, men juster måten du setter deg ned og bruker en doughnut pute vil gjøre gjenopprettingstiden litt & # 8216; enklere. Prøv smertestillende under tilsyn av legen.

Også, sørg for at du har en tidsramme der smerte skal falle. Hvis du trodde du var bare en mindre skade, og du har aldri søkt medisinsk behandling, men smerten din er fortsatt intens etter noen uker, se en lege. Du kan ha en brudd uten å vite det.