Smerter på bunnen av høyre bak: Årsaker, behandling og mer

Beskrivelse

Noen ganger er lumbal smerte på høyre side forårsaket av muskelsmerter. Andre ganger har smerte ingenting å gjøre med ryggen din.

Med unntak av nyrene er de fleste indre organer plassert på forsiden av kroppen, men dette betyr ikke at de ikke kan forårsake smerte som utstråler til nedre deldel. Noen av disse interne strukturene, inkludert eggstokkene, forelesningen, vedlegg, deling av nerveender med vev og ledbånd i ryggen. Når du har smerte i en av disse organene, kan det rapporteres til et av vevene eller ledbåndene som deler en nervøs oppsigelse. Hvis strukturen er plassert nederst til høyre i kroppen, kan du også ha smerte i nedre høyre del av ryggen.

Les videre for å lære om smerten i nedre rygg, inkludert mulige årsaker, når du søker hjelp og hvordan det blir behandlet.

Er en medisinsk nødsituasjon & # 8217?

De fleste av de lavt endelige tilfellene på høyre side er ikke medisinske nødsituasjoner. Imidlertid ikke nøl med å be om øyeblikkelig medisinsk hjelp dersom en av følgende forhold oppstår:

 • Dermed er intens smerte å forstyrre ditt daglige liv
 • Plutselig og intens smerte
 • Intens smerte ledsaget av andre symptomer, som inkontinens, feber, kvalme eller oppkast

Våre initiativer

Muskulære problemer eller ryggspinal

Ifølge L’Nasjonalt institutt for nevrologiske lidelser og strupe (NINDS), 80 prosent Voksne i USA vil oppleve lav ryggsmerter på et tidspunkt i ens liv. Mye av den smerten er forårsaket av mekaniske problemer, for eksempel:

 • Overdreven strekk eller lacerasjon av et ligament på grunn av feil løfting
 • degenerasjon av en spinal disk som absorberer støt på grunn av aldring eller normal slitasje
 • muskelsestivhet på grunn av en feil holdning

Behandlingen varierer avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden. Legen din kan i utgangspunktet anbefale mer konservative alternativer som fysioterapi eller rusmidler for å redusere betennelse. Hvis de konservative behandlingsmetodene ikke hjelper eller hvis tilstanden din er seriøs, kan legen anbefale kirurgi.

Grundige problemer

Nyrene kan bli funnet på begge sider av ryggraden, under brystburet. Høyre nyre henger litt og lavere enn venstre, noe som gjør det enda mer sannsynlig å forårsake smerte på nedre rygg hvis den er smittet, irritert eller betent. Vanlige nyreproblemer inkluderer nyrestein og nyreinfeksjoner.

Nyrestein

Nyrescorer er faste strukturer, som ligner småstein, bestående av mineraler og overflødige salter som normalt er tilstede i urinen. Når disse steinene er deponert i # 8217; ureter, kan du prøve en akutt smerte og kramper langs ryggen, # 8217; underliv og # 8217; inguine. L’ureter er et rør som bærer urinen fra nyrene til blæren.

Med nyrestein går smerte og kommer mens steinen beveger seg. Andre symptomer inkluderer smertefull eller presserende vannlating. Du kan også ha problemer med å tømme blæren helt, eller du kan bare produsere en liten mengde urin under vannlating. L’urin kan også bløde på grunn av skarpt skarpt stein stoff for å leve mens du reiser langs urineren.

For behandling kan legen anbefale:

 • Narkotika for å slappe av l’uretere slik at beregningen kan passere lettere
 • Litotripsy bølger d’bump (swl), som bruker bølger d’ultralyd eller røntgen sjokk for å bryte en beregning
 • Kirurgiske prosedyrer for å fjerne eller pulverisere en stein

Nyreinfeksjon

De mer vanlig Årsaken til nyreinfeksjoner er bakterier, som og. coli, som bor i # 8217; tarmen, reiser gjennom urineren i blæren og i nyrene. Symptomene ligner på andre urinveisinfeksjoner og inkluderer:

 • tilbake og magesmerter
 • Brennende urinering
 • føler et presserende behov for å urinere
 • Uklar, mørk eller stinkende urin

Med en’nyreinfeksjon er det sannsynlig at du også føler deg veldig dårlig, og du kan oppleve:

 • feber
 • frysninger
 • kvalme
 • Han retched

En permanent nyreskade og en «8217; farlig blodinfeksjon for livet kan skyldes en eller # 8217; ubehandlet nyreinfeksjon, deretter umiddelbart konsultere en lege hvis du mistenker A’nyreinfeksjon. Legen vil foreskrive antibiotika for å bekjempe bakterier.

Blindtarmitt

Ditt vedlegg er et lite rør som stikker til hele bøyen; og er i den nederste høyre kropp av kroppen. I ca 5 prosent av mennesker, vanligvis mellom 10 og 30 år, vil vedlegget bli inflammet og infisere. Dette kalles blindtarmbetennelse.

Denne infeksjonen har oppblåset vedlegget. Du kan ha ømhet og fylde i # 8217; magen som begynner i nærheten av navlen og strekker seg gradvis mot høyre side. Smerten forverres ofte med bevegelse eller ved å trykke på de ømme områdene. Smerte kan også strekke seg til baksiden eller alle «8217;.

Andre symptomer inkluderer kvalme og oppkast.

Hvis du har noen av symptomene på blindtarmbetennelse, spør umiddelbart medisinsk hjelp. Hvis vedlegget fortsetter å svulme, kan det til slutt briste og spre sitt infiserte innhold i løpet av # 8217; Abdomen, skape en farlig situasjon for livet.

Konvensjonell behandling består av kirurgisk fjerning av vedlegget. Dette kalles appendektomi og kan utføres ved minimal invasiv laparoskopisk kirurgi i ukompliserte tilfeller. I noen tilfeller kan det være mulig å behandle håndlaget; blindtarmbetennelse bare med antibiotika, noe som betyr at du kanskje ikke trenger kirurgi. I et studio, nesten tre fjerdedeler av folk som mottok antibiotika for deres blindtarmbetennelse, ikke be om en’neste appendektomi.

Årsaker hos kvinner

Det er noen unike årsaker til kvinner.

Endometriose

L’endometriose er en tilstand der livmor stoff vokser utenfor livmoren, ofte på eggstokkene og fallopianrøret. Streik 1 kvinne ut av 10 i USA.

Hvis stoffet vokser på Høyre eggstokk eller eggleder, kan det irritere det omkringliggende organet og vevet og forårsake en trang smerte som kan utstråle fra forsiden og siden av kroppen til baksiden.

Behandlingen består av hormonbehandling eller laparoskopisk kirurgi. Hormonalterapi, som for eksempel piller med lavdose, kan bidra til å redusere veksten. Kirurgi kan brukes til å fjerne vekst.

Gravide årsaker

Den lave ryggsmerter, på begge sider av ryggraden, er vanlig under graviditeten. Et lite ubehag kan generelt lindres med:

 • Delikat strekk
 • Varme bad
 • Ha på seg lavhælte sko
 • massasje
 • Acetaminofen (Tylenol) & # 8211; Før du tar denne medisinen, spør legen din om det er hensiktsmessig å bruke det under graviditeten

Første kvarter

Lav ryggsmerter kan starte alle graviditetsstart, ofte fordi kroppen begynner å produsere et hormon som heter Relaxine for å oppløse kroppsledere i forberedelse til fødsel. Det kan også være et symptom på spontan abort, spesielt hvis de er ledsaget av kramper og spotting. Snakk med legen din hvis du føler deg ryggsmerter med kramper eller spotting.

Andre og tredje kvartal

Det er mange ting som kan føre til ryggsmerter i andre og tredje kvartal. Som livmoren vokser for å ønske deg velkommen ditt voksende barn, kan gangen din og stillingen din forandre seg, noe som forårsaker ryggsmerter og smerte. Avhengig av barnets posisjon og gangen, kan smerten være plassert på høyre side.

Round Ligaments er A’annen mulig årsak til smerte. Runde leddbånd er fibrøse bindevev som bidrar til å støtte livmor. Graviditet gjør at disse ligamentene strekker seg.

Når ligamenter strekker seg, nervefibre, mer vanlig på høyre side av kroppen, blir trukket, forårsaker smerter akutt og periodisk laking.

Urinveisinfeksjoner (UTI) kan også forårsake smerte i nedre høyre bakside på baksiden. På grunn av blærekompresjon, 4 prosent 5 Kvinner utvikler en IVU under graviditet.

Kontakt legen din dersom du er gravid, og du opplever symptomer på en UTI, inkludert:

 • Brennende urinering
 • abdominal ubehag
 • Turbid urin

En ubehandlet uti i en gravid kvinne kan føre til en nyreinfeksjon, som kan alvorlig treffe både mor og barn.

Årsaker hos menn

Hos menn kan testikulær vri føre til lumbal smerte på høyre side. Dette skjer når den spermatiske funksjonen, som er i pungen og transporterer blod til testiklene, vridd. Som et resultat blir blodstrømmen til testiklen redusert eller til og med avbrutt helt.

Symptomene inkluderer:

 • Sterk, plutselig smerte Alle’lysken, som kan utstråle på baksiden, på venstre eller høyre side, avhengig av det aktuelle testikler
 • Scuroto hevelse
 • Kvalme og oppkast

Selv om det er sjeldent, regnes testikkelvridningen som en medisinsk nødsituasjon. Uten tilstrekkelig blodtilførsel, kan testiklen være irreversibelt skadet. Legene vil ha kirurgisk oppløst spermatisk funksjon for å redde testikelen.

Kommende trinn

Rådfør deg med legen din når du føler deg ny, intens eller bekymringsfull smerte. Søk etter umiddelbar hjelp hvis smerten er så alvorlig å forstyrre daglige aktiviteter eller ledsages av andre symptomer, som feber eller kvalme.

I mange tilfeller kan lav ryggsmerter på høyre side administreres med enkle hjemmebehandlinger eller livsstilsendringer:

 • Påfør is eller varme i 20-30 minutter, hver 2-3 timer for å lindre smerte og # 8217; betennelse.
 • Ta benk smertestillende, som L’Ibuprofen (Advil, Mortin) eller Paracetamol (Tylenol), med legen din.
 • Drikk minst åtte 8-unse glass vann om dagen og begrenser dyret og saltproteininntaket for å redusere risikoen for nyrestein.
 • Når du bruker badet, rengjør du fra forsiden til baksiden for å hindre at kolonbakteriene kommer inn i urinveiene og forårsaker en infeksjon på en «8217.
 • Øv den riktige løfteteknikken. Øker ting som bøyer seg ned på bunnen med knærne i en liten posisjon og holder lasten i nærheten av brystet.
 • Tilbringe noen få minutter hver dag for å strekke avhandlingsmusklene.

Ta bort

I mange tilfeller kan smerte i nedre høyre bakside av ryggen skyldes muskulær strekk eller andre ryggskader. Det er også mulig at det er forårsaket av en tilstand nedenfor.

Snakk med legen din hvis du er bekymret for ryggsmerter, eller hvis smerte påvirker ditt daglige liv.