Smerte fra endometriose

Hvis du ser etter symptomene på # 8217; online endometriose, er smerte trolig først Du vil se oppført. Smerte er en konstant av denne sykdommen, selv om kvaliteten og # 8217; intensitet kan avvike fra kvinner til kvinne.

Noen kvinner beskriver smerten i # 8217; endometriose som en følelse av smerte eller kramper. Andre sier at det er en brennende eller akutt følelse. Det kan være ganske mildt å håndtere eller så alvorlig å påvirke livskvaliteten.

Selv smerte timing kan variere fra person til person. Kan gå og komme opp med menstruasjonssyklus eller blasts i uforutsigbare øyeblikk i løpet av måneden.

Smerte er aldri normal, og det er ikke nødvendig å leve med det. Det er flere behandlinger, fra medisin til kirurgi, for å lindre smerte og hjelpe deg med å komme tilbake til livet ditt. Med den rette legen og noen forsøk og feil, kan du finne behandlingen som hjelper deg å føle deg bedre.

Fordi endometriosen er så dårlig?

Smerten du føler med endometriosisen starter når stoffet som normalt dekker livmoren vokser i andre deler av # 8217; Abdomen, som blære, eggstokkene eller eggleder. Hver måned sveller dette stoffet mens kroppen din forbereder seg på graviditet. Når et egg ikke er befruktet, bryter det endometriske vevet og frigjøres i løpet av syklusen.

Endometrial stoffet i andre deler av # 8217; Abdomen virker på samme måte som stoffet i # 8217; livmor. Svulmer hver måned i menstruasjonssyklusen. Likevel i magen din har det ikke noe sted å gå. Out-of-Seat-stoffet kan presse på nerver eller andre servantstrukturer, noe som forårsaker smerte, spesielt i perioder.

Når smertestillende midler ikke er tilstrekkelig

Smertestillende midler er ofte Starter poeng For behandling av endometriosen. Legen kan råde deg til å prøve et ikke-steroidalt antiinflammatorisk stoff (fans) som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naprosen (Aleeve).

Disse stoffene fungerer som blokkerer utgivelsen av prostaglandiner, kjemikalier som gjør at du føler smerte. Fordi fans kan forårsake bivirkninger som mage- og blødningsforstyrrelser, er de ikke laget for langvarig bruk.

Opioider er kraftigere smertestillende midler som også kan lindre intens smerte. Men de kommer med en stor advarsel. Siden opioider kan skape avhengighet, generelt ikke anbefalt For behandling av kronisk smerte. Over tid vil de jobbe mindre, eller du trenger høyere doser.

Smertestillende midler vil ikke gjøre noe annet enn masker smerten i # 8217; endometriose fordi de ikke står overfor den underliggende årsaken. Hvis du tar fans eller andre smertestillende midler, og de reduserer ikke smerte, er det på tide å diskutere andre behandlinger med legen din.

Hormonell terapi

Fans kan være mer effektiv Hvis du tar dem med hormonbehandling. Hormonelle behandlinger hindrer deg fra eggstilt. De kan redusere eksisterende endometriosevekst og forhindre ny opplæring. Hormonalterapier lyser også tunge perioder.

Hormonale behandlingsalternativer inkluderer:

  • prevensjonspiller, patch eller vaginal ring
  • Progestinic & # 8211; Kunstige versjoner av’progesteronhormon
  • Dell & # 8217 Agonists; Gonadotropin Release Hormone (GnRH Agonister) som Nafarelin (Synarel), Leelfolide (Lupron) og Goserelin (Zoladex)

Hormonelle behandlinger som GnRH-agonister lindrer smerte, selv intens smerte, opp til 80 prosent av kvinner som tar dem. Du vil ikke være i stand til å bli gravid mens du tar disse medisinene.

Housewares og alternative rettsmidler

Behandlinger for endometriose krever ikke alltid en resept av legen eller en tur til apoteket. Noen hjemme rettsmidler og alternative behandlinger kan også bidra til å lindre smerte.

  • Varme. Når kramper blir intense, legg en elektrisk tallerken på magen eller ta et varmt bad. Varmen vil gjøre det Slapp av bekkenmusklene, som kan lindre smertefulle kramper.
  • Akupunktur. Selv om søket på # 8217; akupunktur for endometriose er fortsatt begrenset, Noen studier viste at praksisen med å stimulere trykkpunkter rundt kroppen med tynne nåler lindrer smerten av endometriosen.
  • Trening. Når du føler deg smerte, L’siste ting du kanskje vil gå for å løpe eller ta et spinn kurs. Likevel kan øvelsen være den rette tingen å lindre smerte. Når du trener, løser kroppen din naturlige smertestillende midler som heter endorfiner. Også øvelsen reduserer regelmessig mengden østrogen i kroppen, akkurat som de hormonelle legemidlene foreskrevet av legen for å behandle endometriosen.

Når kirurgi skal være på radaren din

På et tidspunkt kan smerte bli for intens å bli løst av narkotika og andre konservative behandlinger. Det er da du må diskutere med legen din.

Den mest konservative kirurgiske behandlingen fjerner bare endometrisk vev fra # 8217; magen, sammen med ethvert arrvev som har dannet seg. Når kirurger utføre denne prosedyren gjennom små snitt, kalles det laparoskopi.

Du kan finne mer enn 80 prosent av kvinner som har gjennomgått kirurgi for endometriose, finner smertelindring. Den lettelsen kan være dramatisk. Imidlertid kunne smerte gjentas noen måneder senere. Mellom 40 og 80 prosent av kvinner utvikler smerte igjen innen to år fra # 8217; intervensjon. En måte å forlenge tiden din uten smerte er å starte Hormonell terapi etter intervensjonen.

Som en siste ressurs når konservativ kirurgi ikke er nok, kan legene utføre en «8217; hysterektomi, fjerne livmoren og muligens livmorhalsen, eggstokkene og eggstrålene. Fjernelsen av eggstokkene vil avbryte produksjonen av østrogen og forhindre innskudd av ytterligere endometrial stoff. Men også en’hysterektomi vil ikke holde endometriosen hvis kirurgen ikke fjerner alt stoffet som allerede er deponert.

Gjennomgå A’hysterektomi er en viktig beslutning. Etter denne operasjonen, vil du ikke kunne bli gravid. Før du aksepterer prosedyren, må du sørge for at du har forstått fordelene og konsekvensene.

Snakker med legen din

Å ha en samtale på din reproduktive helse kan ikke være lett, men det er nødvendig. Legen din kan ikke foreskrive behandlinger for å lindre smerten de ikke er klar over. Hvis L’endometriose forårsaker smerte, kontakt legen din for å få hjelp.

Vær åpen og ærlig med legen din om hvordan du føler. Prøv å beskrive smerten din på den mest detaljerte måten mulig. Holder en dagbok kan hjelpe deg med å forklare hva du lever. Notater når du sårer deg, som du føler (stab, brenne, som sjokk) og hva du gjorde (for eksempel trening) da det startet. Notatene dine kan hjelpe legen din til å finne kilden til smerten din og finne riktig behandling for deg.

Hvis du starter med et legemiddel og ikke hjelper, er disse også den informasjonen du trenger å dele med legen din. Ikke sett deg for en lettelse fra dårlig smerte. Effektiv behandling er tilgjengelig for deg. Noen forsøk kan være nødvendig for å finne det. Og hvis legen din ikke tilbyr noen løsning, vurder sjansen til å lete etter en ny lege.