Smerte alle & # 039; venstre lyske hos kvinner: årsaker, behandlinger og mer

L’Inguinale-området er det punktet hvor magen går til den nedre delen av kroppen og bena. Den ligger i nærheten av sidene, over lårene og under magen.

Smerten eller ubehag i det fulgte området er mer vanlig resultatet av innsats, trekkraft eller lacerasjon av en av de forskjellige grupper av muskler eller leddbånd i inguinen;. Dette er spesielt vanlig hvis du er atletisk eller gjør mye daglig fysisk arbeid.

Vanligvis er feilen av en skade når du føler smerte på en eller begge sider av det inguinalområdet.

Mens skader eller betennelse kan være den vanligste årsaken til den smerten, vil vi diskutere andre potensielle årsaker under.

Mest vanlige årsaker

Den vanligste årsaken til smerte All’lysken venstre side er en lesjon forårsaket av overdreven innsats eller overdreven bruk av muskler i inguinalområdet. Skader Alle’Inguine kan også forårsake betennelse i nærheten av såret som kan forårsake enda mer smerte når du beveger deg.

Denne typen lesjon er spesielt vanlig hvis du er aktiv, eller du er en idrettsutøver. Skaderne i Quest’område er generelt anspente benstoffer, slosset, strukket eller revet som forbinder benet til Giruine, inkludert:

 • Adduktive muskler i innsiden av låret
 • LIGAMENTS
 • sener

Andre vanlige årsaker til smerte All’Venstre Groove inkluderer:

 • Nyreberegninger, som oppstår når kalsium eller andre mineraler akkumuleres og herdes i nyrene og blæren
 • Ødelagte eller brutte bein i det inguinal området, spesielt rundt # 8217; bekkenbenet eller hvor lårbenet (benet i øvre ben) møter bassenget

Andre årsaker

Selv om det er mindre vanlig, er det mange andre mulige årsaker til smerte ALLE’lysken venstre side. Disse forholdene oppstår vanligvis på den ene siden av det ingualske området, så det er mulig å oppleve dem selv på høyre side.

Svelgede lymfeknuter

Lymfeknutene er kjertler som sirkulerer et lett væske som heter SAP i hele kroppen. Lapfa lagrer hvite blodlegemer som støtter immunforsvaret ved å bekjempe smittsomme bakterier eller fremmedlegemer.

Det er mange lymfeknuter på begge sider av det inguinal området kalt inguinal noder. Som alle lymfeknuter, kan de få betent og forstørret fra tilstedeværelsen av infeksjoner, betennelse eller svulster.

Ofte svulmer lymfeknuter bare på den ene siden av kroppen, som kan være venstre side. Svelgede lymfeknuter kan forårsake smerte og irritasjon Alle & # 8217;.

Inguinal brokk

Den inguinal hernias er A’annen mulig årsak til smerte Alle’Unilateral lysken. Disse oppstår når vevet i # 8217; magen, som lintens tarm, glir gjennom åpningene eller svake områder av musklene i’lysken i siden av inguinen (venstre side, hvis smerten det er på venstre).

Dette medfører smerte eller plager alle «lysken og kan også forårsake en synlig hevelse under huden.

Urinveisinfeksjon (UTI)

Urinveisinfeksjonene (UTI) oppstår når smittsomme bakterier, virus eller andre mikroskopiske infiserte fremmedlegemer går inn i urinveiene.

Din urinveiene består av:

 • Reni, filtrering kjemikalier og andre stoffer fra kroppen
 • urreterier, som bærer urinen fra nyrene til blæren
 • blære, som lagrer urinen
 • urinrør, hvor urinen kommer ut av kroppen

De fleste IVU påvirker bare den lave urinveiene. Dette består av’urinrør og blære. Smerten alle «8217; lysken venstre side kan utlede fra # 8217; vevbetennelse i et av disse områdene.

Urinveisinfeksjonene som påvirker den øvre strekningen, inkludert urinderier og nyrer, er ikke så vanlige, men har en tendens til å forårsake mer alvorlig smerte.

Ivus er vanligere hos kvinner enn menn fordi urinrøret er mye kortere. Dette betyr at bakteriene eller smittsomme materie kan reise raskere og lett langs urinveiene opp til blæren, og i noen tilfeller, på urørene som forbinder blæren til nyrer.

Ovariecyster

Ovariecyster er lommer fulle av væske som kan danne seg på en eller begge eggstokkene.

Eggstokkene er en del av det kvinnelige reproduktive systemet og er på begge sider av livmoren. Det er her at egg utvikler og østrogen og progesteronhormoner er opprettet.

Ovariecyster er relativt vanlige og forårsaker ikke alltid symptomer. Et vanlig symptom på en ovariecyste på # 8217; Venstre eggstokk er smerten ALLE’lysken utstråler mot den ytre siden av det ingualske området mot sidene og lave underlivet.

Andre mulige symptomer som kan oppstå sammen med smerte Alle’lysken venstre side inkluderer:

 • Følelse av trykk i det inguinal venstre området
 • Hevelse synlig i huden
 • følelse av hevelse eller hovent utseende
 • Plutselig akutt og intens smerte hvis cystepunktene (bryte er en nødsituasjon)

Under graviditeten

Smerte Alle’lysken på venstre side eller på begge sider er et relativt vanlig symptom som du kan prøve under graviditet, spesielt i andre og tredje kvartal, når livmoren begynner å utvide seg raskt.

Dette er fordi det er noen ledbånd som holder fanget stabil og trygt når du ekspanderer under graviditeten.

En av ligamentene kalles runde ligament. Dette ligamentet, foran inguinen, utvider generelt og kontrakter sakte mens du beveger deg. Men som livmoren din ekspanderer med fostervekst, kan dette ligamentet bli slått eller såret lettere fordi det må fungere mer enn når du ikke er gravid.

Strekkingen av dette ligamen kan forårsake døve smerte i en eller begge sider av inguinen. En spenning eller lacerasjon av dette ligamentet kan forårsake en intens smerte, noen ganger laking på begge sider av lysken, inkludert venstre side.

Smerte er generelt ikke ansett som alvorlig, med mindre et ligament er revet.

Når du går

Å vandre innebærer mange muskler, ledbånd og nærliggende stoffer i det inguinalområdet, både når du løfter benet for å gå opp både når beinet kommer tilbake til å kontakte jorden.

Flere muskler er nødvendig når:

 • snudde mens du går
 • gå alle’tilbake
 • okkupasjon
 • bøye
 • å krabbe

Du kan heller ikke innse at å snu overkroppen innebærer muskler og leddbånd i inguinen, som du gjør oftere når du går enn du tror.

Turgåing kan forårsake smerte eller ubehag hvis musklene eller leddbåndene i inguinen er skadet i dette området, siden de skadede stoffene er avhandling fra # 8217;.

Behandlinger

Du kan kanskje behandle smerte på lysken hjemme hvis det er forårsaket av en liten forvrengning eller strekking av muskel eller ligamentoso stoff.

Behandling for smerte All’Grove mer alvorlig eller langsiktig bør møte årsaken og må kanskje diagnostisere fra legen din.

Slik kan du ta vare på den lille smerten ALLE’venstre lyske hjemme, spesielt hvis det er forårsaket av en forvrengning eller strekk.

Hvile, is, komprimering, høyde (ris)

Slik kjører du rismetoden:

 • Hviler den inguinal muskelen som tar en pause fra # 8217;.
 • Isområdet med en kald pakke for å redusere smerte og # 8217; betennelse. Gjør det i ca 20 minutter om gangen, flere ganger om dagen.
 • Komprimere l’område med en medisinsk bandasje for å begrense blodstrømmen.
 • Øker det inguinal området for å hindre blod i å flyte i området.

Smerte medisiner

Ta en smertestillende middel som paracetamol (Tylenol) eller et antiinflammatorisk legemiddel ikke steroid (fans), som ibuprofen eller naproxen (Aleve), for å redusere smerte og # 8217; betennelse.

Medisinsk behandling

Kirurgi kan trenge å reparere en knust bein eller møte en inguinal brokk. Disse kan ikke behandles hjemme og kan forårsake komplikasjoner hvis de ikke er korrekte.

Legen kan foreskrive antiinflammatoriske legemidler hvis hjemmemedisinene ikke reduserer smerte eller hevelse.

Fysioterapi kan også hjelpe deg med å lære å jobbe med muskler, ledbånd eller felles stoff som kan bli kronisk betent eller permanent påvirket av en lesjon eller en underliggende tilstand.

Når skal du se en lege

Kontakt legen din hvis:

 • Hjemmebehandling hjelper ikke med å løse symptomer
 • Smerten forverres over tid
 • Smerte manifesterer seg til den plutselige uten noen åpenbar årsak
 • Du kan ikke gå eller flytte bunnen av kroppen uten intens smerte
 • Endringer i menstruasjonssyklusen oppstår eller en syklus er tapt
 • Se noen uvanlig eksos fra skjeden din

Du bør søke akuttmedisinsk behandling hvis du sammen med smerten i inguine, prøv:

 • Blod i urinen
 • smerte spredt til brystet, ALLE’Abdomen eller på nedre rygg
 • feberen
 • kvalme eller oppkast

Legen kan bruke en eller flere av følgende tester for å diagnostisere årsaken:

 • Fysisk undersøkelse, inkludert følelse rundt området
 • Røntgen for å se gjennomsiktige bilder av stoffet Alle’inguine
 • Ultralyd for å se sanntidsbilder av inguinal vev
 • Magnetisk resonans for bilder (MR) for å se 3-D-bilder av det inguinalområdet

Bunnlinjen

Smerten alle’lysken venstre side er ikke alltid noe å bekymre seg for. Milde lesjoner eller mindre infeksjoner kan behandles raskt og enkelt.

Men plutselig, intens eller kronisk smerte kan indikere en underliggende årsak som trenger medisinsk behandling. Kontakt legen din så snart som mulig hvis smerten Alle’inguine forstyrrer ditt daglige liv eller ikke kan behandles hjemme.