Grå barnesyndrom: årsaker og farer

Hver venter mor vil at barnet hennes skal være sunt. Det er derfor de mottar prenatal omsorg fra sine leger og tar andre forholdsregler for å sikre en sunn graviditet. Disse forholdsregler inkluderer vedlikehold av et sunt kosthold, vanlig fysisk trening og unngå alkohol, ulovlige rusmidler og tobakk.

Men selv om du tar de ovennevnte tiltakene, kan eksponering for visse medisiner sette barnets helse i fare. Derfor er det viktig å snakke med legen din før du tar noe nytt stoff hvis du er gravid eller du tenker på å bli gravid. Mange reseptbelagte og motisiner er trygge å ta under graviditeten. Andre legemidler kan imidlertid forårsake alvorlige fødselsskader eller helseproblemer for barnet ditt. Dette inkluderer Grå barnesyndrom.

Du kan ikke være kjent med denne sykdommen, men det kan være ekstremt farlig for babyer og premature babyer. Det er viktig å forstå årsakene til Grå barnesyndrom, samt måter å beskytte barnet ditt på.

COS’er det grå barnets syndrom?

Grå barns syndrom er en sjelden og farlig tilstand for livet som kan vokse i nyfødte og barn opp til 2 år. Tilstanden er en potensiell bivirkning av kloramfenikol antibiotika. Dette stoffet brukes til å behandle en rekke infeksjoner, som bakteriell meningitt. Noen leger anbefaler denne behandlingen når A’infeksjon ikke reagerer på andre antibiotika, som penicillin.

Dette antibiotikumet er farlig for barn på grunn av sitt høye giftighetsnivå. Dessverre har babyer og barn ikke hepatiske enzymer som trengs for å metabolisere store doser av dette legemidlet. Siden deres små kropper ikke kan bryte ned stoffet, kan de giftige nivåene av antibiotikumet akkumulere i blodet. Grå barnesyndrom kan utvikle seg hvis antibiotikumet administreres direkte til barn. De kan også være i fare for denne tilstanden dersom antibiotikumet administreres til moren under arbeidskraft eller på et tidspunkt under graviditeten.

Grå barnesyndrom er ikke den eneste bivirkningen av kloramfenikol. Hos voksne og eldre barn kan stoffet forårsake andre alvorlige og små bivirkninger, inkludert:

 • Han retched
 • feber
 • hodepine
 • utslett

Det kan også forårsake mer alvorlige bivirkninger, inkludert:

 • uvanlig svakhet
 • forvirring
 • tåkesyn
 • Munnsår
 • uvanlig blødning
 • Anemi (reduksjon av rødt blod)
 • infeksjon

Det er viktig å informere legen din dersom du eller barnet ditt eksperimenterer med bivirkninger fra denne medisinen.

Symptomer på Grå barnesyndrom

Hvis de giftige nivåene av kloramfenikol akkumuleres i barnets blodstrøm og barnet ditt utvikler grå barns syndrom, blir symptomene vanligvis manifestert innenfor XNUMX-XNUMX dager fra’behandling start. Symptomene kan variere, men du kan merke:

 • Han retched
 • Grå lærfarge
 • myk kropp
 • Lavt blodtrykk
 • Lepper og blått skinn
 • hypotermi (lav kroppstemperatur)
 • abdominal hevelse
 • Grønne avføring
 • Uregelmessig hjerterytme
 • respiratoriske vanskeligheter

Hvis barnet ditt har grå barnsyndrom symptomer etter kloramfenikol eksponering, kontakt lege umiddelbart. Hvis ikke behandlet, kan Grå barnesyndrom forårsake døden innen få timer.

Slik behandler du Grey Child Syndrome

Den gode nyheten er at Grå barns syndrom er behandlet hvis du er på utkikk etter en behandling ved første tegn på sykdommen. Den første behandlingssyklusen er å forstyrre administrasjonen av legemidlet til barnet. Hvis du tar stoffet for en infeksjon for A & # 8217, må du avbryte amming.

Barnets lege kan diagnostisere Grå barns syndrom etter en fysisk undersøkelse og observere symptomene på tilstanden, som gråaktig hud og blå lepper. Legen kan også spørre deg om du eller barnet ditt har blitt utsatt for kloramfenikol.

Innse at barnet ditt sannsynligvis vil bli innlagt på sykehus etter diagnose av grå barnsyndrom. Dette er nødvendig slik at leger kan overvåke barnets tilstand.

Etter å ha forstyrret bruken av kloramfenikol, kan barnets lege anbefale en rekke behandlinger.

Bytte transfusjon

Denne livreddende prosedyren innebærer å fjerne en del av barnets blod og blodutskifting med bare donert blod eller plasma. Prosedyren er fullført ved hjelp av et kateter.

Hemodialyse

Denne prosedyren bruker en dialysemaskin for å rense toksinene fra barnets blodstrøm. Selv nivåene av kalium og natrium og bidra til å kontrollere barnets blodtrykk.

I tillegg til de ovennevnte behandlingene, kan barnet ditt administreres L’oksygenbehandling for å forbedre pusten og # 8217; oksygenforsyning til kroppen. Barnets lege kan også anbefale Hemoperfusion. Denne behandlingen ligner dialyse og bidrar til å fjerne blodtoksiner. Barnets blod vil bli overvåket under behandlingen.

L & # 8217;

Grå barnesyndrom er forebygget. Den beste måten å unngå denne komplikasjonen er ikke å administrere dette stoffet til premature babyer og barn under 2 år.

Det er også viktig for ventende mødre og om amming for å unngå dette stoffet. Kloramphemelic kan gå gjennom morsmelk. Ved lave doser kan dette antibiotikumet ikke ha en giftig effekt på barn. Men det er bedre å forhindre enn kur. Hvis legen din foreslår dette stoffet for deg eller ditt barn, be om et tryggere antibiotika.

Hvis barnet ditt har en infeksjon på 8217, som ikke reagerer på andre typer antibiotika, L’bruk av kloramfenicolen kan sjelden bli nødvendig. I dette tilfellet bør dette legemidlet kun administreres til nyfødte og små barn under det strenge tilsynet med en lege og bør ikke være den viktigste behandlingen. Det grå barnets syndrom kan vanligvis unngås når klorampheart administreres ved lave doser og når blodnivået overvåkes. Hvis du er gravid eller ammer, og du tar Chloramphenicol, vil en lege sjekke blodnivået ditt.