Smarttelefon og barn

Datteren til Colleen Hartz er 19 og sjelden sett uten telefonen i hånden. «Han bruker det til alt,» fortalte Alabama-moren nylig til Healthline. «Hun holder kalenderen sin der, bruker notedelen, hun liker å høre på musikk. Den kommuniserer også hovedsakelig med venner via SMS og Snapchat. Det er mange dager da han ikke har en ekte samtale med noen «.

Hartz er ikke alene om det han er vitne til. En fersk rapport publisert av Common Sense Media fant at 72 % av tenåringene føler at de må svare umiddelbart på varsler fra telefonen, og 59 % av foreldrene tror tenåringene deres er avhengige av mobilenhetene deres.

Disse tallene er høye og bekymringsfulle, men den gode nyheten er at de også kan være litt overdrevne.

Ifølge AAP barnelege Dr. David Hill (president for AAP Council on Communications and Media), ekte telefonavhengighet kommer virkelig ned til tvangsmessig oppførsel. «Babyen får nok søvn? Trening? Ekte ansiktstid med venner og familie? Oppgavene er gjort? Dette er spørsmålene du må stille. Enhver form for tvangsaktivitet, enten det er gambling eller bruk av Internett, koker virkelig ned til å flytte andre ting. Hva skjer ikke hvis dette skjer? Det er vanskelig å opprettholde avhengigheten hvis barnet gjør alt annet.

Imidlertid forekommer ekte telefon- og enhetsavhengighet. «Det er en reell definisjon av [denne] lidelsen,» sa han til Healthline. «Problematisk bruk av Internett (MER). Så er det også Internet Gaming Disorder. Forskere som ser på disse to problemene, mener at prosentandelen av personer som er berørt er mindre enn 10 %. Kanskje opptil 8 % for MER, men det er sannsynligvis i den høye enden «.

Men selv om de fleste ungdommer ikke lider av en ekte avhengighet av telefonene sine, kan de ha en endret barndom på grunn av teknologien de har til rådighet.

Utviklingen stoppet opp

Ifølge en studie publisert i fjor i journal of Barneutvikling, dagens tenåringer opplever en langsommere vei enn noen gang til å akseptere voksenansvar. Og forskerne konkluderte med at mobiltelefoner og nettbrett var i det minste delvis skylden. Fordi med sosial tilknytning alltid bare noen få klikk unna, er det mindre sannsynlig at tenåringer i dag forlater hjemmene sine og søker den forbindelsen i den «virkelige» verden.

Selv når de er i verden, har mange fortsatt vanskelig for å koble fra telefonene sine. Det er et fenomen som Melissa Bragg, en mor i Virginia, la merke til da hun var ute med sin tenåringsdatter. «Noen av vennene hans er konstant på telefonene sine, selv på ungdomsarrangementer,» sa han nylig til Healthline. «De kan ikke legge bort telefonene for ingenting.»

Denne typen oppførsel er egentlig det som presser mot ekte avhengighet. Og det er noe som Sandra Windham, en lærer fra Texas, også la merke til i klassen sin. «De fleste barn har bare en dårlig vane, ikke en ekte avhengighet,» sa hun til Healthline. «De med legitim avhengighet kan og vil ikke følge reglene.»

John Mopper er en tenåringsterapeut med Plan for mental helse i Somerville, New Jersey. Som han forklarte, «Hjernene våre gjør akkurat det de er laget for. Når vi blir født, er hjernen vår som en harddisk, som hele tiden oppdaterer seg selv og lagrer nye opplevelser. Vi er programmert til å bevege oss mot nytelse og bort fra konsekvensene. Studier har vist hvordan varsler på telefonene våre kan sende et dopaminsprøyte. Etter en stund forbinder hjernen vår det med nytelse. Og for noen barn og voksne kan det å søke dopaminsprøyte bli tvangsmessig.

Dessverre er det ikke så enkelt ettersom telefonene våre får oss til å føle oss bedre. Mens umiddelbar tilfredsstillelse kan gi det dopaminsprøytet som skyver oss (og barna våre) tilbake til enhetene våre igjen og igjen, har noen undersøkelser antydet at den langsiktige effekten faktisk kan være ganske negativ.

Faktisk en studie fra 2017 i Kliniske psykologiske vitenskaper fant at for ungdom mellom 8 og 12 år førte økningen i tid på nye medier (inkludert sosiale medier og smarttelefoner) til en økning i frekvensen av depressive symptomer, selvmordsrelaterte utfall og selvmordsrater.

Mens forsker Jean Twenge var raskt å gjenkjenne at korrelasjon ikke er lik årsakssammenheng, mener han at disse funnene bør tjene som en advarsel til foreldrene.

Når det kommer til telefoner og vår konstante tilkobling til internett, er det mulig å ha for mange gode ting.

Foreldreproblemer

Det er imidlertid ikke bare tenåringer som opplever dette konstante behovet for å koble til telefonene sine. Som Windham forklarte, er foreldre ofte en del av problemet.

«Foreldre sender tekstmeldinger til barn konstant gjennom dagen, og barn blir veldig engstelige hvis de ikke klarer å svare,» sa hun til Healthline. «Innholdet i tekstene er imidlertid nesten aldri skolastisk. Selv under våre statlige tester, når strenge regler for bruk av telefon trer i kraft, ringer foreldre skolen og ber barna om å få telefonen tilbake. Og når jeg ringer foreldre for å rapportere dårlig oppførsel eller merker på grunn av bruk av telefonen, blir telefonen sjelden tatt bort som et resultat.

Bragg innrømmer gjerne at han akkurat nå er mer avhengig av telefonen enn barna sine. «Jeg vet at jeg er avhengig av telefonen min,» sa hun til Healthline. «Som en hjemmeværende mor føler jeg meg veldig isolert fra andre voksne mesteparten av tiden. Sosiale medier står nok for 90 prosent av sosialiseringen min. Jeg har blitt med i for mange Facebook-grupper og blar hele tiden gjennom dem. Det kan komme i veien for at jeg tar meg av husholdningsansvaret mitt. Noen ganger er jeg så oppslukt av en nettsamtale at det går en time eller mer og jeg har ikke beveget meg. «

Hun er ikke alene i den kampen. «Jeg er også skyldig,» sa Mopper til Healthline. «Jeg må jobbe hardt for ikke å gå til telefonen min hele tiden. Og jeg er terapeut. Jeg er voksen. Det er vanskelig.»

Del på Pinterest

Familieplanlegging (telefon)

Mopper foreslo at foreldre tidlig skulle begynne å lære barn på en annen måte. «Det handler egentlig om å kunne ha et forhold til barna dine der de vokste opp med andre ting, [lære dem] fra en tid da de var veldig små at det er andre ting i livet som er viktige».

Han la til: «Små barn er som svamper og enhver erfaring de har kan ha stor innvirkning på dem. Skjermtid på det tidspunktet bør være et privilegium. Vær konkret og sett grenser helt fra starten».

Dr. Hill mener det også handler om å få barna med i disse samtalene. «Det er mange grunner til at en forelder kan introdusere disse enhetene. Det er ingen riktig alder, fordi, avhengig av årsakene til at du introduserte dem, kan den rette alderen variere. Så mitt første spørsmål er alltid: «Hvorfor trenger barnet ditt denne enheten?Etter å ha svart på dette spørsmålet, kan du sette opp reglene. Det er mye lettere å begynne å gjøre det fra begynnelsen enn å gjenopprette tilgangen deres når du allerede har gitt dem fritt spillerom. «

«Den gode nyheten,» forklarte han, «er at barn kan være gode partnere i å sette realistiske forventninger. De kan trekke seg litt tilbake, men du kan involvere dem i disse samtalene. Du kan spørre dem hvilke regler som virker riktige og hva konsekvensene av å bryte disse reglene bør være «.

Han la til at AAP familie medium plan det kan være en utmerket ressurs for å lage en plan som fungerer for familien din.

På sin side har Bragg tatt skritt for å sikre at hennes 15 år gamle datter ikke opplever den samme avhengigheten til telefonen som hun selv slet med. «Vi har satt bestemte tider når han kan være på telefonen og har ting han må gjøre hver dag før han får tilgang til den,» sa Bragg, og la til at datteren hans ikke har lov til å holde telefonen på rommet sitt over natten og er begrenset. en konto på sosiale medier på Instagram.

Da 5-åringen hennes begynte å vise problematferd angående nettbrettet hennes, grep hun inn der også. «Vi begynte å få ham til å se Netflix på nettbrettet sitt, slik at han kunne fortsette å se det vi ville på TV-en i stuen. Før vi visste ordet av det, hadde han alltid slått den på, sa Bragg. «Vi prøvde å begrense tiden han tilbrakte der, men da det var på tide å sette ham på, fikk han et anfall og smeltet helt bort. Så til slutt bestemte vi oss for at han ikke kunne bruke det i det hele tatt.

Hartz og hans familie har tatt ytterligere skritt i arbeidet med å redusere tiltrekningen av telefoner og andre skjermer i hjemmet deres. «Det er trist for meg at folk ikke lenger lever livet for seg selv,» sa hun til Healthline. «Det er mer som om vi gjør det vi kan for en fotoseanse for Instagram eller Facebook.»

Han forklarte at han ønsker en annerledes opplevelse for barna sine, og snakket om grensene han satte på sønnens telefon (begrenset til én times bruk per dag, med telefonen som automatisk slås av i skoletiden og kl. 09.00: 20 hver kveld). Hun fortalte også Healthline om en nylig tur der barna hennes bare fikk se på telefonene sine i XNUMX minutter før de la seg.

«Vi hadde det kjempegøy!» hun sa.

For foreldre som håper å hjelpe barna å balansere livet på nettet og i det virkelige ordet, ser eksperter ut til å være enige i Hartz-familiens tilnærming. Å begrense skjermtid og opprette forbindelser med ekte ansikt-til-ansikt-interaksjoner er den beste måten å forhindre at teknologi blir en terror.

Og dette gjelder ikke bare for tenåringer. Hvis du begynner å føle deg litt for knyttet til telefonen din, kan det være på tide å gå ut, spise lunsj med en venn og få kontakt med virkeligheten igjen.