Slik stopper du et panikkanfall: 11 måter å håndtere det

Panikk anfall

Panikkanfall er plutselige og intense bølger av frykt, panikk eller angst. De er overveldende og deres symptomer kan være både fysiske og følelsesmessige.

Mange mennesker med panikkanfall kan føle kortpustethet, svette rikelig, skjelve og føle hjerteslag.

Noen mennesker føler brystsmerter og en følelse av løsrivelse fra virkeligheten eller om seg selv under et panikkanfall, noe som gjør at de tenker på å ha et hjerteinfarkt. Andre har rapportert å føle at de hadde et slag.

Panikkanfall kan være skummelt og kan slå deg raskt. Her er 11 strategier du kan bruke til å prøve å stoppe et panikkanfall når du har en eller når du føler det

1. Bruk dyp pusting

Mens hyperventilasjonen er et panikkanfallssymptom som kan øke frykt, kan dyp pusting redusere panikk symptomer under et angrep.

Hvis du kan sjekke pusten din, er du mindre sannsynlig å hyperventilere, da dette kan forverre andre symptomer, inkludert et panikkanfall.

Konsentrert på inhalasjon og # 8217; utånding gjennom munnen, følelsen av at luften sakte fylle brystet og # 8217; Abdomen, deretter puster ut sakte. Inhals teller opptil fire, hold pusten for et sekund, og puster ut ved å telle opptil fire.

2. Gjenkjenne at du har et panikkanfall

Gjenkjenne at du har et panikkanfall i stedet for et hjerteinfarkt, kan minne deg på at dette er midlertidig, som vil passere og at du har det bra.

Fjern frykten du dør eller hvem som kommer en overhengende død, begge er symptomer på panikkanfall. Dette kan tillate deg å fokusere på andre teknikker for å redusere symptomene.

3. Lukk øynene dine

Noen panikkanfall kommer fra å utløse faktorer som overvelder deg. Hvis du er i et hektisk miljø med mange stimuli, kan dette få deg til å prøve en.

For å redusere stimuli, lukk øynene under panikkanfallet. Dette kan blokkere ytterligere stimulus og gjøre det lettere å konsentrere seg om å puste.

4. Øv den fullstendige bevisstheten om bevissthet

Bevissthet kan hjelpe deg med å koble til virkeligheten rundt deg. Siden panikkanfall kan forårsake en følelse av løsrivelse eller separasjon fra virkeligheten, kan dette kjempe mot et panikkanfall mens du nærmer seg eller når det faktisk oppstår.

Konsentrert på de fysiske følelsene du kjenner, hvordan å synke føttene i bakken eller føle konsistensen av jeans i hendene dine. Disse spesifikke følelsene plasserer deg sikkert i virkeligheten og gir deg et mål som å konsentrere seg om.

5. Finn et objekt å fokusere på

Noen mennesker finner nyttig fokus på en enkelt gjenstand under et panikkanfall. Velg et objekt i sikte og se detaljer nøye.

For eksempel kan du merke at ønsket av # 8217; risteklokke når den tikkes og er litt litt. Beskriv deg selv Motivene, farge, former og størrelsen på objektet. Konsentrere alle dine energier på dette objektet og panikk symptomer kan redusere.

6. Bruk muskelavslappingsteknikker

Som dyp pusting, kan muskelavslappende teknikker bidra til å stoppe et panikkanfall som kommer ved å kontrollere så mye som mulig for kroppen din.

Slapp av bevisst en muskel om gangen, og begynn med noe enkelt som fingrene på hånden og gjør det samme på andre deler av kroppen.

Muskelavslappingsteknikker vil være mer effektive hvis du har praktisert dem på forhånd.

7. Forestill deg ditt favorittsted

Hva er det mest avslappende stedet i verden du kan forestille deg? En solrik strand foran et hav av forsiktig søte bølger? En hytte i fjellene?

Tenk deg å være på det stedet, og prøv å konsentrere deg så mye som mulig om detaljene. Tenk deg å synke tærne til den varme sanden eller føle den intense lukten av furutrær.

Dette stedet skal være stille, rolig og avslappende, uten gatene i New York eller Hong Kong, uansett hvor mye du elsker byer i virkeligheten.

8. Gjøre lysøvelser

Endorfiner holder blodpumpen nøyaktig som den skal være. Det kan hjelpe deg å oversvømme vår kropp av endorfiner, som kan forbedre vårt humør. Fordi du føler deg stresset, velg en lys og delikat trening på kroppen, som å gå eller svømme.

L’Unntak er hvis du er i hyperventilering eller du har problemer med å puste. Først hva du kan ta pusten din.

9. Hold lavendelen på fingertuppene

Lavendel er kjent for å være beroligende og lindrer stress. Kan hjelpe kroppen din til å slappe av. Hvis du vet at du er utsatt for panikkanfall, fortsett litt og lavendel av lavendel essensiell olje og legg litt’på underarmene når du har en. Inspirere l & # 8217;.

Du kan også prøve å drikke en lavendel eller kamille urtete. De er begge beroligende og beroligende.

Lavendel må ikke kombineres med benzodiazepiner. Denne kombinasjonen kan forårsake alvorlig døsighet.

10. Gjenta en mantra internt

Gjenta en mantra internt kan være avslappende og beroligende og kan gi deg noe å gripe under et panikkanfall.

Eller enkelt «dette vil også passere & # 8221; eller en mantra som er personlig for deg, gjenta det i en mental syklus til du føler at panikkanfallet begynner å roe.

11. Ta benzodiazepiner

Benzodiazepin-legemidler kan hjelpe til med å behandle panikkanfall hvis du tar en så snart du hører et innkommende angrep.

Selv om preferanse ofte blir gitt til andre tilnærminger i behandlingen av panikk, har psykiatriområdet anerkjent at det er en håndfull mennesker som ikke helt vil reagere (eller helt i noen tilfeller) til andre tilnærminger som er nevnt ovenfor, og som sådan vilje Avhengig av farmakologiske tilnærminger til terapi.

Denne tilnærmingen inkluderer ofte benzodiazepiner, hvorav noen er godkjent av FDA for behandling av denne tilstanden, for eksempel L’Alprazolam (Xanax).

Siden benzodiazepiner er et reseptbelagte legemiddel, vil du sannsynligvis trenge en panikkforstyrrelser diagnose for å få medisinen til fingertuppene.

Dette stoffet kan skape vanedannende og kroppen kan tilpasse seg det over tid. Det bør bare brukes i moderasjon og i tilfeller av ekstrem nødvendighet.

Les l’element på engelsk