Naturlig baby fødsel: hva du kan forvente, fordeler, risiko, utvinning og mer

Del på Pinterest

Enten du bestemmer deg for å føde hjemme i badekaret ditt eller planlegge en keisersnitt, er alle former for fødsel naturlige. Du er en superhelt uavhengig av hvordan barnet kommer ut av kroppen din.

Men begrepet & # 8220; naturlig fødsel & # 8221; Historisk ble det brukt til å beskrive fødsel uten narkotika.

I noen tilfeller betyr dette ikke å bruke noen smertestillende middel under arbeid, men å ha andre medisinske tiltak, som for eksempel føtal hjerteovervåking. Eller det kan bety at de ikke har noen medisinsk inngrep.

Uten smertestillende midler, stole kvinner på kontrollert avslapning og puste teknikker for å lindre smerte.

Selv om denne typen fødsel spiller som om den hadde plassert i et fødselssenter med en Obstetrisk og / eller en doula, kan det også skje på et sykehus.

Hvorfor velge en levering & # 8220; Natural & # 8221;?

Hvis du tror at vi gir fødsel uten narkotika, virker du umulig, det er mange grunner til at noen kvinner velger å gjøre det.

Smertestillende midler kan påvirke arbeidskraft, hvordan å akselerere det eller sakte det. Det kan også ha effekter på moren, hvordan å senke blodtrykket eller forårsake kvalme.

Andre kvinner velger en fødsel & # 8220; Natural & # 8221; Fordi de vil ha mer kontroll over Travail-prosessen, inkludert smertebehandling. Eller de kan tenke at å gi opp stoffer vil hjelpe deg å føle deg nærmere bursdagsopplevelsen og husk det tydeligere.

Hva er risikoen?

Ikke å bekrefte det åpenbare her, men du vil prøve smerte. Selv om du hadde et barn før, vet du ikke hvor alvorlig vil være din smerte under arbeidskraft eller hvor mye du vil kunne møte den.

Hver fødsel, du bruker eller ikke smertestillende stoffer, har risikoen for komplikasjoner, som et sterkt blodtap eller problemer med navlestrengen. Disse komplikasjonene kan være vanskeligere å oppdage eller behandle uten medisinsk inngrep.

Hvis du velger å gjennomgå en barndom uten omhyggelig, vil du kanskje være åpen for andre alternativer, for eksempel en nødsøkende keisersød (Cesarean Cut), hvis de blir nødvendige fra et medisinsk synspunkt.

Personer med lavrisiko graviditet er de beste kandidatene for fødsel uten smertestillende midler.

Fordi en levering & # 8220; naturlig & # 8221; Kan ikke være det beste alternativet for deg

Hvis du har en høyrisiko graviditet, kan legen din anbefale deg ikke å ha en fødsel & # 8220; Natural & # 8221;.

Din graviditet kan vurderes med høy risiko hvis:

 • de er mer enn 35 år gamle
 • Drunkalkohol eller narkotika under graviditet
 • Han led en tidligere kirurgisk intervensjon ALL’livmor, som en keisersnitt
 • Den har en historie med medisinske forhold som diabetes, preeklampsi eller blodkoagulasjonsproblemer
 • De bærer mer enn ett foster
 • Han hadde noen komplikasjoner under graviditet, for eksempel begrensningen av føtale vekst eller problemer med placenta

Hva du kan forvente under en fødsel & # 8220; Natural & # 8221;

La travaglio starte spontant og fremgang uten medisinsk inngrep til fødsel. Ditt arbeid er ikke indusert eller akselerert med mindre det er nødvendig fra det medisinske synspunktet.

Hvis du planlegger å få barnet ditt på et sykehus eller i et fødselssenter, kan legen din eller jordemor hjelpe deg med å velge den beste tiden å gå. Avhengig av dine preferanser, kan du kontinuerlig overvåkes, for eksempel med en føtal hjertefrekvensmonitor, bare overvåket om nødvendig eller overvåkes med jevne mellomrom for å sikre at alt går jevnt.

Når kroppen din er klar, vil du ha en vaginal fødsel i en fødselsstilling du finner mer komfortabel. Du vil ikke ha en medisinsk inngrep med mindre du trenger barnets sikkerhet eller helse.

Når det gjelder alle typer fødsel, krever «naturlig» fødsel en annen tid for alle. Uten en medisinsk inngrep vil Cervice håndtere naturlig og vil ikke bli gitt medisiner for å akselerere arbeidskraft, så det kan ta lengre tid.

D’Andre sang, selv leger som epidurals kan redusere arbeidet. Og husk at fødsel ofte tar lengre tid for mødre for første gang.

Selv nivået på fødsel smerte er forskjellig for alle. Det er ulike vanlige metoder for å lindre smerten du kan bruke under fødselen.

Metoder for å lindre smerte under fødsel

 • Puste teknikker
 • massasje
 • Dusj eller varmt bad. Du kan også være i stand til å føde i en tank, avhengig av hva ditt fødselssenter eller sykehus tilbyr.
 • Finn den mest praktiske beliggenheten for deg
 • Distraksjonsteknikker, for eksempel musikk eller spill
 • Varmeplate eller ispakke
 • fødsel ball
 • Akupressur
 • følelsesmessig støtte

I de fleste tilfeller kan du bli med barnet ditt umiddelbart etter fødselen og starte amming, hvis du ønsker det, så snart du er klar.

For å forberede seg på fødselen uten medisinsk inngrep, sørg for at fødselsplanen er klar og at legen din, lege, jordemor, doula eller andre støttende folk vet hvordan du vil at jobben din skal fortsette.

Du kan også velge å delta på barnehageutdanningskurs, alene eller med en partner, for å lære hva du kan forvente, samt smertebehandling og avslapningsteknikker. Pass på at du legger disse teknikkene i praksis for å finne de som fungerer best for deg.

Og hvis du forandrer deg under arbeidskraft?

Noen kvinner kan forandre deg under arbeidskraft hvis smerten blir for intens. Og det er flott hvis du gjør det. Ikke vær for vanskelig med deg selv hvis du ikke følger din fødselsplan. Du kan anta smertestillende midler nesten når som helst under arbeid, forutsatt at barnets hode ikke har begynt å gå ut.

Alle’begynnelsen av Travaglio, kan du få en epidural eller spinal blokk. Begge tillater deg å være våken og våken under arbeid, men med svært lite smerte. Ulike typer medisiner kan administreres med en epidural eller spinal injeksjon;.

En type er en analgetisk, som en narkotisk. Det fungerer bra fordi det lindrer smerte uten å skape nummenhet. Bør ikke påvirke barnet, da det kunne gjøre en intramuskulær eller intravenøs injeksjon av smertestillende midler. L’Andre typer er en lammende medisinering som kan gjøre deg nummen fra livet ned.

Epidurals begynner å lindre smerter innen 20 minutter etter administrering og kvantitet kan justeres under arbeidskraft. Spinalblokkene begynner å fungere umiddelbart, men varer bare en eller to timer. De kan bare administreres en gang under travaglio.

Avhengig av stoffet administrert gjennom A’epidural, kan det gjøre det vanskeligere å presse. Derfor administreres pudentiblokker vanligvis under sen Travag. En blokk ved fading gjenoppliver smerten til skjeden og på endetarmen, men lar deg kontrollere bukemuskulaturen og push. Det administreres vanligvis like før barnet begynner å gå ut.

Smertelindring er ikke eksepsjonell som med epidural, men du vil kunne presse barnet ut. Selv de pudendale blokkene påvirker ikke barnet.

Com’er utvinningen etter en fødsel & # 8220; naturlig & # 8221;?

Utvinning etter noen form for fødsel avhenger av & # 8217;. Mange kvinner føler seg helt helbredet i seks til åtte uker, men for andre kan de ta måneder.

Gjenoppretting fra en «naturlig» fødsel ligner på noen annen vaginal fødsel. Du vil sannsynligvis være sår i minst noen dager. Sitter på en ispakke eller gjør en halv-up kan hjelpe. Ikke glem å ta vare på deg selv og hvile så mye som mulig før du føler deg helt gjenopptatt.

Medisinsk nødpotensial

Følgende symptomer kan være tegn på en komplikasjon etter fødselen:

 • Sterk vaginal blødning
 • feber
 • Svimmelhet eller besvimelse
 • en sterk hodepine som ikke går bort
 • Smertefull urinering
 • Smerte og hevelse i bena
 • Abdominal smerte forverres eller ny magesmerter

Hvis du er i tvil, selv om du ikke har disse symptomene, snakk med legen din.

Bunnlinjen

Legen din, jordemor eller Doola kan hjelpe deg med å forstå leveringsprosessen bedre og hva du kan forvente. Hvis du er interessert i en fødsel uten narkotika, snakk med dem hvis det er riktig for deg og den beste måten å lage din favoritt fødselsplan på.