Jeg bør unngå alkohol under L & # 039; prednison inntak?

Beskrivelse

Viktige punkter

 • L’Alkohol og Prednison undertrykker immunforsvaret.
 • Prednison kan modifisere blodsukkernivået, skade fordøyelseskanalen og påvirke helsen til beinene.
 • I noen tilfeller, L’moderat alkoholbruk kan være trygg under behandlingen med prednison.
 • Prednison er en steroid som imiterer noen hormoner produsert i binyrene. Fungerer på mange forskjellige måter. De anti-inflammatoriske egenskapene til prednisonen betyr at den ofte foreskrives for å behandle en rekke forhold som astma og bursitt.

  Prednison undertrykker også immunforsvaret. Dette gjør det nyttig for å behandle symptomene på noen autoimmune sykdommer som multippel sklerose, Crohns sykdom og Rheumatoid artritt (RA).

  Du kan spørre om du fortsatt kan nyte et glass vin eller en øl på middag mens du tar prednisonen. Generelt, hvis dosen din er lav og du ikke bruker prednison for langsiktig behandling av kronisk tilstand som Arranalisa, bør en drink eller to om dagen være bra.

  Men å diskutere dem først med legen er en god ide. Er kjent med din medisinske historie og er de mest kvalifiserte til å svare på spørsmål om hvordan kombinasjonen kan påvirke deg spesifikt.

  I noen tilfeller kan kombinasjonen av prednison og alkohol imidlertid være problematisk.

  Effekter av alkohol og prednison

  Prednison har mange bivirkninger, og noen av dem kan være komplisert av «8217; alkohol.

  For eksempel steroider og L’alkohol undertrykking både immunsystemet. Når immunforsvaret ditt er undertrykt, er det vanskeligere for kroppen din å bekjempe infeksjoner. L’bruk av alkohol og prednison sammen gjør denne vanskeligheten enda mer sannsynlig.

  Prednison kan også øke blodsukkernivået utenfor terskelen for diabetes. Denne effekten er mer sannsynlig hos personer som allerede er i fare for å utvikle type 2 diabetes eller som har tatt steroider i lang tid.

  Drikk mer enn en eller to alkoholholdige drikker om dagen mens du tar prednisonen ytterligere øker risikoen for type 2 diabetes. Dette skyldes at alkoholen også kan øke blodsukkernivået.

  L’Alkohol og prednison kan irritere fordøyelseskanalen og forårsake magesår. Kombinere de to kan være en kilde til problemer, spesielt hvis du allerede er utsatt for fordøyelsesbesvær eller magesykdommer.

  Prednisonen kan gjøre bein subtile og skjøre, sannsynligvis bidra til det tidlige utseendet av osteoporose. Drikk overdreven alkoholbeløp i lange perioder under prednisoninntaket kan øke risikoen for osteoporose.

  Prednison og råd om livsstil

  At du drikker eller ikke, bivirkningene til’bruk av steroider kan være vanskelig. Følg disse forslagene for å avlaste noen av effektene.

  • Ta din prednison etter et komplett måltid for å beskytte deg mot skadelige effekter som kan ha på fordøyelsessystemet ditt. Selv L’antaktrer for antacida kan være nyttig.
  • Lage små måltider flere ganger om dagen for å holde blodsukkernivået stabilt. Å spise i henhold til et diabetisk matprogram kan bidra til å forhindre steroid-indusert diabetes.
  • Spis rimelige måltider som ikke er større enn de du spiser normalt. Steroider kan hindre deg i å føle seg full. Dette kan være grunnen til at noen mennesker utsatt for steroider i vekt.
  • Begrense L’å ta salt for å hindre vannretensjon. Saltet er skjult i hermetikk, frossen, pakket og i saltlake. Prednison kan påvirke din følelse av smak og gjøre det til å være smakløst, men last ikke salt for å kompensere for.
  • Unngå stimulanter som koffein og nikotin som kan forverres søvnproblemer. Kutt dem kan bidra til å lindre søvnløshet, som er en vanlig bivirkning av prednison.

  Drikke eller ikke drikke

  Mens en drink eller to ikke har noen innvirkning på helsen din mens du tar prednisonen, er det alltid bedre å snakke først med legen din for å unngå komplikasjoner og gi deg det beste resultatet.

  Fjern alkoholforbruket fra daglige aktiviteter til slutten av behandlingen kan være det beste alternativet.

  Hvis du er mer enn en sporadisk drinker, og du trenger å ansette steroider for en kronisk tilstand, kan dette være en god mulighet til å snakke med legen din om fordeler for å gi opp alle «8217 alkohol for din generelle helse.

  Vær ærlig om alkoholforbruket, slik at legen din kan gi deg nyttig informasjon.