Slik rengjør du stoppene: forslag og triks

Jeg må rense fangsten min?

Hvis du har et stopp, vil du lure på hvordan du skal ta vare på. Din inneslutningsenhet er plassert i munnen din og mot tennene dine, så raskt akkumulerer bakterier, plakk og tartar. Akkurat som du vasker tennene hver dag, er det viktig å rengjøre beholderen din hver dag.

Mange mennesker trenger å ha på seg en heltidsapparat for litt, etter å ha fjernet apparatet. Dette skyldes at tenner ikke er satt inn i et stivt miljø. Selv etter at de har blitt korrigert av braces og flyttet til en bedre posisjon, kan de bevege seg over tid.

Stoppene hjelper muskler og vev i munnen for å holde tennene i sin nye posisjon. Noen mennesker kan også ha på seg sine faste nattstopp for å holde tennene på plass.

Her er mer om de forskjellige typer stopp, om hvordan du rengjør dem og andre forslag for å holde dem godt vedlikeholdt.

Rengjøring varierer avhengig av typen

Omsorgen for fangsten din starter med typen du har. Det er tre typer firmaer:

 • Hawley stopper er akryl støpt for å tilpasse seg munnen din. De har en tråd som bidrar til å holde stoppet på plass. Denne typen lås er flyttbar, så det er lett å rengjøre.
 • Transparente plastlåser kan kalles bruk, vivera eller gjennomsiktige justeringer. Disse stopper glir på tennene og er praktisk talt usynlige. De er enkle å fjerne, men de er ikke holdbare som Hawley stopper.
 • Faste eller bundet stopp kan også kalles permanente stopp. Disse er faktisk festet til de nedre tennene. De brukes hvis du har stor risiko for å flytte tennene dine. Du kan ikke fjerne denne typen lås. Det er vanligvis satt på plass i måneder eller til og med år.

Slik rengjør du låsen

Hawley og transparente plaststopp

Både Hawley og de gjennomsiktige plaststoppene kan fjernes fra munnen for daglig rengjøring.

For å rengjøre Hawley eller den gjennomsiktige plastlåsen, følg disse trinnene:

 • Pass på at du renser stoppet så snart du fjerner det fra munnen din mens den fortsatt er våt. På denne måten blir det lettere å fjerne rusk før de herdes.
 • Penselbeholder med varmt vann etter hvert måltid. Det er også en god ide å pusse tennene dine akkurat nå.
 • For en dypere rengjøring, er tiepid vannblandinger med delikat tallerken vaskemiddel (tannkrem er slitasje og kan skrape overflaten av beholderen). Bruk en myk tannbørste eller en tannbørste for protese for å forsiktig fjerne plakk og annet rusk.
 • Hvis nødvendig, bruk en bomullspute for å komme inn i sporene og i de dypere rygger av gjennomsiktige plaststopp.
 • Be tannlegen din om å fordype din inneslutningsenhet i en protese eller i et vaskemiddel for tenner, for eksempel efferdent eller politik. Hvis du anbefaler L’blander en kopp varmt vann med vaskemiddeletablett og følg instruksjonene på emballasjen for tiden.
 • Hvis du merker rusk på fangsten som ikke løsner den, ta den fra tannlegen eller ortodontisten. Det er spesielle løsninger som kan fjerne den obstinære tartaren.

  Faste eller bundet stopp

  Disse stoppene er festet til tennene, så du må passere dem hver dag med tanntråd for å holde dem rene. All’start denne prosessen kan virke skremmende, men til slutt vil du ta hånden din. Slik rengjør du din livslang inneslutning:

 • Ta en 6-tommers ledning og bruk en tråd for å sette tråden mellom de to nedre tennene.
 • Hold en ‘8217; ende av tanntråd med fingre og # 8217; andre med L & # 8217;.
 • Når du har satt tanntråd under retensjonstråden, flytt den opp og ned mellom tennene til gingivalkanten. Tråden skal gå forsiktig under gingivalkanten hvis mulig.
 • Skyv sidetråden opp til 8217; neste område du vil rengjøre. Ta det ned til det er blant tennene.
 • Gjenta denne prosessen med hver tann festet til din permanente lås.
 • Hvis du har problemer med å bruke tanntråd, ikke nøl med å spørre tannlegen eller ortodontisten for hjelp. Kan hjelpe deg med å veilede teknikken din og gi ytterligere forslag.

  6 forslag til omsorg for den avtagbare fangsten

  1. Unngå varme

  Utsette din inneslutt enhet ved høye temperaturer kan deformere det og ødelegge det. Hold stoppet borte fra:

  • kokende vann
  • Mikrobølgeovn
  • oppvaskmaskin
  • Vaskemaskiner og tørketrommel
  • Dashbordet på bilen din

  Vask alltid beholderne i varmt vann.

  2. Hopp over kjemikalier

  Du trenger ikke nødvendigvis å bruke aggressive vaskemidler for å få en helt ren fangst. Faktisk, i en studie På de faste, fant forskerne at bruken av kjemiske rengjøringsputer ikke reduserte antall bakterier mer enn den enkle børstingen.

  Når det er sagt, var tabletter effektive for å fjerne bakterier og kokokokokoccus bakterier, årsaken til Streptococcus. Streptococcus-kløften er A’halsinfeksjon og mandler som forårsaker ondt i halsen, feber og røde mandler og hovne.

  3. Soaking time

  Hvis du velger å bruke pads, ikke senk en Hawley Catch for lenge. Dette kan korrodere metallkomponentene. Senk låsen bare for tiden som kreves for å rengjøre den eller som angitt på vaskemiddelpadsene.

  Du kan lage en rask munnvann for å suge hvis du vil oppdatere lukten av konserveringsmiddelet ditt og drepe noen bakterier. Pass på at du blander like deler av munnvann og varmt vann.

  Hvis munnvelten inneholder alkohol, senker konserveringsmiddelet i denne typen løsning bare av og til. L’Alkohol kan skade plasten av beholderen din.

  4. Rengjør saken

  Pass på at du regelmessig rengjør fanget forvaring. Prøv å rengjøre det en gang om dagen før du lagrer fangsten. Gni forsiktig alle overflater med varmt vann og såpe. Skyll deretter og tørker opphest.

  5. Hold D’øye

  Vi anbefaler deg å holde beholderen vekk fra kjæledyr, slik at du ikke masticino eller trøst. På samme måte, vær oppmerksom på hvor du legger fangsten mens du spiser. Hvis du legger den på et serviett, kan du glemme det eller kaste det ved et uhell i søppel.

  6. Bytt om nødvendig

  Stoppene er litt & # 8216; som kontaktlinser eller sko: de er underlagt daglig slitasje. Til slutt må du kanskje erstatte dem. Stoppene ble bare varte i seks måneder noen år, siden plasten har en tendens til å konsumere. Hawley stopper kan vare fra 5 til 10 år hvis det er tilstrekkelig brydde seg om.

  Kontakt din ortodontist hvis du merker at inneslutningsenheten din er spesielt skitten, slitt eller ikke lenger tilpasser seg riktig.

  Hva skjer hvis du ikke rengjør din fortsatt?

  Din inneslutningsenhet vil fortsette å samle bakterier, plakk og tartar fra munnen mens du bruker den. Over tid kan det til og med begynne å lukte eller ha en merkelig smak hvis du ikke rengjør det ganske ofte.

  Enda viktigere, stopp kan imøtekomme farlige bakterier som streptokokker, inkludert s. Sanguinis, S. mitis og S. Salivarius, i tillegg til Lactobacillus og Veillonella. Mens mange bakterier vanligvis finnes i munnen, når for mange akkumuleres, kan de forårsake sykdommer.

  Du kan også bli utsatt for Candida Albicans. Dette er en skadelig gjær som normalt ligger på innsiden av munnen, men kan akkumulere på inneslutningsenheten og forårsake en & # 8217;.

  Streptococcus og Candida kan ikke være store trusler hvis du har et sunt immunsystem. Hvis immunforsvaret ditt er på en eller annen måte kompromittert, må du imidlertid være mer oppmerksomme. Fortell legen din umiddelbart hvis du oppdager rødhet, hevelse eller andre bekymringsfulle symptomer i munnen din.

  Bunnlinjen

  Rengjøring av inneslutningsenheten er like viktig som å pusse tennene dine. Du må rengjøre beholderen med varmt vann og oppvaskmiddel en gang om dagen for å holde den sunn. Det er en god ide å pusse ham selv etter hvert måltid. Forslagene i denne artikkelen er generelle, så det er alltid bedre å spørre tannlegen eller ortodontisten spesifikke instruksjoner for fangsten din.