Hvordan forberede kroppen din til graviditet: På 30 dager

Del på Pinterest

Introduksjon

Så, du er klar til å bli gravid. Gratulerer! Å ta beslutningen om å prøve et barn er en stor milepæl i livet. Men kroppen din er klar for graviditet? Her er en liste over hva du kan gjøre neste måned for å forberede seg på unnfangelse.

Dager 1-7

Dag 1: Avbryt prevensjonen

Hvis du vil bli gravid, må du avbryte noen form for prevensjon du bruker. Du kan bli gravid umiddelbart etter å ha forstyrret noen typer prevensjon som prevensjonspillen. Faktisk får mange kvinner sin første syklus innen to uker fra # 8217; forlatelse av pillen. Når menstruasjon starter, begynner den første syklusen av unnfangelsesforsøkene også. Noen kvinner forblir gravid umiddelbart, men for andre tar det noen måneder.

Dag 2: Et multivitamin begynner

Graviditet er graving på kroppens ernæringsmessige reserver. Gi deg et løft som tar et multivitamin for å fylle eventuelle hull. Bedre ennå, prenatal vitaminer er spesielt formulert for å gi kroppen din hva du trenger under graviditeten. Starte en prenatal nå vil hjelpe deg med å unngå noen ernæringsmessige mangler i løpet av de første stadiene av graviditeten. Du vil også ha tid til å prøve noen merker for å se hva som fungerer for kroppen din.

Dag 3: Legg til folsyre

I tillegg til prenatal vitamin kan du trenge et ekstra folsyre eller folattilskudd for å forhindre nevrale rørfeil alle graviditetsstart. Pass på at du tar minst Mikrogram fra 400 til 800 av folsyre per dag. Mange benk prenatale vitaminer inneholder allerede denne mengden. Pass på at du kontrollerer L & # 8217;. Når du er gravid, kan legen din foreskrive prenatalene som inneholder en større mengde.

Dag 4: Spis godt

Du kan også få mange av vitaminer og mineraler du trenger ved å spise et sunt og balansert kosthold. Nyt integrert mat på alt som er behandlet. Hvis budsjettet tillater det, kan du også ønske å inkorporere mer økologiske frukter og grønnsaker i kostholdet ditt for å begrense poksinseksponeringen.

Dag 5: Øvelse

Flytter kroppen minst fire eller fem ganger i uken en annen flott måte å forberede seg på graviditet. Prøv å spille minst 30 minutter med moderat aktivitet i totalt 150 minutter i uken. Starter fra sofaen? Velg noe lys som du går, du kan gjøre rett ut av døren. Start med bare 10-15 minutter om gangen og fortsett til lengre varighet. Hvis du vil ha mer enn en utfordring, test intens aktivitet som jogging, sykling eller oppoverbakkeutflukter. Få ytterligere helsemessige fordeler med mer trening. Hvis du allerede er relativt aktiv, kan du prøve å flytte mellom 150 og 300 minutter hver uke.

Dag 6: Få en kropp

Å holde opp med årlige fysikere vil bidra til å oppdage helseproblemer før de blir alvorlige. Når du forbereder deg på graviditet, er de spesielt viktige. Legen din vil undersøke deg og til slutt analysere blodprøvene for å kontrollere kolesterolnivået og mer. Under dette besøket kan du også øke noe annet helseproblem du måtte ha.

Dag 7: Kontroller vaksinasjoner

Din fysiske avtale er også en flott mulighet til å få deg til å ta fra vaksinasjoner som kunne ha utløpt (Tetanus, Rosolia, etc.). Vaksinasjoner kan bidra til å holde seg frisk og beskyttet både deg og ditt barn.

Dager 8-15

Dag 8: Program et Preconception-besøk

Avhengig av en rekke faktorer (alder, tidligere fruktbarhetsproblemer, etc.), Du vil kanskje også planlegge et spesielt Preconception-besøk med din obstetriske. Noen av områdene i denne eksamenen kan overlappe med kroppen din, så sørg for at du tar med noen spesifikke reproduktive spørsmål du måtte ha. Besøket ditt bør dekke alt som bekymrer deg, fra screening for seksuelle transmisjonssykdommer (MST) til screening for graviditetsforberedelse.

Dag 9: Følg syklusen din

At du har vært under kontroll over fødselen eller ikke, nå er det på tide å gå inn i intimitet med menstruasjonssyklusen din. Begrens vinduet når du er mer fruktbar, vil hjelpe deg å bli gravid raskere. Også, ha en forståelse av syklusene dine, vil hjelpe deg med å finne ut om noe er galt, og må kanskje løses (identifikasjon, uregelmessige lengder, etc.). Han begynner bare å ta opp starten og slutten av menstruasjonen for å se hvordan syklusen endres måned til måneden. Du kan også legge merke til noe som uregelmessig blødning og spotting. Gjennomsnittlig varighet av menstruasjonssyklusen er ca 28 dager, men kan variere fra 21 til 35 dager og re-angi det normale og sunne området. Det er mange apper der ute for å hjelpe deg med å overvåke.

Dag 10: Begrens eksponeringen for toksiner

Høye mengder giftig eksponering kan være farlig for et utviklende barn. Prøv å redusere eksponeringen for vanlige delinvents:

 • unngå syntetiske dufter
 • Uten bisfenol-a (bpa)
 • Velge produkter til hjemme- og personpleieprodukter uten kjemikalier
 • Hopp noen skjønnhetstjenester

Her er noen andre ting du kan begynne å gjøre i dag:

 • Forbered ditt hjemrengjøringsprodukter ved hjelp av vann og eddik
 • Spis økologiske matvarer
 • Vis av rettere for last uten arume
 • lanserer sminkeprodukter som inneholder parabener, Sodium Laureth Sulfate og Mercury
 • Velg ferske matvarer i forhold til hermetikk, som kan inneholde BPA

Dag 11: Øv stressavlastningen

Etablere nå gode utsalgssteder for å lindre stress vil hjelpe deg under graviditeten og i det hektiske første året av barnets liv. Føler seg stresset? Prøv å ta en avslappende spasertur, for å øve noen dype pusteøvelser eller gjøre noe annet som gir deg glede.

Dag 12: prøv yoga

Yoga har en rekke fordeler for fruktbarheten din. Å ansette en vanlig yoga praksis kan hjelpe med dine følelser og # 8217; angst knyttet til unnfanget prosessen. Du vil forsterke og også utvide kroppen din i forberedelse til graviditet. Se etter yoga for fruktbarhet eller andre yoga kurs som tilbys i ditt område.

Dag 13: Besøk fra tannlegen

Mens du gjør alle kontrollene, er det bedre å slutte å få tennene dine også. Under graviditeten kan hormoner i kroppen din påvirke tannkjøttet og tennene dine. Gode ​​børstevaner før graviditet kan bidra til å hindre gingivitt og karies.

Dag 14: Stopp røyking, drikke alkohol og narkotika

Røyking, bruk narkotika og drikke alkohol kan skade et ufødt barn på forskjellige måter. Røyking avslører barnet ditt til skadelige kjemikalier, begrenser blodet og kan til og med forårsake for tidlig fødsel. Drikke setter barnet i fare for føtal alkohol syndrom (FAS). L’bruk av narkotika (heroin, kokain, metanfetaminer, marihuana, etc.) Det er ikke bare ulovlig, men det kan også forårsake feil ved fødselen, spontan abort eller natimortalitet.

Dag 15: Har sex

Motstår for å transformere sex til en rutinemessig jobb siden & # 8217;. Gjør det ofte og for moro skyld. Vær spontan og lidenskapelig. Tross alt, sex er det som sannsynligvis vil bli gravid. Skape solide vaner for å gjøre l’kjærlighet vil nå bidra til å styrke forholdet ditt. Hvis du ikke har kjente fruktbarhetsproblemer, ikke bekymre deg for synkronisering av sex all & # 8217;. I stedet, har du hyppige ubeskyttede seksuelle forhold under syklusen.

Dager 16-23

Dag 16: Nå din sunne vekt

Kjenn din kroppsmasseindeks (BMI)? Legen din vil trolig beregne dette nummeret fra legen din. Hvis BMI returnerer til overvektige eller overvektige kategoriene, snakk med din sunne strategi lege for å gå ned i vekt. Hvis BMI er i den undervektskategorien, snakker det også med legen din.

Dag 17: Innsamling av familiehistorie

Barnets helse vil også bli påvirket av genetiske faktorer som har røtter i ditt slektstre. Før du er gravid, kan du spørre foreldrene dine eller andre slektninger hvis det er genetiske forhold som går i blodlinjen din. Det samme gjelder for din partner. Oppdag noe? Du kan gjøre en avtale med en genetisk konsulent for å diskutere dine bekymringer og få ekstra tester.

Dag 18: Diskuter bestemmelsene

Pass på at legen din vet at du prøver å bli gravid slik at den kan se på forskriftene dine, narkotika eller et annet tillegg du kan ta. Noen av disse legemidlene er kanskje ikke sikre under graviditeten.

Dag 19: Finn hjelp for vold i hjemmet

De Direkte linje for vold i hjemmet Det er en nyttig ressurs hvis du gjennomgår vold hjemme som kan kompromittere din helse eller velvære i barnet ditt. Tjenestene er reservert. Ring 1.800.799.Trygt i dag for å snakke med en kvalifisert advokat.

Dag 20: Sov godt

Mange foreldre er bekymret for å sove i dagene senere for å bringe sine bunter. Men å sove under graviditeten kan være like unnvikende. Gjenopprett din zzz til du kan.

Dag 21: Begrens koffeinen

Drikk mye kaffe eller andre drinker som inneholder koffein? Anbefalinger på’Daglig inntak for gravide er bare ca 12 gram kaffe om dagen. Prøv å sakte wane hvis du bruker mer enn denne mengden.

Dag 22: Gåvann

En stor 60 prosent av kroppen din består av vann. Opprettholdt hydrert for optimal helse. Kvinner bør drikke 9 kopper d’vann hver dag. Når du blir gravid, vil du kanskje øke denne mengden. Spør legen din retningslinjer.

Dag 23: Finn ut hvordan Conception fungerer

Øke sjansene for å bli gravid ved å lese grunnleggende. Planlagt foreldre gir en stor ressurs for å forstå hvordan graviditet finner sted. For å starte, må du ha sex under ditt fruktbare vindu slik at sperma kan møte egget før eller når det nylig er sluppet ut i kroppen din. Derfra beveger de befruktede eggene langs Fallopium-røret og må implanteres i # 8217; livmoren slik at graviditeten angriper. Halvparten av alle befruktede oocytter er ikke implantert og vaskes bort med menstruasjonssyklusen.

Dager 24-30

Dag 24: Kontroller det

Selv om mye av en sunn graviditet har å gjøre med kvinnen, er det en god ide at kjæresten din også sjekket. Rundt 30 prosent Infertilitetssaker kan bringes tilbake til mannlige faktorer. Sørge for at:

 • et fysikertprogram
 • Spis godt
 • øvelser
 • Slutte å røyke og ansette andre stoffer
 • begrenser alkoholen

Dag 25: Forbedre immunforsvaret ditt

Under graviditeten er du mer utsatt for forkjølelse, alle menneskers påvirkning og andre sykdommer. Gi immunsystemet en ekstra hjelp ved å spise et sunt kosthold rik på antioksidanter, ta vitamin C og hvile.

Dag 26: Lær hva du skal gjøre og hva du skal gjøre

Det er mange ting du vil føle deg om hva som er trygt og hva som ikke under graviditeten. Noen av disse er ikke så vitenskapelige. Andre objekter er utrolig viktige for barnets helse vokser. En av de varmeste argumentene for debatten? Hvilke matvarer unngår under graviditeten. Gravide kvinner er Tider 10 Mer sannsynlig til andre sunne voksne for å kontrakt Listeria fra forurenset mat. Begynn å lese etikettene på favorittmatene dine for å sikre at de er pasteurisert.

Dag 27: Arbeid rundt

Ditt arbeid kan være fysisk utfordrende eller be om noen farlige trekk. Men løft tunge belastninger, stå opp i lange perioder og bøyning i livet kan føre til menstruasjonssykdommer, fruktbarhetsproblemer eller spontan abort. Diskuter dine bekymringer og anbefalinger for å løfte med legen din. Når du blir gravid, vil du kanskje unngå å løfte tunge gjenstander fra gulvet, løft dem opp og brett opp gjentatte ganger eller kinarti.

Dag 28: Gjør noe gal

Når du er gravid, er det en rekke aktiviteter som ikke er trygge for deg eller ditt voksende barn. Før du tenker på, deltar han i # 8217; siste fallskjermhøydesesjon eller tur på berg-og dalbane. L’Stopp og andre strenge krefter av mer ekstreme aktiviteter kan forårsake en placenta løsrivelse.

Dag 29: Kontroller forsikringsdekning

Det er viktig å vurdere hva som dekkes av din helseforsikringsplan før du blir gravid. Om 1 million Kvinner føder uten A’tilstrekkelig prenatal assistanse hvert år. Deres barn er 3 ganger mer sannsynlig å bli født med lav fødselsvekt og 5 ganger mer sannsynlig å dø i forhold til barn født av kvinner som følger vanlige prenatale besøk.

Dag 30: Kommuniser

Du kan bli gravid i dine første forsøkssykluser, men ofte tar par mye lenger for å se et positivt tegn. Før du begynner å prøve å bli gravid, sørg for at du er åpen og ærlig med partneren din. Snakk om eventuelle problemer eller frustrasjoner du har på vei til barnet er nøkkelen til å holde forholdet ditt sunt.

Ta bort

C’Det er mye å tenke på når du vil legge til et barn i familien din. Men med en PO & # 8216; av forberedelse, vil du være på en god måte for en sunn graviditet.