Slik justerer du perioder: 20 Husholdningsartikler, Natural Options, Annet

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Syklusen til en kvinne (menstruasjon) er en naturlig del av sin månedlige syklus. Antallet dager med menstruasjon kan variere sterkt fra person til person. De fleste bløder fra to til syv dager. Forhåndsordnede symptomer (PMS) starter vanligvis fra 5 til 11 dager før’syklusstart.

Sporadiske svingninger av symptomer, menstruasjonsflyt og total varighet er vanligvis ingen grunn til bekymring. Kosthold, trening og stress kan alle påvirke kjertlene som styrer hormonbalansen i kroppen din, som igjen påvirker dine månedlige perioder.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan du kan sette opp en menstruasjonssyklus med endringer i livsstil, kosttilskudd og andre terapier.

Undersøk kostholdet ditt

Å spise for lite mat eller ikke ansette den rette blandingen av næringsstoffer kan stresse hypothalamuset, l’ipophysis og binyrene. Disse kjertlene regulerer kroppens hormonelle balanse, som kan påvirke periodene dine. Fortsett å lese for å lære hva du skal unngå og hva du skal inkludere i kostholdet ditt.

Hopp over lavt karbohydrat dietten

Ikke ansett nok karbohydrater kan føre til uregelmessige eller til og med tapt sykluser (amenoré). Lavt karbohydrat dietter kan forstyrre skjoldbrusk Funksjon og lavere leptin Nivåer i kroppen. Leptin er produsert av fettceller og hjelper til med å justere reproduktive hormoner.

Eksperter anbefaler deg å få 225 til 325 gram av karbohydrater per dag hvis du bruker en 2000 kalori diett. Dette betyr at du bør få ca 45-65 prosent av det totale daglige kaloriinntaket fra karbohydrater.

Dì nei til diettene rike på fiber

Fiber kan lavere Konsentrasjonene av:

 • progesteron
 • østrogen
 • Luteinizing hormon (LH)
 • Follicle-stimulerende hormon (FSH)

Forskerne mistenker at dette er grunnen til at kvinner som følger en diett rik på fiber, har lavere risiko for å utvikle brystkreft.

Disse hormonene spiller også en viktig rolle i kroppen reproduksjonsprosessen. Som et resultat, kan å spise for mange fibre påvirke P’eggløsning, forsinke syklusen eller få deg til å hoppe helt.

Men ikke alle søk støtter denne ideen. Noen studier har ikke oppstått noen fibereffekter på # 8217; eggløsning og menstruasjonsperioder.

Eksperter anbefaler deg å få 25 til 30 gram av fiber om dagen.

Pass på at du tar fett nok

Forbruker fett nok kan støtte hormonelle nivåer og # 8217; eggløsning. Polygsettede fettsyrer (Pufa) ser ut til å gjøre en forskjell.

Vanlige kilder inkluderer:

 • laks
 • Vegetabilske oljer
 • valnøtter
 • linfrø

De Cleveland Clinic anbefaler at fra 20 til 35 prosent av de daglige kaloriene kommer fra fett. Om lag 5-10% av disse kaloriene skal komme spesielt fra PUFA.

Pass på at du tar nok folat

Det sies at folatet fremmer L’vanlig eggløsning og øker nivåene av progesteron i andre halvdel av menstruasjonssyklusen. Dette kan støtte fruktbarhet.

De nåværende anbefalingene er 400 mikrogram (Mcg) hver dag. Legen din kan foreslå deg 800 mcg Eller mer avhengig av helsehistorikken din.

Nyt ananas og papaya

Det sies at ananas og papaya kan bidra til å justere syklusen.

 • Papaya inneholder karoten, et næringsstoff som støtter østrogen nivåer. Denne tropiske frukten kan også hjelpe livmoren; livmor til kontrakt.
 • Ananas inneholder bromelina-enzymet, som kan hjelpe med blodstrøm og generering av røde og hvite blodlegemer.

Begge er sunne integrerte matvarer som er verdt å inkludere i kostholdet uavhengig av deres effekter.

Vurder kosttilskudd

Noen kosttilskudd kan fremme menstruasjonell regelmessighet ved å støtte hormonelle nivåer eller vendt mot næringsdefekter.

Du bør alltid snakke med en lege før du tar noen supplement.

Selv om kosttilskudd er tilgjengelige som en teller uten reseptbelagte lege, er de ikke regulert av mat- og narkotikahinnen (FDA). Dette betyr at de ikke skal bevises trygge og effektive før de selges i butikkene.

Noen kosttilskudd kan også samhandle med underliggende helsemessige forhold, samt mot-top-stoffer (OTC) og resept. Videre kan noen kosttilskudd ikke være sikker på å ta hvis du er gravid eller planlegger en graviditet.

Inositol

Inositolen er et stoff som ligner på vitamin B som naturlig finnes i kroppen din. Det er også i en rekke matvarer, inkludert kjøtt, sitrusfrukter og bønner.

Inositolen er involvert i måten kroppen din bruker insulinhormonet på;. Det kan også påvirke andre hormoner, inkludert FSH, og er viktig for eggstokkfunksjon, så det kan også forbedre uregelmessige perioder.

Det kan også ta integratorer i Inositol forbedre eggløsningen og graviditetspriser hos kvinner som mottar medisinsk omsorg for infertilitet.

Kjøp Inositol Supplements.

Kanel

Kanel kan hjelpe Juster insulinnivåene I kroppen din, som kan påvirke andre hormoner og menstruasjonssyklus.

Hos kvinner med syndrom av Polycystic Ovary (PCOS) som ofte har høye nivåer av insulin og uregelmessige perioder, Kanel kan forårsake en mer vanlig menstruasjonssyklus.

Kanel kosttilskudd kan også legges til redusere Smerte hos kvinner som har smertefulle menstruasjonsperioder.

Når kanel brukes som et supplement, brukes doser på 500 milligram (mg) vanligvis tre ganger om dagen.

Kjøp kaneltilskudd.

Gurkemeie

Den gurkemeie rot inneholder curcumin, som har vist seg å ha mange fordelaktige helseeffekter, inkludert reduksjonen av betennelsen og forbedringen av # 8217;. På grunn av disse effektene, L’inntak av kosttilskudd som inneholder curcumin kan Reduser symptomene på premenstruelt syndrom.

Gurkemeie kan også ha Effekter som ligner østrogen hormon. Dette betyr at det også kan bidra til å regulere menstruasjonssyklusen.

Typiske doser av curcumin rekkevidde fra 100 mg til 500 mg to ganger om dagen.

Kjøp gurkemeie kosttilskudd.

Nattlysolje

L’Enterra olje inneholder gamma-linolensyre (GLA), en omega-6 fettsyre som reduserer betennelse.

L’enotera olje brukes til mange kvinners helseproblemer, inkludert varmt blinkende, brystsmerter og symptomer på premenstruelt syndrom. Noen Tidligere studier viser at oljeoljen kan redusere symptomene på premenstruelt syndrom, men Andre studier de har ikke funnet noen fordel.

Vanligvis brukes doser fra 3 til 6 gram en dag med vintid.

Kjøp Einatoon Oil.

Castor Oil

L’Castor Oil er tradisjonelt klassifisert som A & # 8220; Emmenagogo & # 8221;, noe som betyr at du tror at menstruasjonsflyten stimulerer.

Dyreforskning viser at ricinusoljen kan påvirke periode. Det kan også redusere betennelse, noe som kan forbedre menstruasjonssmerter og kramper.

Å bruke L’Castor Oil, prøv å forberede en castor oljepakke:

 • Senk en flanelleklut i # 8217; ricinusolje, så klem over overflødig olje.
 • Plasser flanellduken som er gjennomvåt med ricinusolje på # 8217; Abdomen.
 • Dekke flanellet med gjennomsiktig film.
 • Plasser en elektrisk tallerken eller pose med varmtvannet på plastet dekket flanell. Slapp av og la stå i 45-60 minutter. Prøv en gang om dagen i tre dager eller lenger om nødvendig.

Kjøp ricinus olje, en elektrisk tallerken og en pose med’varmt vann.

advarsel

Ikke bruk ricinusoljen hvis du er gravid. Kan være skadelig for graviditeten din.

Prøv urte kosttilskudd

Husk, kosttilskudd, både dietetisk og herbalisme, er ikke regulert av FDA. Du bør alltid snakke med en helsepersonell før & # 8217;.

Noen kosttilskudd kan samhandle med underliggende helsemessige forhold, samt benk og reseptbelagte legemidler.

Svart Cohosh

Den svarte Cohosh er en blomsterplante som opprinnelig kommer fra Nord-Amerika.

Noen ganger er det brukt til å lindre menopausale symptomer & # 8211; Som hot blits, natt svette og vaginal tørrhet & # 8211; Og å justere menstruasjonen.

Noen forskere Jeg tror dette gresset fungerer som øker østrogenhormonnivåene, LH og FSH.

Doser fra 20 til 40 mg per dag brukes ofte.

Kjøp svart Cohosh.

Chasteberry

The Chasteberry er en av de mest brukte urter for kvinners helse, spesielt for å redusere symptomene på premenstruelt syndrom. Du kan også høre andre navn på dette gresset, som Vitex Agnus-Castus og Casto.

Chasteberry kan bidra til å redusere prolactin og øke progesteronnivået i kroppen. Sykler kan være mer vanlige når disse to hormonene er balansert. utdanning De viser også som reduserer symptomene på premenstruelt syndrom, inkludert deprimert humør, brystsmerter og flytende oppbevaring.

Hvis du prøver chasteberry, må du sørge for at du leser produktetikettene nøye og følg anbefalingene på dosen på produktet. Den beste dosen avhenger av hvordan produktet er forberedt.

Kjøp Chasteberry.

Artemisia

L’Artemisia var en av de første plantene dyrket av # 8217;. De gamle teksten beskriver det som en menstrual tonic, hevder at stimulerer perioder som er sent eller savnet. Dens bruk fortsetter i dag.

Hvis det er sjansen for at du er gravid, kontakt lege før …

L’Artemisia blir ofte konsumert som te eller i supplement kapsler, men det er ingen søk på folk og den ideelle dosen er ikke klar.

Kjøp Artemisia.

Hold en sunn vekt

Kroppsvekten din kan påvirke menstruasjonssyklusen, men det er ikke helt klart som vekten påvirker menstruasjonen.

Ifølge noen ResOgBue, Hvis du er overvektig, har du også mer sannsynlig å ha smertefull menstruasjon. Men andre Undersøkelser Han fant ikke denne lenken.

TIL 2017 Studio Han fant ut at du kanskje er mer sannsynlig å ha uregelmessige perioder og infertilitet hvis du er overvektig. Forskere mener at overvekten kan påvirke HPA akse, som regulerer kroppshormoner.

Vektendringer kan også forårsake uregelmessig menstruasjon. I løpet av vekttap eller vektøkning, Du kan være mer sannsynlig å ha menstruasjonsendringer.

Den beste løsningen for å opprettholde regelmessige perioder er rettet mot en konstant og sunn vekt.

Gjør regelmessig trening

Har fysisk trening regelmessig mange fordeler, inkludert Reduserte symptomer på premenstruelt syndrom Og Dolorøs menstruasjon.

For å redusere symptomene, prøv å gjøre ca 30 minutter med aerob trening om dagen, som å gå, løpe, sykle eller svømme.

Husk det intens trening Det kan også påvirke syklusen ved å eliminere eller forsinke syklusen.

Øv gode sovevaner

De kan forårsake menstruasjonsproblemer, spesielt premenstruelt syndrom søvnforstyrrelser For mange kvinner, som kan ytterligere forverre symptomene.

Du kan bidra til å bekjempe søvnproblemer ved å praktisere gode søvnvaner. Følg disse trinnene for å forbedre søvn:

 • Gå til sengs og heve alle’Jeg er samtidig hver dag.
 • Ikke gjør Sonnellini.
 • Ikke les eller se på TV i sengen.
 • Unngå å konsumere koffein etter middagstid.
 • Trene regelmessig, men prøv å gjøre det før 2: xnumx

Her er 17 andre tips om hvordan du sover bedre om natten.

Reduserer stress

Forskerne De har oppdaget at binyrene utskiller både kortisol og progesteron som svar på stress. Mens progesteronutløsningen midlertidig kan redusere spenningen eller # 8217; angst kan også eliminere den normale menstruasjonssyklusen.

Redusere kronisk stress gjennom meditasjon, dyp pusting og andre metoder kan hjelpe deg å føle deg bedre og sette syklusen din tilbake i den sjette.

I en studie, Folk som har praktisert yoga i 35 minutter om dagen, 5 dager i uken, har møtt forbedringer i syklusenes regelmessighet, i smerte og i de gastrointestinale symptomene som er forbundet med syklusen.

Prøv l’akupunktur

L’akupunktur innebærer posisjonering av svært tynne nåler i forskjellige energipunkter i kroppen. Ifølge tradisjonell kinesisk medisin, akupunktur Det kan balansere strømmen av energi i kroppen. Dette kan hjelpe deg med å justere perioder og forbedre symptomene på premenstruelt syndrom eller smertefull menstruasjon.

Noen Undersøkelser Viser at 8217; akupunktur kan redusere nivåene av FSH og starte menstruasjonen hos kvinner som hadde sluttet å ha syklusen. Noen utdanning viser også at akupunkturen kan redusere smertefull menstruasjon, men resultatene var kontrasterende.

Ta kontroll over hormonelle fødsler

Hormonal prevensjon er ofte foreskrevet for å hjelpe med uregelmessige perioder.

Det finnes ulike typer produkter, men alle jobber for å opprettholde mer konstante hormonelle nivåer. De kan også justere syklusene og gi lettelse fra symptomer, for eksempel sterke kramper eller akne. Noen produkter kan helt eliminere syklusen.

En lege kan hjelpe deg med å velge et hormonelt prevensjonsmiddel som kan fungere bedre for deg. Noen bivirkninger kan oppstå, inkludert kvalme, vektøkning eller hodepine.

Pass på at du informerer legen din hvis du røyker. Det kan øke risikoen for blodpropper.

Uregelmessige perioder kan påvirke fruktbarheten din?

Selv om en sporadisk uregelmessig periode er vanlig, kan en stadig uregelmessig periode gjøre det vanskeligere å bli gravid.

Nøkkelen til å bli gravid har sex før og under eggløsningen, som er ditt mest fruktbare vindu. En uregelmessig månedlig syklus gjør det vanskelig å bestemme når du er, eller du vil være, eggløsningen.

I noen tilfeller kan en uregelmessig periode skyldes en annen tilstand som påvirker fruktbarheten, for eksempel PCOS eller et tap av eggstokkfunksjoner.

Hvis menstruasjonen er uregelmessig og prøver å bli gravid, bør du vurdere muligheten for å gjøre en forutbestemt avtale med en lege.

Når å se en lege eller annen helsepersonell

Mens sporadiske endringer i menstruasjonssyklusen kan skyldes stress eller andre livsstilsfaktorer, kan det være et tegn på en underliggende helsetilstand. Kontakt lege eller annen helsetjenester operatør hvis:

 • Du har ingen menstruasjon i tre måneder
 • Du har en syklus mer enn en gang hver 21. dag
 • Du har en syklus mindre enn en gang hver 35 dag
 • Periodene dine varer mer enn en uke om gangen
 • Fordyp deg i en eller flere menstruasjonsprodukter hver time
 • blodpropper av størrelsen eller større enn en fjerde overføres

Legen din vil samarbeide med deg for å bestemme den underliggende årsaken og utvikle en passende plan for dine behov. Dette kan ta en PO & # 8216; av forsøk og feil, så vær åpen med legen din og tiden.