Hvilken farge vil ha min baby: hvordan å si det

Del på Pinterest

Fra dagen du oppdaget å forvente, drømmer du sikkert hvordan barnet ditt kunne være. De vil ha øynene dine? Partneren din krøller?

Bare tid vil fortelle ham. Med hårfarge, er vitenskapen ikke veldig enkel.

Her er litt informasjon om grunnleggende genetikk og andre faktorer som avgjør om barnet ditt blir blondt, mørkt, rødt eller litt skygge i midten.

Når du bestemmer håret farge

Her er en rask quiz. True eller False: Barnets hårfarge er bestemt av unnfangelsen.

Svar: TRUE!

Når sæden oppfyller egget og utvikler seg til en zygote, tjener vanligvis 46 kromosomer. Jeg er 23 fra både moren og hans far. Alle de genetiske egenskapene til barnet ditt & # 8211; hårfarge, øyenfarge, kjønn, etc. & # 8211; De er allerede sittende fast i denne første fasen.

Hva er enda mer interessant er at alle serier av kromosomer som foreldre overfører til barna sine, er helt unike. Noen barn kan se mer ut som deres mødre, mens andre ligner mer på sine fedre. Andre vil virke som en blanding, og oppnå en annen kombinasjon av kromosomer.

Genetikk 101

Hvordan nøyaktig generene samhandler for å skape hårfarge? Hvert av barnets gener består av Alleli. Du kan huske vilkårene og # 8221; og & # 8220; recessive & # 8221; av klassen av grunnskolefag. Dominerende alleler er forbundet med mørkt hår, mens recessive alleler er knyttet til klare nyanser.

Når gener møtes, er det resulterende uttrykket den unike fenotypen til barnet ditt eller fysisk seksjon. Folk trodde at hvis en forelder hadde blondt hår og # 8217; andre hadde brunt hår, for eksempel ville recessive (blonde) ha mistet og den dominerende (brune) ville ha vunnet.

Vitenskapen har en følelse, men ifølge Tech Museum of Innovation, det meste av det vi vet om hårfarge er fortsatt i den teoretiske fasen.

Det viser seg at det er mange forskjellige nyanser av brun. L’Bruno Ebony er nesten svart. Brown-Almond er et sted i midten. Den brune vanilje er fundamentalt blond. Det meste av det du vil lese om genetikk har hårfarge som dominerende eller recessiv. Men det er ikke så enkelt.

Fordi flere alleler er i spill, er det et fullt spekter av hårfarge muligheter.

Pigmentering

Hvor mye og hva slags pigment er tilstede i en persons hår og hvordan det distribueres, bidrar det til å kompensere for den generelle skyggen.

Enda mer interessant er at mengden pigment i en persons hår, dens tetthet og distribusjon kan forandre seg og utvikle seg over tid.

Det finnes to pigmenter i menneskehåret:

  • L’Eumelanine er ansvarlig for brune / svarte toner.
  • Piefalen er ansvarlig for røde toner.

Baby hår mot voksen hår

Hvis du surfer på dine gamle babybilder, har du kanskje lagt merke til at du hadde varmere eller mørkere hår som barn. Det kan også endres i barnet ditt og førskolen. Denne situasjonen dateres tilbake til hårpigmentering.

En publisert studie Forensisk vitenskapelig kommunikasjon Han registrerte hårfarge på 232 hvite barn av’Sentral-Europa i Praha. De har oppdaget at mange av barna, både menn og kvinner, hadde mørkere hår i første semester i livet. Fra 9 måneder til 2 og et halvt år er fargetrinnet lyset. Etter 1 år har hårfarge blitt gradvis mørkere opp til 2 år.

Dette betyr bare at barnets hår kan endre nyanser et par ganger etter fødselen før de stabiliseres på en mer permanent farge.

Albinisme

Barn født med albinisme kan ha liten eller ingen pigmentering i hår, hud og øyne. Denne lidelsen er forårsaket av en genetisk mutasjon. Det er forskjellige typer albinisme som påvirker mennesker på forskjellige måter. Mange er født med hvitt eller lett hår, men det er også mulig en rekke farger.

Denne tilstanden kan forårsake syn og følsomhetsproblemer. Selv om noen barn er født med svært lett blondt hår, vil barn med albinisme typisk ha øyenvipper og hvite øyenbryn.

L’Albinisme er en arvelig tilstand som oppstår når begge foreldrene overfører mutasjonen. Hvis du er bekymret for denne tilstanden, kan du snakke med legen din eller en genetisk konsulent. Du kan dele familiens medisinske historie og stille noe annet spørsmål om bryet.

Ta bort

Så hvilken farge vil barnet ditt? Svaret på dette spørsmålet er ikke så enkelt. Som alle fysiske egenskaper er barnets hårfarge allerede bestemt og kodet i deres DNA. Men det vil ta litt tid å utvikle seg helt i den nøyaktige tonen som vil være.