Slik fjerner du mørke flekker forårsaket av akne: behandlinger og rettsmidler

Del på Pinterest

Hver gang du tar en kvise, vil du sannsynligvis at den skal helbrede raskt. Men noen ganger, flekkene på # 8217; akne forlater et mørkt merke på huden selv etter at kviseren har forsvunnet. Dette er frustrerende, men ikke sjeldent.

L’eliminering av disse mørke stedene på huden begynner med forståelsen av årsakene først.

Når en kvise åpner huden din, er den teknisk en form for betennelse. Og mens huden din helbreder og nye hudceller dannes, er det mulig at cellene som sendes for å hjelpe til med å gjenopprette den glatte overflaten av huden din, inneholder for mye melanin.

Melanin er det som gir huden sin farge og når noen celler har mer melanin enn andre, er resultatet en mørkere hudflekk. Dette refereres til som postinflammatorisk hyperpigmentering.

Alt som varer lenger enn huden betennelse, hvordan å samle inn eller squabby, kan øke gjenværende etter inflammatoriske hyperpigmenteringsmuligheter.

Folk som har naturlig mørkere hudtoner er mer utsatt for denne tilstanden. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du skal behandle de post-pimple mørke flekkene og hvordan å unngå dem i fremtiden.

Mørke flekker mot arr

Behandle mørke flekker fra # 8217; akne er forskjellig fra behandling av akne arr. Arr krever at stoffet er skadet eller hevet for mye. Arr er vanskelig å fullstendig fjerne, og selv om de kan falme over tid, forblir de vanligvis synlige.

Mørke flekker på grunn av akne, D’andre deler, er flate mot overflaten av huden. Ikke angi langvarig skade på hudceller, porer eller follikler.

Det kan ta litt & # 8216; av tid, men mørke flekker har en tendens til å bli klarere over tid og til slutt forsvinne helt. Kan be om hvor som helst 3 måneder til 2 år For å få dem til å forsvinne fra utsikten.

Dette betyr ikke at du må vente for alltid i håp om at dine mørke flekker forsvinner. Det er mange hjemme rettsmidler, counter produkter (OTC) og til og med dermatologiske behandlinger du kan prøve å bli kvitt det raskere.

Husholdningsartikler

Hvis du vil behandle postinflammatorisk hyperpigmentering, kan du starte med hjemmemedisiner. Dessverre har mange av disse hjemmemedisinene bare anekdotiske tester for å støtte. For det meste er det ikke dårlig å prøve dem.

C-vitamin

Sitronsaften er rik på vitamin C, som kan belyse huden og ensartet hudfargetonen. C-vitamin har blitt vist Være et effektivt depigmenteringsmiddel som reduserer melaninformasjonen.

Aloe vera

Hvis du ser på nettet, finner du mange fans Dell’bruk av aloe vera til å behandle mørke flekker fra # 8217; akne. Det er sant at L’Aloe er et eksepsjonelt helbredende middel, spesielt når det gjelder huden din.

An Animal studie Han oppdaget at den sammenhengende bruken av aloe kunne stabilisere melaninivåene i celler, men ytterligere forskning er nødvendig for å kjenne grensene for denne effekten.

Frøekstrakt d’druer

L’Vinaccioli ekstrakt er et annet naturlig produkt som kan bidra til å lyse opp mørke flekker.

Det er ingen studier på’Topisk bruk av Dell Druer of Druer til dette formålet. Men C’er en fil studere Dette viser at 6 måneder med Vinaccioli ekstrakt ansatt av oralt var nyttig for personer som har tilstanden til melasma hud, som ligner på # 8217; postinflammatorisk hyperpigmentering.

beskyttelse mot solen

Sekund Undersøkelser, Behandlingen av noen mørke flekker skal starte med en årvåken veibeskyttelsesrutiner. Bruk en solkrem med en SPF på minst 30 hver dag, uavhengig av om dagen er overskyet eller fuktig, vil bidra til å forhindre ytterligere hudskader.

Typer av produkter

Det er også mange benkbehandlinger for mørke flekker som du kan prøve hvis hjemmemedisinene ikke hjelper. Aktive ingredienser for disse typer produkter varierer mye, men noen har vist seg å være mer effektive enn andre.

Disse ingrediensene blokkerer syntesen av melanin i mørke flekker mens de fjerner den gamle huden og oppfordrer en ny vekst. Men noen produkter innebærer risikoen for å fjerne for mange hudpigmenter, noe som resulterer i hypopigmentering.

Snakk med din hudlege før du prøver OTC-produkter for å eliminere mørke flekker forårsaket av akne.

Etter å ha mottatt legenes ok, se etter produkter som inneholder en kombinasjon av følgende ingredienser:

  • Retinoider (vitamin A)
  • Vitamin E (Tocopherol)
  • hydrokinon
  • alfa hydroksy syrer (AHA), som mandelsyre
  • kojikosyre
  • Azelainsyre

Behandlinger på kontoret

Som et senere trinn i forhold til OTC-behandlinger, vil du kanskje undersøke behandlingene du bare kan få i studiet av en hudlege. Behandlinger for mørke flekker er generelt dekket av # 8217; helseforsikring, siden den postinflammatoriske hyperpigmentering ikke representerer en helsefare.

Husk at når du vurderer denne behandlingen som de fleste, om ikke alle, vil kostnadene komme ut av lommene dine.

Kjemisk peeling

Kjemiske peeling utføres for å fjerne skadede hudceller og avsløre huden fra # 8217; se yngre ut. Kostnaden kan variere, men forvent å betale i rekkevidde $ 600 eller mer av din egen lomme.

Kjemisk peeling innebærer anvendelse av en sterk løsning av forskjellige aktuelle syrer i ansiktet. Skalen fjernes deretter, som bærer hudcellelag med den.

microdermabrasion

Microdermabrasion koster generelt om $ 150. Bruk en enhet som eksploderer små partikler i visse områder av huden, eller en enhet med en diamantspiss er gnidd på huden.

Microdermabrasion er en overlegen eksfolierende behandling som har som mål å eliminere ufullkommenheter og la huden glatt og jevnt tonet.

Det brukes ofte til å treffe mørke flekker, inkludert de som er forårsaket av akne. Denne behandlingen anses som lav risiko og minimal invasiv.

Laser resurfacing

Hudens resurfacing laser bruker forskjellige typer lasere for å fjerne død hud fra kroppen, samtidig som man oppfordrer veksten av nye celler i de dypeste lagene i huden. Lasere kan være en måte å bryte arrvevet og korrigere mørke flekker forårsaket av akne.

Kostnaden for denne behandlingen varierer i henhold til typen laser som brukes og antall behandlingssykluser som trengs. Forvent en kostnad mellom $ 1000 og $ 2000 per behandling.

Et ord med forsiktighet

Vær forsiktig når du bruker noen produkter som hevder å behandle mørke flekker forårsaket av akne.

Først inneholder noen av disse produktene kraftige retinolbaserte ingredienser. Disse ingrediensene virker som tynner lagene i huden. Selv om dette kan føre til at huden blir jevnere og ser mer jevnt tonic ut, gjør dette deg mer sårbar for skade forårsaket av Sun-eksponeringen.

Pass på at du bruker solkrem hver dag som en del av din skjønnhetsrutine.

Husk også at ikke alle kosmetiske produkter er regulert av mat- og drugadministrasjonen (FDA). Vær særlig oppmerksom på produkter som er kjøpt internasjonalt eller solgt online.

Noen kosmetikk inneholder ingredienser som kvikksølv, selv om disse ingrediensene ikke vil bli avslørt på «8217; etikett. Bruk ditt skjønn og kjøp bare fra leverandører du stoler på.

Når skal du se en lege

Hvis du finner ut at du ofte utvikler mørke flekker, eller hvis utseendet på disse mørke stedene påvirker ditt daglige liv, er det på tide å snakke med legen din.

Opprett en behandlingsplan med dermatologen din kan gi deg et realistisk perspektiv på mørke flekker forårsaket av kviser. Ha en plan og en profesjonell til kontakt kan gjøre en forskjell.

Bunnlinjen

Når en pimple helbreder, produserer kroppen din noen ganger celler med for mye melanin for å erstatte skadet hud. Dette oversetter til postinflammatorisk hyperpigmentering, som vi noen ganger kaller bare et mørkt sted.

Det er hjemmemedisiner, OTC-alternativer og til og med noen dermatologiske behandlinger designet for å falme disse mørke stedene raskere. Snakk med legen din hvis du er bekymret for mørke flekker på grunn av huden; akne på huden.