Kalkifisert granulom: I lungen, behandling, andre

Beskrivelse

En kalsifisert granulom er en bestemt type vevs betennelse som er beregnet over tid. Når noe er definert & # 8220; kalsifisert & # 8221; det betyr at det inneholder innskudd av fotballelement. Fotball har en tendens til å samle i stoffet som helbreder.

Granulomasformasjon er ofte forårsaket av en infeksjon i & # 8217;. I løpet av en infeksjon, immunceller surround og isolere fremmedlegemer, som bakterier. Granulomer kan også skyldes andre forhold i immun- eller inflammatorisk system. De er mest funnet i lungene. Men de kan også bli funnet i andre kroppsorganer, for eksempel lever eller milt.

Kalkifiserte granulomer vs ikke kalsifisert

Ikke alle granulomer er kalsifisert. Grandulomas består av en sfærisk klynge av celler som omgir det betente stoffet. Til slutt kan de kalsifisere over tid. En kalsifisert granulom har en tetthet som ligner på den for Bone og vil virke mer strålende enn det omkringliggende vevet på en røntgenstråle.

Siden de ikke-kalsifiserte granulomene ikke inneholder kalsiumavsetninger, kan de virke som en masse mindre forskjellige celler på en røntgen eller en TAC. Av denne grunn er de ofte først diagnostisert som kreftfremkallende vekst hvis det er sett på denne måten.

Hva er symptomene?

Hvis du har en kalsifisert granulom, kan du ikke engang vite eller manifestere noen symptomer. Generelt, en granulom forårsaker symptomer bare hvis det påvirker en kropps evne til å fungere skikkelig på grunn av sin størrelse eller dens posisjon.

Hvis du har en kalsifisert granulom og du manifesterer symptomer, kan det skyldes en underliggende tilstand som pågår som forårsaket granulomdannelse.

Vanlige årsaker

Dannelsen av kalsifiserte granulomer i lungene skyldes ofte infeksjoner. Disse kan komme fra A’bakteriell infeksjon, som tuberkulose (TB). De kalsifiserte granulomene kan også danne fra soppinfeksjoner som histoplasmose eller aspergillose. De ikke-smittsomme årsakene til pulmonal granulomer inkluderer forhold som sarkoidose og granulomatisen av Wegener.

Kalifiserte granulomer kan også danne i forskjellige organer fra lungene, for eksempel lever eller milt.

De vanligste smittsomme årsakene til hepatiske granulomer er TB-bakteriell infeksjon og schistosomiasis fra parasittisk infeksjon. Videre er sarkoidose den vanligste ikke-smittsomme årsaken til hepatiske granulomer. Noen stoffer kan også forårsake dannelsen av hepatiske granulomer.

De kalsifiserte granulomene kan danne seg i milten på grunn av TB eller # 8217 bakteriell infeksjon; # 8217 histoplasmose; soppinfeksjon. Sarkoidose er en ikke-smittsom årsak til granulomer i milten.

Hvordan det er diagnostisert

Folk som har kalsifiserte granuler, kan ikke engang vite at de er der. De blir ofte oppdaget når en bildebehandlingsprosedyre forstås som en røntgen eller en tac.

Hvis legen din oppdager A’kalsifiseringsområdet, kan du bruke bildebehandlingsteknologi til å evaluere størrelses- og kalsifiseringsmodellen for å avgjøre om det er et granulom. De kalsifiserte granulomene er nesten alltid gunstige. Men mindre vanlig, kan de være omgitt av en kreftformet svulst.

Legen kan også kjøre ytterligere tester for å avgjøre hva granulomene dannet. For eksempel, hvis kalsifiserte granulomer oppdages i leveren, kan legen spørre deg om din medisinske og reisehistorie. De kan også utføre laboratorietester for å evaluere leverenes funksjonalitet. Om nødvendig er det også mulig å utføre en biopsi for å bekrefte en underliggende tilstand som forårsaket dannelsen av granulom.

Behandlingsalternativer

Siden de kalsifiserte granulomene nesten alltid er godartede, krever det vanligvis ikke behandling. Men hvis du har en «-8217; aktiv infeksjon eller en tilstand som forårsaker dannelsen av granulomer, vil legen din jobbe for å kurere den.

Hvis du har A’aktiv bakteriell eller soppinfeksjon, vil legen foreskrive et passende antistoff eller antifungal. Praziquantel Pesticid Drug kan brukes til å behandle parasittiske infeksjoner på grunn av schistosomiasis.

De ikke-smittsomme årsakene til granulomer som sarkoidose behandles med kortikosteroider eller andre immunosuppressormedisiner for å kontrollere betennelsen.

Mulige komplikasjoner

Noen ganger kan dannelsen av granulomer føre til komplikasjoner. Komplikasjonene som kommer fra dannelsen av granulomer, skyldes ofte den underliggende tilstanden som forårsaket dem.

Granulom formasjonsprosessen kan noen ganger være skadelig for vevsfunksjonen. For eksempel, L’Paristosomia Parasittisk infeksjon kan forårsake dannelsen av granulomer rundt eggene i leveren parasitten. Granulomdannelsesprosessen kan i sin tur føre til leverfibrose. Dette er når det overskytende bindevevet akkumuleres i det cicatriale stoffet i leveren. Dette kan endre leveren og funksjonen til leveren.

Hvis du har A’aktiv infeksjon eller en annen tilstand som fører til dannelsen av granulomer, er det svært viktig at det blir behandlet for å forhindre komplikasjoner.

Hva er perspektivet?

Hvis du har en eller flere kalsifiserte granulomer, er det sannsynlig at du ikke vet hvordan du skal ha dem. Hvis du er diagnostisert med et kalsifisert granulom, krever granulomet seg trolig ikke behandling.

Hvis du har en tilstand eller en underliggende infeksjon som fører til dannelsen av granulomer, vil legen din jobbe for å behandle den. Det individuelle perspektivet avhenger av tilstanden som skal behandles. Legen din vil samarbeide med deg for å etablere en behandlingsplan og å adressere tvil.