Hva er årsakene til Parkinsons sykdom?

Beskrivelse

Parkinsons sykdom er en kronisk sykdom i nervesystemet. I det minste slår det 500.000 mennesker I USA, ifølge National Institute of Neurological Disorders and Stroke. Om 60.000 nye tilfeller De er rapportert i USA hvert år.

Denne sykdommen er ikke dødelig, men kan forårsake svekkende symptomer som påvirker daglige bevegelser og mobilitet. De karakteristiske symptomene på denne sykdommen inkluderer tremor og gang- og balanseproblemer. Disse symptomene utvikler seg fordi hjernekapasiteten til å kommunisere er skadet.

Forskere er ikke sikker på hva Parkinson forårsaker. Det er flere faktorer som kan bidra til sykdommen.

1. Genetikk

Noen studier antyder at gener spiller en rolle i Parkinsons utvikling. EN Anslått 15 prosent Personer med Parkinson har en familiehistorie av tilstanden.

De Mayo Clinic Rapporterer at noen med en smal slektning (s. es., En forelder eller bror) som har Parkinson har større risiko for å utvikle sykdommen. Rapporter også at risikoen for å utvikle Parkinson er lav, med mindre du har flere familiemedlemmer med sykdommen.

Hvordan påvirker genetikk parkinson i noen familier? Sekund Hjem genetisk referanse, En mulig måte er gjennom mutasjonen av generene som er ansvarlige for dopaminproduksjon og noen viktige proteiner for cerebral funksjon.

2. Miljø

Det er også noen bevis på at miljøet ditt kan spille en rolle. L’Eksponering for visse kjemikalier har blitt foreslått som mulig kobling til Parkinsons sykdom. Disse inkluderer Pesticider Som insektmidler, herbicider og fungicider. Det er også mulig at det er Agent Orange L’Eksponering kan kobles til Parkinson.

Parkinson var også potensielt knyttet til drikke godt vann; vann Og mangan.

Ikke alle personer utsatt for disse miljøfaktorene utvikler Parkinson. Noen forskere mistenker at en kombinasjon av genetiske og miljømessige faktorer forårsaker Parkinson.

3. Lewy kropper

Lewy kropper er unormale proteinklynger i hjernebøylen av mennesker med Parkinsons sykdom. Disse klumper inneholder et protein som cellene ikke kan bryte ned. Brainceller omgir. I prosessen avbryter måten hjernen fungerer.

Bunker av lewy kropper forårsaker hjerne degenerasjon over tid. Dette fører til problemer med motorkoordinering hos personer med Parkinsons sykdom.

4. Tap av dopamin

Dopamin er en kjemisk nevrotransmitter som bidrar til å passere meldinger mellom de forskjellige delene av hjernen. Cellene som produserer dopamin, er skadet hos personer med Parkinsons sykdom.

Uten tilstrekkelig bidrag av dopamin er hjernen ikke i stand til å sende og motta meldinger riktig. Denne avbrudd påvirker kroppens evne til å koordinere bevegelse. Kan forårsake problemer med å gå og balansere og # 8217.

5. Alder og kjønn

Selv l’aldring spiller en rolle i Parkinsons sykdom. L’avansert alder er Mer signifikant risikofaktor For utviklingen av Parkinsons sykdom.

Forskere tror det Fjernens funksjon og dopamin begynner å redusere mens kroppen aldre. Dette gjør en person mer utsatt for Parkinson.

Også sjangeren spiller en rolle i Parkinson. Menn er Mer utsatt for Parkinsons utvikling av kvinner.

6. Occupancy

Noen søk antyder at noen yrker kan sette en person til størst risiko for å utvikle Parkinson. Spesielt kan Parkinsons sykdom være mer sannsynlig for folk som jobber i sveising, i # 8217; landbruk og industriarbeid. Dette kan skyldes at enkeltpersoner i disse yrkene er utsatt for giftige kjemikalier. derimot, Resultatene av studien var inkonsekvent og videre forskning er nødvendig.

Fremtidig søk

Vi har noen ledetråder på hvorfor Parkinsons sykdom utvikler seg, men det er fortsatt mange ting vi ikke vet. Tidlig diagnose og behandling er grunnleggende for å minimere Parkinsons symptomer.

Det er behandlinger som hjelper med symptomene på Parkinson, men for tiden er det ingen kur. Videre forskning er nødvendig for å identifisere den nøyaktige rollen som genetikk og # 8217; Miljø Spill i å forårsake denne sykdommen.