Hvordan redusere betennelse og ta kontroll over tarmhelsen din

Noen ganger er den lange listen over symptomer vi bare pleide å håndtere, faktisk redusert til en større tilstand.

For meg tilbrakte jeg lengst tid å slite med en hel serie symptomer: uregelmessig blodsukker, kronisk forstoppelse, uforklarlig kvalme, tretthet, uregelmessige perioder, akne og premenstruelt syndrom.

Det var først da jeg fant ut at disse medisinske forholdene var resultatet av en inflammasjon i # 8217; tarmen som jeg kunne ta kontroll over helsen min.

Hvis du mistenker at noen av helsemessige forholdene du opplever, kan skyldes en betennelse på nr. 8217, er det flere måter å motvirke det på.

Her er noen forslag som kan bidra til å redusere betennelse og sette på vei for å forbedre din generelle helse i Ytestiner.

1. Følg et antiinflammatorisk kosthold

Del på Pinterest

Reduser de høyt bearbeidede matvarer, raffinerte karbohydrater, sukker, kunstige søtningsmidler og alkohol. Opt i stedet for antiinflammatoriske matvarer som:

  • Frukt: Bær med intens farge som druer og kirsebær
  • Grønnsaker: Brokkoli, kål, Brusselspirer, kål, blomkål
  • Krydder: Gurkemeie, gresk høy og kanel
  • Sunn fett: Olje D’oliven og kokosnøttolje

2. Prøv en slettingsdiett

Hvis du mistenker at visse matvarer utløser betennelsen i # 8217; tarmene, kan det være verdt å prøve en slettingsdiett.

Dette innebærer fjerning fra kostholdet på mat som mistenkte er koblet til tarmproblemene dine i omtrent to eller tre uker om gangen. Noen av matene du kan prøve å fjerne inkluderer:

  • soya
  • meieri
  • sitrusfrukter
  • Belladonna grønnsaker
  • Mat som inneholder gluten

Selv om du ikke bruker disse spesifikke matvarene, kan du se endringene du ser.

Du bør så sakte reintroduce disse matvarene i kostholdet ditt i løpet av to eller tre dager, og gi beskjed om eventuelle spesifikke symptomer som kan oppstå.

3. Redusere stressnivåer

Del på Pinterest

Stress er knyttet til betennelsen, så prøv å finne aktiviteter som kan hjelpe deg med å slappe av, selv bare for et øyeblikk om gangen. Enten det er meditasjon, boblebad, turer, yoga eller bare dype åndedrag, er disse praksisene faktisk nøkkelen til langsiktig helse.

Det er vist at når vi går ut fra kampen eller fluktmodus, kan vi bedre administrere våre funksjonelle gastrointestinale sykdommer.

4. Ta probiotika

Prøv å ta probiotika som kan bidra til å fremme sunne tarmbakterier og bekjempe dårlig tarmbakterier.

5. Pass på at du tar den rette mengden næringsstoffer

Del på Pinterest

Det er viktig at kroppen din har viktige næringsstoffer som bidrar til å bekjempe betennelsen som gruppe B-vitaminer, omega-3, vitamin D og magnesium. Hvis du kan, ta testen for å finne ut om kroppen din er uten spesifikke næringsstoffer.

Bunnlinjen

L’Intestinal betennelse kan forårsake en rekke uønskede helse symptomer, fra kronisk forstoppelse og # 8217; tretthet med uregelmessige perioder.

Noen endringer i kostholdet ditt og din livsstil kan imidlertid være nøkkelen til å hjelpe deg med å forbedre tarmhelsen din og sjekke disse symptomene.

Kate KordsMeier er en gastronomisk journalist som har blitt ekte matblogger etter hennes kroniske helseproblemer. L’har katapultet inn i en lang reise på jakt etter den rette omsorg. I dag skriver han full tid for sin blogg, Root + revel, Et naturlig livssted rettet mot å hjelpe folk med å finne balansen mellom godt og bra for deg.