Seno AutoSame: Forberedelse, prosedyre og risiko

COS’er en bryst selveksamen?

En bryst selvundersøkelse er en screening teknikk som du kan kjøre hjemme for å sjekke tilstedeværelsen av bryst nodules.

En bryst selveksamen kan hjelpe til med å identifisere:

 • tumorer
 • cyste
 • Andre anomalier i brystet

Når det var antatt at en bryst selv eksamen var en god brystkreft screening prosess. Nå anses en selvprøve som er mindre effektiv enn andre teknikker, for eksempel vanlige mammogrammer. Dette har brakt grupper, som American Cancer Society, Å beholde valgfrie bryst selvstendigheter.

Imidlertid hjelper brystkroppen deg med å gjøre deg kjent med brystet, størrelsen og konsistensen av brystet ditt. Dette er viktig fordi det kan hjelpe deg med å avgjøre om hva du føler er normal eller unormal. Hver gang du føler deg en Breast Anomaly, informer legen din.

Hvordan forberede seg på en bryst selveksamen

Den beste tiden å lage en bryst selv eksamen er noen dager etter slutten av den månedlige menstruasjonssyklusen. Hormonelle endringer kan påvirke størrelsen og følelsen av brystet ditt, så det er bedre å kjøre eksamen når brystet ditt er i sin normale tilstand.

Kvinner som ikke har menstruasjon, bør velge en gitt dag for å drive eksamen, for eksempel den første dagen i hver måned.

Du bør også holde en dagbok av selvprøver. Dette vil hjelpe deg med å overvåke og registrere eventuelle endringer du la merke til i brystet ditt.

Slik kjører du en bryst selveksamen

Start med topless foran et speil med hendene langs hoftene.

Visuelt inspiserer brystet ditt så langt som:

 • Endringer i størrelse, form eller symmetri
 • dimple
 • Inverterte brystvorter
 • rynke
 • Asymmetriske kamper på bunnen

Sjekk disse tegnene med hendene langs sidene dine. Da, med armene over hodet og igjen når han reiser et bryst om gangen.

Del på PinterestDel på PinterestDel på Pinterest

 • Bruke fingertuppene, ikke tipsene, inspiser brystet mens du ligger ned og igjen i dusjen. L’Vann og såpe i dusjen vil tillate fingrene å glide lett på huden.
 • Bruk et variabelt trykk og ta deg tid, massere fingrene på et spiraldiagram som starter fra brystvorten. Nå toppen av brystet i nærheten av kragebenet, i sentrum i nærheten av brystbenet og på sidene i nærheten av armhulene. Gjør det ved å sette en arm over hodet mens du masserer brystet med den andre hånden.
 • Endelig klem forsiktig nipplene for å kontrollere utslippet.

Risiko for en bryst selveksamen

Det er ingen medisinske risikoer involvert i en bryst selveksamen. Å finne et brystnitule kan være alarmerende, men flertallet Breast nodules De er ikke ondartede eller kreftfremkallende. Generelt er de forårsaket av andre godartede forhold.

Selv bryst selvtest har vært assosiert med en økning i overflødig Brystbiopsier, Som er prosedyrer som involverer kirurgisk fjerning av brystvev.

Siden de fleste brystvevsanomalier ikke er kreftige, setter ekstra kirurgiske prosedyrer kvinner i fare for sjeldne komplikasjoner, for eksempel blødning og infeksjon.

Etter en bryst selvundersøkelse

Hvis du finner en knutepunkt eller en anomali, ingen panikk. Husk at det store flertallet av bryst-anomalier synes å være godartet eller ikke-kreft.

I tillegg til kreft kan brystknuter være forårsaket av:

Dette betyr ikke at du bør ignorere en knutepunkt eller en anomali. Hvis du finner en nodule, fikser du en avtale med legen din for å gjøre brystene undersøkt av en profesjonell.