AVONEX VS REBIF: Hva er forskjellen?

Avonex mot Rebif

Avonex og Rebif er begge injiserbare stoffer som brukes til å behandle flere tilbakefall og remitent sklerose (RRMS). Begge inneholder interferon beta-1a. Interferoner er kjemiske budbringere som bidrar til å regulere immunresponsen.

Multiple sklerose (SM) er en autoimmun sykdom. Forårsaker betennelse i isolerende membraner eller myelin, som omgir nervene alle i det sentrale nervesystemet. Avonex og Rebif bidrar til å forhindre skade på sentralnervesystemet etter MS Rehabilitering.

Hovedforskjeller mellom Avonex og Rebif

Dosering, bruk og bevaring av Avonex

Avonex injiseres dypt inn i en viktig muskel. Den komplette dosen er 30 mikrogram. Du bør ta det en gang i uken.

Avonex er tilgjengelig i form av tørket pulver. Det er nødvendig å oppløse dette pulveret i væsken før injeksjonen. C’Det er også en premixed injiserbar flytende form som er pakket i en ferdigfylt sprøyte eller i en engangs selvvindende penn.

Legen kan starte med en lavere dose avonex. For eksempel kan du starte med en dose på 7.5 mikrogrammer den første uken og øker gradvis dosen på 7.5 mikrogram hver uke til du når den fulle dosen den fjerde uken. Dette bidrar til å minimere felles influensalignende bivirkninger med AVONEX. Et spesielt startpakke er tilgjengelig som lar deg gradvis øke dosen.

Du bør injisere Avonex samme dag hver uke. Injiser det hver gang på et annet sted å minimere irritasjon, rødhet eller hudskade på grunn av alle «8217;.

Mange leger anbefaler deg å ta et benk-top-stoff, som paracetamol eller ibuprofen, før hver dose. Dette kan også bidra til å redusere bivirkningene som ligner på innflytelsen. L’Avonex injeksjon på slutten av dagen eller om kvelden bidrar til å minimere bivirkninger.

Ferdigfylte sprøyter av Avonex eller L’Therapper må oppbevares ved en temperatur mellom 36 og 46 ° C (2-8 ° F). Hold deg unna frysing og la stoffet varme opp ved romtemperatur før & # 8217;.

Det tørkede pulveret må holdes ved en temperatur mellom 36 og 46 ° C (2-8 ° F). Det kan også lagres ved 77 ° C (25 ° F) i maksimalt 30 dager. Etter blanding kan du også lagre den i maksimalt 6 timer ved en temperatur mellom 36 og 46 ° C (2-8 ° F).

Rebif dosering, bruk og lagring

Rebif injiseres av subkutan eller under huden. Den komplette dosen er 22 eller 44 mikrogram, tre ganger i uken. Stoffet administreres i de samme tre dagene hver uke, i en avstand på 48 timer. For eksempel, mandag, onsdag og fredag ​​kan være ditt doseringsprogram. Vanligvis anbefales det å injisere det på sen ettermiddag eller om kvelden. Legen kan også råde deg til å starte med en mindre dose og sakte øke den. Begge disse tilnærmingene bidrar til å minimere influensalignende bivirkninger, for eksempel hodepine, tretthet og kuldegysninger, som vanligvis oppstår med dette legemidlet.

Rebif er tilgjengelig i ferdigfylte sprøyter og til og med i en startpakke, som letter den gradvise oppstart av Rebif. Du vil sannsynligvis starte med 20 prosent av full dose tre ganger for den første uken, og du vil gradvis øke dosen i de fire ukene på fire uker opp til den foreskrevne dosen. Rebif må lagres mellom 36 og 46 ° F (fra 2 til 8 ° C). La det varme ved romtemperatur før … bruk. Om nødvendig kan den lagres ved en temperatur mellom 36 og 77 ° C i maksimalt 30 dager.

Kostnad, tilgjengelighet og forsikring

Både avonex og rebif er dyre stoffer. Hver legemiddel koster rundt $ 6000 per måned av behandlingen. Begge krever A’forebyggende autorisasjon før forsikringsselskapene betaler for dem, og begge er nesten utelukkende dispensert av spesialiserte apotek og sendt direkte til deg.

De fleste produsenter har også hjelpprogrammer. Disse programmene kan betale mest eller alle kostnadene ved stoffet hvis du har rett til # 8217;. Snakk med legen din dersom du trenger hjelp til å betale din egen injiserbare medisinering for m.

Bivirkninger av avonex og rebif

Avonex og Rebif er begge interferons. Denne gruppen med narkotika har noen vanlige bivirkninger.

AVONEX bivirkninger

Avonexis administreres en gang i uken, så bivirkningene vil ha en tendens til å være tydeligere i de tidlige timene etter behandling. Hyppige bivirkninger kan omfatte:

 • hodepine
 • Flu-lignende symptomer, som tretthet, kuldegysninger eller svimmelhet
 • Smerte på injeksjonsstedet
 • En kutan reaksjon på injeksjonsstedet
 • Lavt blodtrykk
 • En økning i hjertefrekvensen
 • mageknip
 • Lavt antall hvite blodlegemer
 • Redusert skjoldbruskfunksjon, som kan bli funnet gjennom blodprøver

Kontakt legen din umiddelbart hvis en av disse mer alvorlige bivirkningene oppstår:

 • Avonex inneholder protein, og du kan utvikle antistoffer mot dem. Noen ganger er det ingen symptomer, men det er mulig at du kan ha en reaksjon som elveblest, utslett eller pusteproblemer. Disse symptomene indikerer at du kan ha en immunreaksjon. Kontakt legen din umiddelbart hvis dette skjer.
 • C’Det er en større risiko for depresjon hvis du allerede har lidd av depresjon, og du kan ha større risiko for selvmord.
 • Tegn på hepatisk skade kan omfatte økt tretthet, guling av øyne eller hud eller hovne eller smertefulle underliv.
 • Din risiko for kramper øker hvis du har en historie om kramper.
 • Hvis du har en historie med hjertesykdom, er du med størst risiko for hjertesvikt.

Rebif bivirkninger

Rebif administreres tre ganger i uken.De mest milde bivirkningene kan inkludere:

 • hodepine
 • Flu-lignende symptomer, som tretthet, kuldegysninger eller svimmelhet
 • Smerte på injeksjonsstedet
 • En kutan reaksjon på injeksjonsstedet
 • brystsmerter
 • mageknip

Kontakt legen din umiddelbart hvis en av de mest alvorlige bivirkningene oppstår. Disse alvorlige bivirkningene inkluderer:

 • Rebif inneholder også proteiner og kan utvikle antistoffer mot dem. Symptomene kan inkludere urtikaria, utslett eller pusteproblemer. Disse symptomene indikerer at du kan ha en immunreaksjon. Kontakt legen din umiddelbart hvis dette skjer.
 • C’Det er en større risiko for å lide av depresjon hvis du allerede har lidd av depresjon, og du kan ha større risiko for selvmord.
 • Tegn på hepatisk skade kan omfatte økt tretthet, guling av øyne eller hud eller hovne eller smertefulle underliv.
 • Du har større risiko for kramper hvis du har en konvulsiv lidelse og begynner å ta Rebif.
 • Reduksjonen av tellingen av røde blodlegemer og hvite blodlegemer og blodplateant kan føre til økning i risikoen for infeksjon eller blødning og blåmerker.

Hvilken medisinering er riktig for deg?

De FDA L’Rebif-etiketten inneholder resultatene av en studie som sammenligner effekten av Rebif sammenlignet med Avonex. Folk har tilfeldig valgt for å motta 44 mikrogram med subkutane injeksjoner av REBIF tre ganger i uken eller 30 mikrogram med intramuskulære injeksjoner av Avonex en gang i uken. Studien varet 48 uker.

Resultatene ble evaluert basert på andelen personer som ikke har hatt rehabilisasjoner etter 24 uker, og antall aktive lesjoner som hver person hadde funnet fra magnetisk resonans. Studien viste at de som ble behandlet med 44 mikrogram Rebif tre ganger i uken, var de mer sannsynlig å ikke ha tilbakefall etter 24 og 48 uker sammenlignet med de som er dekket med 30 mikrogram avonex per uke.

I denne studien ble det bare brukt den høyeste dosen av Rebif godkjent av FDA. Dosene av stoffene var forskjellige, men det er ikke mulig å sammenligne dem nøyaktig siden de administreres på forskjellige måter. Også, ifølge deres FDA-etiketter, blir veien der Avonex og Rebif absorberes og behandles i kroppen din, ikke helt inkludert.

Å ta bort apoteket

Selv om Avonex og Rebif er like og inneholder både interferon beta-1a, er de ikke utskiftbare. De injiseres annerledes, dosert annerledes og har en annen frekvens eller doseringsmodell.

SM-behandlinger er tilpasset og basert på din personlige kliniske historie, andre sykdommer som du kanskje har og andre behandlinger du for tiden tar. Den beste måten å bestemme hvilket stoff som passer for deg, er å snakke med legen din som har erfaring med behandling av personer med RRMS. Kan hjelpe deg med å finne et mer egnet behandlingsregime basert på symptomene dine, livsstilen og historien til helsen din.