Auto-aktualisering: COS & # 039; er og hvordan å få det

Del på Pinterest

Hva det betyr også?

L’selvrealisering kan bety mange ting avhengig av hvem du spør.

En av de mest aksepterte definisjonene kommer fra Abraham Maslow, en humanistisk psykolog. Beskrev selvrealiseringen som prosessen for å bli «8220, alt du er i stand til å bli» 8221;.

Kim Egel, en San Diego-terapeut, forklarer på samme måte som «8220 evnen til å bli den beste versjonen av deg selv & # 8221;.

Alt virker fantastisk, men som du faktisk blir denne beste versjonen av deg selv? Og hvordan du vil vite hvordan du har nådd det?

& # 8220; Det er ikke noe skript for dette, legger til egel. & # 8220; alle må finne sine egne unike måter å lytte til den indre visdom som kan hjelpe dem med å leve en sannhetsliv & # 8221;.

Bare du kan bestemme hva som er ment for deg, men vi har informasjonen for å hjelpe deg med å starte ballen og gjøre prosessen mindre dalacing.

Først av alt, et notat på Maslow Pyramid

Mange diskusjoner på’selvrealisering refererer til hierarkiet av Maslow behov. Det har teoretisert at folk må tilfredsstille fire grunnleggende typer behov før du kan tilfredsstille et femte behov for selvrealisering.

Han organiserte disse behovene i en pyramide:

 • Den laveste fasen inneholder de mest elementære behovene, som mat, vann og ly.
 • Den andre fasen representerer sikkerhetsbehovet.
 • Den tredje inkluderer behovene til tilhørighet eller forhold.
 • Den fjerde fasen innebærer respekt eller estimatet av behovene, både fra seg selv og andre.
 • Den femte stadion, eller pyramidspissen, er selvrealiseringen.

Del på PinterestIllustrasjon av Ruth Basagoitia

Selv om denne pyramidale modellen kan gi noen generelle indikasjoner på banen til selvrealiseringen, presenterer noen begrensninger. For eksempel har mange ikke tilstrekkelig mat og ly, mens de nyter og opprettholder sterke relasjoner og respekterer andre.

Maslows behov Hierarki er en god ting å være oppmerksom på mens du utforsker selvrealiseringen, men det er ikke den eneste måten å håndtere ting på.

Hva er ikke selvrealiseringen

Igjen kan selvrealiseringen bety mange ting for forskjellige mennesker. For å eliminere noen av tvetydighetene, kan det være nyttig å tenke på hva som ikke er selvrealiseringen.

Faktisk er en stor del av’selvrealisering er å gjenkjenne sine grenser, så vel som å fokusere på sine unike styrker, enten det er praktisk ferdigheter, foreldre, kunstneriske talenter eller følelsesmessige intuisjoner.

Derfra vil du leve livet ditt på en måte som best bruker dine styrker mens du tar skritt for å gjøre drømmene dine, store og små.

For eksempel, anta at du drømmer om å bli en popsanger. Elsker musikk, men du kan egentlig ikke bringe en melodi. Til slutt, finn ut at du er god nok til å spille gitaren og lage musikk på den måten.

Du trener, utvikler denne ferdigheten og fortsetter å forbedre over tid. Kanskje du aldri har blitt en popsanger, men du lever ditt behov for å lage musikk på en annen måte.

Hva virker det virker

Nå som vi har identifisert en grunnleggende definisjon av hva (og det ikke er) selvrealisering, er det på tide å komme inn i kjernen av det som virkelig betyr å være den beste versjonen av deg selv.

Det er en rekke funksjoner som pleier å være forbundet med selvrealisering.

Husk at det er mulig å nå det uten å tilfredsstille alle funksjoner, da det er like mulig å ha disse egenskapene før de når selvsaliseringsstedet.

Generelt, selvrealiserte personer:

 • Leve uavhengig. De strukturerer ikke deres liv rundt andres meninger. De kan ikke virke påvirket av sosial tilbakemelding. De setter også pris på ensomhet og trenger ikke alltid selskap.
 • Gjør mening for virkeligheten og sannheten. De kan virke mer rotfestet og i kontakt med faktiske muligheter og har let deg for å oppdage løgn fra andre mennesker.
 • Jeg er rolig med det ukjente. Det spiller ingen rolle for dem å ikke vite hva fremtidens reserver.
 • Abbi medfølelse, vennlighet og aksept. Dette gjelder for seg selv og for de andre møtes de.
 • Ha en god følelse av # 8217; humor. De kan le på deg selv når de gjør feil og hjelper andre å se humor i vanskelige situasjoner.
 • Nyt betydelige vennskap. Har en tendens til å bygge varige relasjoner med få mennesker i stedet for uformelle vennskap med mange mennesker.
 • Ha en følelse av spontanitet. De bor på en mer naturlig måte, i stedet for stivt, og de er ikke redd for å følge hva som skjer for øyeblikket i stedet for å stikke til rutinen.
 • De er kreative. Kreativitet refererer ikke bare til kunstneriske evner. Noen selvoppdagede mennesker kan ha muligheten til å se problemer på nye måter eller tenke i henhold til forskjellige linjer enn andre mennesker. De kan bare savne inhibering, en «8217; andre karakteristiske for en spontan natur.
 • Nyt Peak-opplevelser. En Peak-opplevelse beskriver et øyeblikk av eufori, lurer på og glede, ofte preget av en følelse av følelse forbundet med universet. De kan virke øyeblikk som åpner øynene, hvor de dypeste betydningen plutselig blir klare. De er ikke nødvendigvis åndelige, skjønt.
 • Konsentrert på ting som er større enn dem. De har en tendens til å se det generelle bildet i stedet for å vurdere bare deres liv og kan dedikere livet til et oppdrag, en årsak eller en dypere formål.
 • Stopp og sniffer rosene. De setter pris på hvert positivt eller gledelig øyeblikk & # 8211; En daggry, kysset av en partner, ler et barn & # 8211; Som om det var den første, uansett hvor mange ganger «8217 de har allerede opplevd.
 • Gjør følelse av rettferdighet. De har medfølelse og omsorg for alle mennesker og arbeid for å hindre handlinger av urettferdighet eller ikke-etisk oppførsel.
 • Besitter Gemeinschaftsgefühl, O & # 8220; sosial følelse & # 8221;. Dette ordet, laget av Alfred Adler, beskriver en interesse og en bekymring for det generelle trivsel av andre mennesker.

Hvis alt dette virker uoppnåelig, husk at 8217; selvrealisering er en prosess, ikke en endelig. Det er ingen enkeltpunkt hvor du burde & # 8221; Ferdig på reisen.

Hvordan arbeide

L’selvrealisering er et beundringsverdig mål å jobbe. Hvis du lever livet ditt med en hensikt og autentisitet og monstrere interesse for andre, er du på riktig vei.

Disse forslagene kan tjene som flere indikasjoner langs ruten.

Øvelse L’aksept

Lær å godta hva som kommer og # 8211; som det kommer & # 8211; Kan hjelpe deg med å nå selvrealiseringen.

Dette kan bety at du jobber med situasjonene som du presenterer, som en regnfull dag når du har planlagt en hendelse på All’åpen, i stedet for å ha lyst på at tingene gikk annerledes.

Det kan også bety at du føler deg mer rolig i # 8217; godta ukjente ting i livet ditt. Eller kanskje det betyr at du prøver å unngå ønske og å se på ting på mer realistiske måter.

L’Acceptance refererer også til den menneskelige opplevelsen. Det er ikke alltid lett å elske folk som oppfører seg frekt eller problematisk. Du kan imidlertid fortsatt utvide medfølelsen ved å gjenkjenne at alle har sine egne forhold for å håndtere.

Husk: Å akseptere noen betyr ikke at du må tilbringe tiden med ham.

Lev spontant

For å leve med spontanitet, prøv å nyte hvert øyeblikk mens du kommer, uten å bekymre deg for hva du skal gjøre.

Det kan virke enkelt og trygt å følge det du vet, men bekjempe dette behovet. Risiko (innenfor rimelige grenser) og være åpen for å prøve nye ting.

Spontanitet kan være så enkelt som å ta en annen måte å hjem eller prøve en mat du aldri betraktet først på. Hjertet ditt kan være en utmerket guide, så vær oppmerksom på hvert instinkt du føler.

Gjør deg selv rolig med din bedrift

Dine relasjoner med venner, familie og romantiske partnere spiller en viktig rolle i livet ditt. Men det er like viktig å dyrke forholdet ditt med deg selv.

Praktisk talt alle fordeler fra noen ganger & # 8220; tid for meg & # 8221;. Noen mennesker kan trenge mer eller mindre enn andre. Måten du bruker denne tiden, kan være mindre viktig enn du får fra det.

De selvrealiserte menneskene er generelt føler seg rolige og i fred alene, så prøv å koble til igjen med deg til du ser frem til dine øyeblikk alene så mye som (eller mer) tiden du bruker med andre.

Setter pris på de små tingene i livet

Det ser ut som en kliché, men det er et grunnleggende skritt for selvrealiseringen. Ta deg tid til å sette pris på aspekter av ditt daglige liv som ofte ignoreres i livets frenesi.

Tenk på ting som:

 • et deilig måltid
 • Skjem deg fra kjæledyret ditt
 • Fint vær
 • en jobb du liker

Lever autentisk

Denne setningen blir ofte lansert, men det betyr egentlig? Bor på en autentisk måte innebærer å hedre sannheten din og unngå ting som uærlighet, manipulasjon eller fornektelse av dine behov.

Dette kan bety å bekymre deg mindre om hva andre tenker på deg.

I stedet for å leve i henhold til hva andre sier eller foreslå at du skal gjøre, følg visjonen som er oppnådd av # 8217; personlig erfaring og levende i henhold til veiledningen til ditt hjerte.

Du er også ærlig med deg selv om dine behov og ønsker. Respekter andres rettigheter og behov, selvfølgelig, men arbeider for å nå dine mål som bare du kan. Jobber for å maksimere potensialet ditt, ikke noen andres.

Utvikler medfølelse

Den selvrealiserte menneskene opplever dype følelser for andre levende vesener. Deres medfølelse strekker seg utover deres umiddelbare sosiale sirkel, og de som kjenner i sitt daglige liv, alle «8217; menneskeheten og verden som helhet.

Medfølelse kommer lettere til noen mennesker enn andre.

Hvis du finner det vanskelig å forstå og empati med folk som er svært forskjellige fra deg, kan du prøve å lære mer om folk som har forskjellige livserfaringer som leser bøker eller forbruker andre medieprodukter fra personer med en annen bakgrunn.

Se etter andre måter å bygge medfølelse på? Prøve:

 • Frivillig arbeid for veldedige organisasjoner eller prosjekter av menneskelig interesse
 • Utforsk måter å forbedre samfunnet på
 • Beregn ditt karbonavtrykk og ta tiltak for å gjøre forbedringer

Snakk med en terapeut

Terapi kan hjelpe deg med å ta skritt til dine mål og selvrealiseringen er ikke noe unntak. Videre er det ikke nødvendig å adressere et psykisk helseproblem å lete etter en terapi.

Ønsker å utvikle medfølelse, spontanitet og autentisitet er helt akseptable grunner til å lete etter terapi.

I terapi kan du også lære mer om’selvrealisering generelt, siden konseptet kan være vanskelig å forstå.

Ordterapi, som de fleste bare kaller & # 8220; terapi & # 8221; er faktisk en type humanistisk terapi (som Maslow bidro til å utvikle seg).

Hvis du vil lære mer om litt & # 8216; den eksistensielle åndelighet eller argumenter, vurdere ideen om å utforske mer spesialiserte tilnærminger som transpersonlig terapi eller eksistensiell terapi.

Ting å huske på

Engasjerende i selvrealiseringsprosessen kan virke overveldende. Prøv å ikke få deg til å ta for mye fra å gjøre alle ting & # 8220; Høyre & # 8221; eller fra å holde på utrolig høye standarder.

For det som er sant, trodde Maslow at ekte selvrealisering var ganske sjelden. Egel er D’enighet, spør: & # 8220; Hvor mange vet at de lever deres 100% trofaste liv?& # 8221;

Videre kan de tidligere utfordringene eller omstendighetene i det nåværende liv gjøre ting så hardt som vekst, ektheten og ektheten og # 8217;.

Til slutt, vet at selv de mest selvrealiserte menneskene fortsatt har plass til å vokse.

Å anerkjenne dette behovet for kontinuerlig vekst er også & # 8211; Du gjettet det & # 8211; del av’selvrealisering.

Bunnlinjen

L’Selvrealisering er ikke et gyldig mål for alle. Det er ikke akkurat de samme menneskene, så sannsynligvis vil alle ha en litt annen vei.

Også, det er ikke noe du kan oppnå på en helg.

Sann selvrealisering kan være mer et langsiktig mål (selv for livet) som en rask vei for selvforbedring. Når det er sagt, arbeid for å maksimere potensialet ditt og bli det beste av deg selv, er en fin måte å gjennomføre et mer tilfredsstillende liv.

Så, selv om selvrealiseringen kan virke litt undertrykkende, ikke la deg stoppe. Ta hver dag som det kommer og hold et åpent sinn.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.