Ryggsmerter og kortpustethet

Beskrivelse

Ryggen din er svært sårbar for lesjoner fordi det er ansvarlig for bøyningen, vridning og løfting. Ryggsmerter som varer mer enn tre måneder, betraktes som kronisk ryggsmerter.

Mangel på pusten inneholder noen problemer med å puste. Du kan få følelsen av å ikke være i stand til å ta pusten, å puste veldig raskt eller bare ha engasjert i en «-følge» intens fysisk aktivitet. Hvis du ikke kan forholde deg til kortpustethet med angst eller fysisk innsats, kan symptomet indikere en alvorlig medisinsk tilstand.

Her er 11 mulige årsaker til ryggsmerter og kortpustethet.

Lungebetennelse

Lungebetennelse er en infeksjon i en eller begge lungene. Det kan skyldes bakterier, virus eller sopp. Bakteriell lungebetennelse er den vanligste typen hos voksne. Mer informasjon om lungebetennelse.

Fedme

L’fedme er definert som å ha en BMI på 30 eller mer. L’Kroppsmasseindeks er en omtrentlig beregning av en persons vekt i forhold til høyden. Mer informasjon om fedme risiko.

Dysfunitet av’koronar arteria

Koronarsykdommen (CAD) er en blodstrøm forandret i arteriene som gir blod til hjertet. Mer informasjon om CAD-symptomer.

Hjerteinfarkt

Hjerteinfarkt (kalt myokardial infarts) er svært vanlige i USA. Under et hjerteinfarkt, # 8217; blodstrømmen som normalt føder hjertet med oksygen, blir avbrutt og hjertemuskelen begynner å dø. Mer informasjon om hjerteinfarkt.

cyhose

Cyfalosen, også kjent som rundback eller hunchback, er en tilstand hvor ryggraden på toppen av ryggen har en overdreven krumning. Mer informasjon om Cifosi.

Skoliose

Skoliosen er en unormal krumning i ryggraden. Hvis ryggraden er buet fra den ene siden, eller i form av & # 8220; s & # 8221; O & # 8220; C & # 8221; du kan ha skoliosen. Mer informasjon om skoliose.

Lungekreft

Lungekreft er en kreft som starter i lungene. De første symptomene etterligner en kald eller andre vanlige forhold, så de fleste søker ikke umiddelbart medisinsk hjelp. Mer informasjon om symptomer på lungekreft.

Disseksjon av # 8217; aorta

L’Aorta er en stor arterie som bærer blod fra hjertet ditt. Hvis du har en disseksjon av # 8217; aorta betyr at blodet har gått inn i veggen i’arterien som er blant interiøret og mellomlagene. Mer informasjon om disseksjonen av aorta.

Multippelt myelom

Flere myelom er en type kreft som påvirker plasmasceller. Plasmacellene er en type hvite blodlegemer tilstede i benmarget. Mer informasjon om flere myeloma.

Natt paroksysmal hemoglobinuri

L’natt paroksysmal hemoglobinuri (EPN) er en sjelden sykdom som forårsaker nedbrytning av røde blodlegemer før på grunn. Denne tidlige ødeleggelsen kan føre til symptomer og komplikasjoner som strekker seg fra minimal, som misfarging av urin, til alvorlig, som leukemi og hjerneslag. Mer informasjon om EPN.

Polio

Polio (også kjent som polyomyelitt) er en svært smittsom sykdom forårsaket av et virus som angriper nervesystemet. Barn under 5 år er mer sannsynlig å kontrakt viruset med hensyn til enhver annen gruppe. Mer informasjon om Polio.

Når du ser etter medisinsk hjelp

Kontakt legen din umiddelbart hvis du mistenker at ryggsmerter og kortpustethet er relatert til et hjerteinfarkt. De viktigste symptomene på # 8217; hjertangrep er:

  • Brystsmerter med tilhørende nakkesmerter eller armer (spesielt venstre arm)
  • kvalme
  • svimmelhet
  • Uforklarlig svette

Mens hjerteinfarkt kan ha de klassiske symptomene på overveldende thorakssmerter, kan de også ha mindre alvorlige symptomer, inkludert ryggsmerter og kortpustethet. Dette gjelder spesielt for kvinner. I tvilstilfeller, kontakt lege umiddelbart for å utelukke en mulig hjertegang.

Fikse en avtale med legen din dersom symptomene dine ikke forbedrer seg med hvile.

Hvordan ryggsmerter og mangel på pusten blir behandlet?

Siden mangelen på pusten kan forårsake tap av bevissthet og angst, vil legen trolig møte dette symptomet først. Umiddelbar behandling kan inkludere medisiner som reduserer spasmer eller luftveisbetennelse. Hvis en tilstand relatert til hjertet forårsaker mangel på pust, kan legen foreskrive diuretika. Redusere mengden væsker i kroppen. De kunne også foreskrive medisiner for hjertet. Det kan være nødvendig for at oksygen midlertidig leveres gjennom et tynt plastrør i nesen eller gjennom en ansiktsmaske.

Hvis ryggsmerten din skyldes en skade, vil en lege vurdere alvorlighetsgraden av skaden din. De fleste ryggsmerter forsvinner med hvile, fysioterapi og andre hjemmepleieforanstaltninger. Imidlertid kan legen anbefale kirurgi hvis du finner visse forhold, som en brudd, en ødelagt plate eller en knust nerve.

For behandling av noen frakturer og tilfeller av skoliose kan en spesiell forsterkning for ryggen brukes.

Husholdningsartikler for ryggsmerter og kortpustethet

Hvil ryggen i en eller to dager og følg legen din anbefalinger kan hjelpe deg med å forbedre ryggsmerter. Selv om du vil hvile ryggen, gjør det i mer enn to dager, kan føre til stivhet, som kan motvirke helbredelsesprosessen.

Ta en benk analgetisk som ibuprofen kan bidra til å redusere smerte.

Hvis du har hatt en kirurgisk inngrep relatert til symptomene dine, følg legenes instruksjoner om hjemmepleie.

Forhindre ryggsmerter og kortpustethet

Du kan være i stand til å forhindre ryggsmerter og mangel på pusteprosess som følger:

  • Hold en vekt og en sunn livsstil, som inkluderer et sunt kosthold og # 8217; regelmessig trening.
  • Hvis du er overvektig, og du har problemer med å trene, øker øvelsen med mindre trinn for å øke motstanden og fremme lungens helse.
  • Avstå fra å røyke eller ta tiltak for å stoppe hvis du er for øyeblikket røyk.