Ryggsmerter og svimmelhet: Årsaker og behandling

Beskrivelse

Ryggsmerter, spesielt i nedre rygg, er et vanlig symptom. Smerte kan variere fra døve og smertefullt til akutt og laking. Ryggsmerter kan skyldes en akutt skade eller en kronisk tilstand som forårsaker et konstant ubehag.

Smerte kan forårsake svimmelhet. Vertigo er en tilstand som kan få deg til å føle deg som om rommet var snu. Som ryggsmerter, er svimmelhet en vanlig lidelse.

Vertigo kan føre til mange følelser i tillegg til et rom som vender seg. Du kan føle deg bedøvet, som om du er flytende eller du kan svimme. Eller du kan ikke være i stand til å holde balansen. Hvert symptom er forbundet med forskjellige årsaker.

Selv ryggsmerter kan ha mange årsaker. Din rygg er ansvarlig for løfting, vridning, støtte og # 8217; støtdemping på kroppen din. Disse funksjonene åpner mange muligheter for skade. Delikate bein langs ryggraden inneholder nervene til ryggmargen. En bein eller en støtteskive som glir ut av sted, kan trene på nervene, noe som forårsaker smerte.

I sjeldne tilfeller kan ryggsmerter og svimmelhet rapportere en alvorlig tilstand, for eksempel et slag eller en blødning på 8217. Hvis en dobbeltsyn oppstår, en forvirret, nummenhet og alvorlige balanseproblemer, kan disse tegn på en medisinsk nødsituasjon.

Hvis ryggsmerter og svimmelhet forekommer under en blodtransfusjon, kan disse symptomene på en alvorlig transfusjonsreaksjon. Rådfør legen din umiddelbart.

Her er 11 mulige årsaker til ryggsmerter og svimmelhet.

Svangerskap

I gjennomsnitt varer en full graviditet 40 uker. Det er mange faktorer som kan påvirke graviditeten. Kvinner som mottar tidlig diagnose og prenatal behandling er mer sannsynlig å leve en sunn graviditet og gi lys et sunt barn. Mer informasjon om graviditet.

Endometriose

L’endometriose er en forstyrrelse der stoffet danner belegget av livmoren vokser utenfor livmorhulen. Belegget av livmoren kalles endometrium. Mer informasjon om # 8217; endometriose.

L’slitasjegikt

L’Osteoarthritis (OA) er den vanligste typen leddgikt. Det er også kjent som degenerativ leddsykdom, degenerativ leddgikt eller bruk leddgikt. Mer informasjon på # 8217; slitasjegikt.

fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk eller langsiktig sykdom. Det er forbundet med utbredt smerte i muskler og bein, områder av ømhet og generell tretthet. Mer informasjon om fibromyalgi symptomer.

Ischias

Ischias er en følelse som kan manifestere seg som en moderat til alvorlig rygg, skinker og ben. Du kan også føle svakhet eller nummenhet i disse områdene. Mer informasjon om iskias.

Flick

Whiplash oppstår når en persons hode beveger seg på # 8217; tilbake og deretter fremover plutselig med stor styrke. Denne skaden er mer vanlig etter en kollisjon med en’biler i ryggen. Mer informasjon om årsakene til whiplash.

Ekstrauterin graviditet

I tilfelle av ekstrauterin graviditet, # 8217; befruktet egg stikker ikke til livmoren. I stedet kan det holde seg til egglederen, til bukhulen eller livmorhalsen. Mer informasjon om ektopisk graviditet.

SUBARACNOIDA HEMORRHAGE

L’SUBARACNOIDEA HEMORRHAGE (SAH) refererer til blødning av ALLE’Interiør av Subaracnoid Space, som er området mellom hjernen og vevet som dekker hjernen. Mer informasjon på # 8217; SUBARACNOIDA HEMORRHAGE.

Slag

Hjernevevet mister oksygen når et blodkar i hjernen bryter og bløder eller hvis C & # 8217, er en blokk i hjernen i hjernen. Celler og hjernevev begynner å dø i minutter, noe som forårsaker et slag. Mer informasjon om et slag symptomer.

Aneurisma dell’abdominal aorta

L’aorta er det største blodkaret i menneskekroppen. Veggene i # 8217; aorta kan svulme eller svulme som en liten ballong hvis de svekkes. Dette kalles Aneurysm Dell’Abdominal Aorta (AAA) når du verifiserer i del av’Aorta ligger i # 8217; Abdomen. Mer informasjon om # 8217; Aneurysm av Abdominal Aorta.

Abo inkompatibilitetsreaksjon

En reaksjon av inkompatibilitet abo kan oppstå hvis du mottar typen feil blod under en blodtransfusjon. Det er en sjelden, men seriøs og potensielt dødelig respons på inkompatibelt blod på den delen av immunsystemet ditt. Mer informasjon om ABO-inkompatibilitetsreaksjonen.

Når jeg skal søke medisinsk hjelp?

Ring helse nødtjenester eller be noen om å følge deg med beredskapsrommet hvis jeg mistenker at de har et slag eller et hjerteinfarkt. Ytterligere symptomer inkluderer forvirring, thorax smerte og tap av kontroll på den ene siden av kroppen. Selv intens ryggsmerter og svimmelhet som oversettes til et tap av benfølsomhet er en medisinsk nødsituasjon.

Trenger legen din umiddelbart hvis:

  • Ryggsmerter og svimmelhet løses ikke med hjemmepleie etter tre dager
  • Dell ‘# 8217 tap forekommer; hørsel eller forverring av symptomene
  • advarer tilbake smerte og svimmelhet mens du mottar en blodtransfusjon

Kontakt legen din eller kontakt legen din umiddelbart hvis du føler deg ryggsmerter og svimmelhet etter å ha tatt et nytt stoff.

Hvordan ryggsmerter og svimmelhet behandles?

Behandlinger for ryggsmerter og svimmelhet avhenger av årsaken. Hviler etter at en skade ofte kan bidra til å redusere ryggsmerter. Fysioterapi øvelser for å strekke og styrke tilbake kan bidra til å redusere svimmelhet knyttet til intens smerte.

I noen tilfeller kan symptomene be om mer signifikante inngrep, for eksempel injeksjoner for å lindre smerte og kirurgi for å redusere nervekompresjon. Legen kan foreskrive medisiner for å redusere svimmelhet. Selv antihistaminer, som difenhydramin (Benadryl) og Mecklizin (Antivert), kan bidra til å behandle svimmelhet.

Hvordan kan jeg ta vare på ryggsmerter og svimmelhet hjemme?

Hvis ryggsmerter og svimmelhet er knyttet til en skade, hviler hvile og frysing av ryggen, kan bidra til å lindre smerte og # 8217; betennelse. Hold alltid isen dekket med en klut. La det stå for ikke mer enn 10 minutter om gangen for å unngå hudskade.

Du kan også ta en benk analgetisk som L’ibuprofen (Advil) eller Naproxen (NaproSyn) for å redusere ryggsmerter.

Hvordan kan jeg forhindre ryggsmerter og svimmelhet?

Praktiserer nøye løfteteknikker når du beveger tunge gjenstander, kan bidra til å forhindre akutte skader. Trening regelmessig kan holde ryggen fleksibel og sterk, noe som reduserer risikoen for skade.

Å holde en sunn vekt kan også redusere ryggsmerter. Ytterligere vekt øker stress på kroppen din, noe som kan forårsake smerte. Å være overvektig øker også risikoen for en kardiovaskulær hendelse, som for eksempel hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Røyking kan også påvirke ryggraden, noe som forårsaker ryggproblemer i de tidlige stadiene av livet. Hvis du røyker, slutte å røyke kan forbedre helsen din på mange måter.