Øreaks: årsak, diagnose og behandlinger

Kok L’øre

Hvis du har en fremspring inne eller rundt øret, er det sannsynligvis en kvise eller en flaske. Begge kan være smertefullt og estetisk ubehagelig.

Hvis du tror du har en flaske inne eller rundt øret, finn ut mer om hvordan diagnostisert og behandlet og hva det kan ha forårsaket det.

Pressance i # 8217; øre er kokende?

Hvis du har en smertefull fremspring inne, over eller rundt øret, kan det være en D’kokepunkt. Boblene vises som rødaktige og harde klumper i huden. Det er mer sannsynlig å vises på steder hvor du har hår og svette.

Du kan kanskje tenke på å ikke ha hår i den hørbare ledningen, men sikkert ja. Hårene i # 8217; øret er på plass, sammen med cerumen, for å hindre rusk og skitne rekkevidde tympanum.

Fordi det er praktisk talt umulig å gjennomgå visuelt L’inne i området og enda rundt øret, kan det være vanskelig å skille kokingen fra en kvise. Vanligvis, hvis bumpen blir større enn en ert og blir svingende (dvs. komprimerbar på grunn av væsken ALL’interiør), mest sannsynlig er det ikke en kvise.

Hvis du kan se fremspringet som ser på deg selv i speilet, tar du et bilde eller spør en pålitelig person for å gi deg en «8217, se, kan du sjekke om fremspringet er større, Rosérød og muligens har et hvitt eller gult senter. Hvis det er en lesjon som dette, er det sannsynligvis kokende.

Hvis kokingen faktisk er i # 8217; øre, kan du prøve smerte Alle’øre, kjeve eller hode. Du kan også finne noen hørselsproblemer, siden bumpen kan blokkere høreapparatet.

Som jeg blir kvitt en Dell’øre?

Du bør aldri ta eller prøve å briste, drill eller åpne en D’kokende punkt. En D’Kokepunkt inneholder vanligvis en [8217; bakteriell infeksjon som kan spre og forårsake ytterligere infeksjoner eller flere bobler.

Noen ganger helbrede boblene alene og trenger ikke medisinsk behandling. For å hjelpe deg med å koke opp og drenere:

 • Hold & # 8217, ren og fri for ytterligere irriterende stoffer
 • Bruk varme pakker i koking flere ganger om dagen
 • Ikke prøv å klemme eller kutte koken

Hvis du bruker en varmpakke på øre, må du sørge for at det er en ren medisinsk klut. Sørg også for at kluten er tørr nok fordi du ikke vil lage et miljø for svømmerøret.

Hvis øreboblene ikke helbrede alene om to uker, vil det trenge medisinsk behandling.

Det er sannsynlig at legen vil utføre en liten operasjon på og koking, noe som gjør en liten kutt gjennom overflaten av # 8217; koking for å tømme pus som har akkumulert alle & # 8217;. Legen din kan også foreskrive antibiotika for å lindre infeksjonen.

Du bør se etter en medisinsk behandling for kokingen hvis:

 • ditt poeng D’koking er gjentakende
 • L’koking forsvinner ikke etter et par uker
 • Du har feber eller kvalme
 • L’koking er ekstremt smertefullt

Ikke prøv å skrape eller berøre kokingen All’# 8217; øre med pinsett, fingre, bomullsputer eller andre objekter. Den auditive kanalen er følsom og kan lett riperes, noe som kan føre til ytterligere infeksjon.

Hva forårsaker koking av’øre?

Boblene er relativt vanlige. De er forårsaket av bakterier som roterer under huden i nærheten av en hårfollikkel. Svært ofte er bakterien en slags stafylokokker, som Staphylococcus aureus, men boblene kan også være forårsaket av andre typer bakterier eller sopp.

L’Infeksjon oppstår alt’interiør av hårfollikelen. Puset og det døde vevet akkumuleres dypere i follikkelen og skyver mot overflaten, noe som forårsaker sjokk som du kan se eller føle.

Andre områder som har hår og hyppig svette er mer sannsynlig å bli påvirket av koilger som:

 • armhuler
 • ansiktsområde
 • Interne lår
 • nakke
 • Buttocks

Du kan prøve å forhindre dannelsen av koker inni og rundt ørene som vinker forsiktig når du tar en dusj eller på badet.

Outlook

L’koking av øret kan helbrede alene. Pass på at du holder det rent og unngå å prøve å samle inn eller bryte ut kokingen.

Hvis kokingen forårsaker ekstrem smerte, er den ledsaget av andre symptomer eller forsvinner ikke innen to uker, spør legen om å undersøke det og anbefale det en behandling.