Psykologi Projeksjon: Definisjon, forsvarsmekanisme, eksempler

COS’er projeksjonen?

Noen noensinne har fortalt deg å slutte å projisere dine følelser om dem? Selv om designen ofte er reservert for psykologiens verden, er det en god sjanse for at du har hørt begrepet som brukes i diskusjoner og diskusjoner tent når folk føler seg festet.

Men det som faktisk betyr projeksjon i denne forstanden? Sekund Karen R. Koenig, M.ED, LCSW, Projeksjonen refererer til ubevæpnede følelser eller uønskede egenskaper som du ikke liker deg selv og attributter til noen andre.

Et vanlig eksempel er en forræder ektefelle som mistenker at partneren deres er utro. I stedet for å gjenkjenne ens egen utroskap, overfører de eller projiserer denne oppførselen på deres partner.

Fordi noen mennesker projiserer? Og C’det er noe som kan hjelpe noen å slutte å projisere? Les videre for å finne ut.

Fordi vi gjør det?

Som mange aspekter av menneskelig oppførsel, blir projeksjonen redusert ALLE’selvforsvar. Koenig notater som projiserer noe av deg selv at du ikke liker om noen andre beskytter deg fra å måtte gjenkjenne deler av deg som du ikke liker.

Legger til at mennesker har en tendens til å føle seg mer rolig i å se negative kvaliteter i andre i stedet for i seg selv.

Hvem gjør det?

Projeksjonen gjør hva alle forsvarsmekanismer skal gjøre: Hold ubehaget på oss selv og utenfor vår bevissthet og # 8221, forklarer Koenig. Han sier at folk som er mer tilbøyelige til å designe, er de som ikke kjenner seg veldig bra, selv om de tror de vet.

Folk som har lavere og har lavt selvtillit, og har lavt selvtillit. De kan også være vane med å projisere sine følelser av ikke å være god nok, legger til psykologen Michael Brulein, Psyd. Indikerer rasisme og # 8217; homofobi som eksempler på denne typen projeksjon i større skala.

D’Andre deler, folk som kan akseptere deres feil og deres svakheter & # 8211; Og at de føler seg rolig i å tenke på det gode, onde og på det stygge interiøret & # 8211; har en tendens til ikke å projisere seg selv. De trenger ikke, siden de kan tolerere å gjenkjenne eller oppleve de negative aspektene av seg selv «8221, legger til Koenig.

Hva er andre eksempler på projeksjon?

Projeksjonen ser ofte annerledes ut for hver person. Når det er sagt, her er noen eksempler på Koenig for å hjelpe deg med å bedre forstå hvordan screeningen kan finne sted i forskjellige scenarier:

  • Hvis du er ute på middag, og noen fortsetter å snakke og snakke og du stoppe, kan det beskylde deg ikke å være en god lytter og vil ha oppmerksomhet.
  • Hvis du sterkt forsvarer ideen din på jobb, kan en kollega anklage deg for alltid å ønske deg, selv om du pleier å gå d’enighet med deres ideer mesteparten av tiden.
  • Sjefen din insisterer på at du ligger på det store antallet timer du dedikerer til et prosjekt når det er han som kommer ut snart fra # 8217; kontoret og respekterer ikke tidsfrister.

Det er måter å avbryte projeksjonen?

Hvis du gjenkjenner deg i et av disse scenariene, er det ingen C’Det er nødvendig å slå deg i denne forbindelse. Dette kan bare føre til flere projeksjoner. I stedet, prøv å konsentrere seg om grunnen til at du projiserer. Det er noen måter å gjøre det på.

Gjør litt forskning av sjelen

Et godt utgangspunkt, sier Brulein, er å sjekke hvordan du virkelig føler om deg selv, spesielt dine svakheter. Hvilke er de? Det er ting du aktivt gjør for å bidra til dem? Anbefaler å skrive disse spørsmålene i en dagbok.

Koenig er enig i’- 8217; selvrefleksjon når det gjelder projeksjon. For henne, selvrefleksjon betyr & # 8220; se deg selv med løsrivelse og nysgjerrighet, aldri dømmekraft & # 8221;.

Se din oppførsel og se om du har en tendens til å klandre andre for de tingene du gjør eller å tildele feil til andre negative kvaliteter. Hvis du gjør det, ta notat og gå videre. Prøv å ikke fokusere og dømme deg for hardt.

Spør noen som forstår

Det virker skremmende, men Koenig anbefaler å spørre noen i nærheten av deg hvis du merker at du projiserer. Pass på at det er noen du stoler på, og som du føler deg trygge for å snakke. Alle’Start kan være vanskelig å trekke ut, men anser å være ærlig med dem. Forklar at du prøver å bedre forstå hvordan du ser deg selv og andre.

Pass på at du er klar til å lytte til ting du kanskje ikke nødvendigvis vil høre om du bestemmer deg for å gjøre det. Husk imidlertid at denne informasjonen kan hjelpe deg med å lære å slutte å projisere.

Rådfør deg med en terapeut

En god terapeut kan være et av de beste verktøyene for å overvinne projeksjonen. De kan hjelpe deg med å identifisere og møte årsakene til at du planlegger og gir deg verktøy for å hjelpe deg med å stoppe.

Hvis designet har skadet en stram rapport, kan en terapeut også hjelpe deg med å gjenoppbygge det forholdet eller forhindre at det skjer i en fremtid.

Du vet ikke hvor du skal begynne? Her er fem terapeutiske alternativer for hvert budsjett.

Bunnlinjen

Det er i menneskets natur vil beskytte seg mot smertefulle eller negative følelser og erfaringer. Men når denne beskyttelsen blir projeksjon, kan det være på tide å ta en titt på grunnen til at du gjør det. På denne måten kan du ikke bare forbedre selvtillit, men også dine relasjoner med andre, enten de er kolleger, ektefelle eller intime venner.