Hemoccult: Hva du kan forvente

Bruk og formål

Emocculto-testen er en hjemmeprøve som brukes til å oppdage tilstedeværelsen av okkult blod i avføringen. Det okkulte blodet er blod i avføringen du ikke kan se på toalettet eller toalettpapiret etter å ha en tarmbevegelse.

Emocculto-testen brukes hovedsakelig som et diagnostisk verktøy for kolon-rektum kreft. L & # 8217; ideen i basen er at de store polypene i tykktarmen er skjøre og kan bli skadet av bevegelsen av avføringen. Denne skaden gjør at polypene bløder i # 8217; tarmene. Blodet passerer deretter med avføringen, men ofte er det ikke nok å bli detektert av det blotte øye. De bemerkelsesverdig blødende feces kan være et tegn på andre forhold.

De American Cancer Society Anbefaler at emoculto er testet hvert år etter 50 år. Hvis du har større risiko for kolon-rektumkreft eller du har en familiehistorie av kolon-rektumkreft, kan legen din ønske å ta testen hvert år etter 40 år. , Noen tester skal utføres regelmessig, slik at du kan holde din beste helse.

Hvordan det er gjort

Emocculto-testen kommer i et kit som du kan bruke hjemme. Du vil motta instruksjoner fra legen din om samlingen av prøver. Det er viktig å sikre at du har spesifikke samlingsinstruksjoner fra legen din.

Før du samler prøven, må du sørge for at du har alt du trenger i nærheten. En typisk Emocculto-test inneholder følgende:

 • Test Kit
 • Testkort
 • Børste eller treapplikator
 • Postkonvolutt

Hvis C & # 8217; Det er et sted på testbrettet for å skrive inn navn og samlingsdatoer, fyll ut den før du samler prøven.

Retningslinjene for innsamling av EMOCCulto testprøven er som følger:

 • Du må samle prøver fra tre separate tarmbevegelser, så snart som mulig. Generelt vil dette finne sted i tre påfølgende dager.
 • Feces-prøven må samles i en ren beholder og bør ikke være forurenset med urin eller vann.
 • Bruk den medfølgende applikatoren til å spre en tynn avføringsprøve på # 8217; området utpekt på testkortet og la det tørke. Prøvene skal være stabile i flere uker ved romtemperaturen en gang tørket.
 • Etter å ha samlet alle tre prøvene, bruk postkuvertet for å sende prøver til testlaboratoriet.

Det er tilrådelig å utføre følgende operasjoner i dagene tidligere EMBocculto-testen:

 • Hvis du spiser frukt eller grønnsaker, sørg for at de er godt tilberedt.
 • Følg en diett rik på fibre som inkluderer frokostblandinger og brød med kli.
 • Unngå ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som L & # 8217; aspirin (bufferin) eller L & # 8217; ibuprofen (Advil, Motrin), i syv dager før testen. Fans kan forårsake blødning i fordøyelseskanalen, som kan føre til et falskt positivt resultat.
 • Unngå vitamin C-forbruk over 250 milligram per dag. Dette inkluderer vitamin C både fra kosttilskudd og frukt. Ellers kan du få et falskt negativt resultat. Hvis det er mulig, bør du unngå vitamin C i tre dager før testen.
 • Unngå rødt kjøtt, for eksempel biff og svinekjøtt, i tre dager før testen. Kjøttblod kan føre til et falskt positivt resultat.
 • Unngå voldtekt, reddiker, brokkoli og rå pepperrot. Å spise disse kan også føre til et falskt positivt resultat.

Hva resultatene betyr

L & # 8217; Sysselsettingsblodanalyse bruker en kjemisk reaksjon for å oppdage okkult blod i avføringen. Resultatene av Emocculto-testen er positive eller negative:

 • Et positivt resultat betyr at okkult blod ble detektert i avføringen. Betyr ikke at du har kolon-rektum kreft. Hvis resultatene av Emocculto-testen returneres positivt, vil det være nødvendig å gjennomgå en koloskopi for å bestemme kilden til blodet. Hvis du trenger en koloskopi, er det noen nyttige tips om hvordan du forbereder deg selv.
 • Et negativt resultat betyr at blod ikke ble oppdaget i avføringen. Hvis du ikke har ytterligere risikoer for utviklingen av kolon-rektumkreft i løpet av alderen, vil legen din anbefale deg å gjennomgå test L & # 8217; neste år.

Testbegrensninger

Emocculto-testen er kvalitativ og ikke-kvantitativ. Dette betyr at det bare oppdager om det er tilstede okkult blod i avføringen, ikke det faktiske beløpet. Hvis du har et positivt resultat, trenger du ytterligere tester, som en koloskopi.

Selv Emocculto-testen er ikke alltid nøyaktig. Hvis du har polypper som ikke bløder, vil Emocculto-testen returnere et negativt resultat. Videre er Emocculto-testen ikke i stand til å oppdage om blodet kommer fra tykktarmen eller A & # 8217, en annen del av fordøyelseskanalen. Hvis du har blødninger i andre deler av mage-tarmkanalen, som i tilfelle av et ulcer, vil testen returnere positivt.

Endelig er Emocculto-testen ikke i stand til å oppdage alle svulster. Noen typer kreft kan detekteres gjennom koloskopi bruk, men ikke gjennom Emocculto-testen.

Ta bort

Emocculto-testen brukes som et verktøy i diagnosen av kolon-rectic kreft. Testen kjører i personvernet til ditt hjem med materialer som leveres av legen din eller fra klinikken. Testen detekterer tilstedeværelsen av blod i avføringen, som kan være et tegn på tilstedeværelsen av polypper i tykktarmen.

Resultatene er positive eller negative, selv om falske positive og falske negativer er mulige. Hvis du får et positivt resultat, må du ha en koloskopi for å bekrefte resultatene og kilden til blodet.

Emocculto-testen er ikke alltid nøyaktig og kan ikke oppdage alle svulster, men det er et nyttig verktøy. Det er viktig å følge all lege instruksjoner når du kjører denne testen.