Psoriasis leddgikt og teknologi: Apps, enheter og mer

Beskrivelse

L’Psoriasisartritt (AP) kan forårsake ledsmerter og betennelse som gjør livet hver dag, men det finnes måter å forbedre livskvaliteten. L’bruk av assistanse enheter, mobilitet hjelpemidler og smarttelefon applikasjoner kan sette leddene for å teste og forenkle daglige aktiviteter.

Her er noen måter i hvilken teknologi kan gjøre livet med PSA litt, mindre vanskelig.

Hold styr på stoffene dine

Du holder sannsynligvis smarttelefonen din nær deg hele dagen. Dette betyr at det er et flott verktøy å overvåke stoffene dine, selv når du tok dem, hvis symptomene dine forbedrer seg og hvis du har funnet bivirkninger.

I en nylig studere involverer folk med psoriasis, oppdaget forskere at A’smarttelefonapp designet for narkotikaovervåking har bidratt til å forbedre den aktuelle behandlingen og alvorlighetsgraden av symptomene.

Rxremind (iPhone; Android) og mymedschedule (iPhone; Android) Det er to gratis påminnelsesapps for narkotika å prøve slik at du aldri glemmer å ta medisiner.

Gjør kontoret ditt mer behagelig

Hvis du jobber på et kontor eller sitter på skrivebordet hele dagen, kan du vurdere muligheten til å spørre arbeidsgiveren en arbeidsplassvurdering for å gjøre’mer ergonomisk miljø.

Ergonomiske stoler, tastaturer og skjermer kan redusere stresset på leddene og gjøre deg så komfortabel som mulig. Hvis du skriver på et tastatur, er det smertefullt, prøv elektronisk talediksjonsteknologi, slik at du ikke trenger å skrive så mye.

Hjelp i daglige gjerninger

Felles smerte kan gjøre det vanskelig å spille daglige gjerninger, men det er mange hjelpemidler som du kan kjøpe for å gjøre dine oppgaver enklere. Assistance-enheter kan også bidra til å beskytte de betente leddene.

For kjøkkenet vurderer du en elektrisk åpner, en kjøkkenroboot og en glidelås for ikke å håndtere for mange verktøy.

For badet ditt, legg til barer eller rekkverk for å gå inn og gå ut av dusjen. Et hevet toalettsete kan gjøre det lettere å sitte og stå opp. Du kan også installere en plater hvis du har problemer med å gripe den.

Gjør ditt hjem lettere å bruke

Du kan enkelt koble termostaten, lysene og andre apparater til smarttelefonen for ikke å øke deg for å slå dem på og av. Noen av disse enhetene er også utstyrt med talekontrollfunksjoner, slik at du ikke trenger å nå telefonen din.

Koble til pasient surfere som kan svare på dine spørsmål

National Psoriasis Foundation har opprettet en fil Pasientnavigasjonssenter som gir individuell virtuell assistanse via e-post, telefon, skype eller tekst.

Et team av pasientens nettlesere er der for å hjelpe deg med å finne leger i ditt område, løse forsikrings- og økonomiske problemer, ta kontakt med ressursene i lokalsamfunnet og mye mer.

Hold oversikt over symptomer og rehabilitering

I tillegg til å overvåke legemidlene dine, er smarttelefonprogrammer tilgjengelige for å hjelpe deg med å holde symptomer og generell helse over dagen.

Arthritis Foundation har utviklet Spor + React Application Spesielt å overvåke symptomer, for eksempel ledsmerter og stivhet.

L’App har også muligheten til å lage grafer du kan dele med legen din, noe som gjør kommunikasjonen mye enklere. Den er tilgjengelig for begge deler iPhone Og Android.

A’andre anropsanrop Flaredown (iPhone; Android) Det er en utmerket måte å hjelpe deg med å identifisere hva som utløser dine aper. Det lar deg overvåke symptomene dine, i tillegg til din mentale helse, aktiviteter, narkotika, kosthold og værforhold.

L’App gjør også dataene dine anonyme og deler dem med dataforskere og forskere. Dette betyr at det å bruke det, bidra til fremtiden for behandling av Ptil.

Forbedre din mental helse

Folk som bor sammen med PSA, driver større risiko for å utvikle angst og depresjon. Selv om det er viktig å møte en konsulent for mental helse, kan teknologien ta et videre skritt fremover. Du kan komme i kontakt med en terapeut gjennom online terapi-apper og snakke med ham via videochatt eller telefonsamtaler.

A’smarttelefon app kan bli din personlige mental helse trener. Det er også guidede meditasjonsapper, bevissthet og praksisøvelser, som kan forbedre din psykiske helse.

A’anrop Arbeid knute, For eksempel kan du hjelpe deg med å pakke ut bagasjen din og untangle dine tanker og redusere stressende problemer.

Sov bedre

Å leve med en kronisk sykdom kan gjøre det vanskeligere å sove. Søvn er viktig for folk som bor sammen med PSA, spesielt hvis du prøver å bekjempe tretthet.

Øvelse av god søvnhygiene er viktig. Det kalles en’smartphone app utviklet av forskere fra Northwestern University Sove tid kan ta deg til den rette banen. L’appen holder ikke bare oversikt over hvor godt du sover, men du hjelper deg også med en sjekkliste før du sover for å frigjøre ditt sinn før du går i dvale.

Smartphone-applikasjoner er en fin måte å holde oversikt over øvelsen din. De Gå med letthet Programmet, utviklet av Arthritis Foundation, kan vise deg hvordan du skal gjøre fysisk aktivitet en del av ditt daglige liv, selv når du har ledsmerter.

Du kan sette mål, formulere en plan og overvåke fremdriften din på det indre av det indre;. Det lar deg også legge merke til nivåene av smerte og tretthet før og etter hver treningsøkt.

Ta bort

Før du gir opp A’aktivitet fordi det ser for smertefullt ut til å fullføre, sjekk om det er et alternativ i form av en app eller en enhet. L’Bruke disse appene og verktøyene kan hjelpe deg med å oppnå mål, akkurat som du gjorde før diagnosen. Din PSA bør ikke hindre deg i å tilbringe dagen.