Prenatale vitaminer: de fungerer?

En gravid kvinne vil ikke annet enn det beste for barnet sitt.

Dette er ofte grunnen til at han tar prenatale vitaminer.

Kosttilskudd selges og markedsføres ofte som en nødvendighet for riktig fosterutvikling.

Imidlertid, ifølge en gjennomgang av tilgjengelig bevis publisert i., Disse vitaminene har ikke nok forskning bak seg til å rettferdiggjøre bruken Medisiner og terapibulletin (DTB).

Selv om mange av vitaminene ikke har noen kjente fordeler, sier forskere at det er gode grunner for gravide til å supplere kostholdet med folsyre og vitamin D.

De fleste multivitaminer, sier forskerne, er ganske enkelt en ekstra kostnad uten dokumentert avkastning på investeringen.

«Vi fant ingen bevis for å anbefale at alle gravide kvinner tar prenatale kosttilskudd med flere næringsstoffer utover de nasjonalt anbefalte tilskuddene til folsyre og vitamin D, de generiske versjonene av disse kan kjøpes til en relativt lav pris,» konkluderte forskerne.

Les mer: Amerikanere bruker milliarder på vitaminer og urter som ikke virker «

Bevisene bak prenatale vitaminer

Noen reseptfrie vitaminer som markedsføres for gravide inneholder 20 eller flere vitaminer eller mineraler.

For å se om disse vitaminene hadde vitenskapen til å støtte bruken deres, silte DTB-forskerne gjennom publisert materiale for å bestemme effektiviteten til påstandene deres.

Folsyre – gullstandarden for prenatale vitaminer – gjorde snittet. Sammen med vitamin D er det det eneste tilskuddet som anbefales av DTB for alle gravide.

Folsyre, en syntetisk versjon av folat, bidrar til å forhindre nevralrørsdefekter (NTD), som ryggmargsbrokk og anencefali, eller en medfødt defekt der et barn er født uten deler av hjernen eller hodeskallen.

De beskyttende fordelene med folsyre mot disse tilstandene ble først identifisert på 1980-tallet og dens effektivitet er bekreftet i vitenskapelig litteratur.

Ifølge forskere fra DTB og U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er halvparten av alle graviditeter uplanlagte, så kvinner i fertil alder bør anta 0.4 milligram av folsyre daglig.

Kvinner med høyere risiko for å få barn med NTD kan ha nytte av å ta opptil 5 milligram folsyre per dag under graviditet, sier forskere.

Vitamin D spiller en viktig rolle i beinutvikling, da det øker forbruket av kalsium fra tarmen.

Studier viser, akkurat som folsyre, at å supplere kostholdet med vitamin D under svangerskapet gir bedre helse.

Kvinner i Storbritannia anbefales å ta 01 milligram vitamin D per dag under graviditet og amming.

DTB, en publikasjon i British Medical Journal, bemerker at Storbritannia ikke er kjent for å ha mye sol og de mørke vintermånedene gjør det vanskelig å få tilstrekkelig vitamin D fra solen.

Les mer: FDA bør regulere vitaminer og andre kosttilskudd? «

Hva gravide ikke trenger

Jern er ofte et annet foreslått kosttilskudd for gravide kvinner som noen ganger opplever anemi når kroppen ikke har nok røde blodceller.

Jern kan hjelpe denne tilstanden, men ikke alle kvinner trenger det. Jerntilskudd kan også forårsake mageirritasjon, forstoppelse eller diaré.

Andre vitaminer som finnes i multivitamintilskudd som vitamin A, C og E, mangler bevis som tyder på deres effektivitet i å hjelpe mor eller baby.

Dette er ikke å si at noen kvinner kan ha nytte av disse vitaminene, men det er ikke nok forskning som tyder på at alle gravide bør ta dem.

«For de fleste kvinner som planlegger en graviditet eller som er gravide, er det lite sannsynlig at komplekse multivitamin- og mineralpreparater som markedsføres for bruk under graviditet er nødvendige og er en unødvendig utgift», konkluderer DTB-dokumentet.

Mens kvinner i utviklingsland kanskje ikke har disse viktige næringsstoffene i kostholdet, har kvinner i land som Storbritannia og USA tilgang til disse vitaminene gjennom kostholdet.

Den beste måten å få i seg de næringsstoffene du trenger er gjennom maten vi spiser, ikke nødvendigvis gjennom en kosttilskuddsindustri som har lite og ingen tilsyn fra US Food and Drug Administration (FDA).

Blinde mødre ønsker det beste for babyen deres er et bevist poeng i markedsføringsspråk, sier forskerne.

«Gravide kvinner kan være sårbare for meldinger om hvordan de kan gi babyen deres den beste starten på livet, uavhengig av kostnadene,» konkluderer de. «Kommersialiseringen av disse produktene ser ikke ut til å være støttet av bevis på forbedring i spedbarns eller mors utfall».