Postpartum Gass: Rettsmidler for lettelse

Intro

Kroppen din lider mange endringer under graviditet og fødsel. Disse endringene forstyrrer ikke nødvendigvis når barnet ditt er født. Sammen med vaginal blødning, brystkammer og natt svette, kan du ha smertefulle eller ukontrollerbare gasser.

Her er noen årsaker til postpartum gass, hva kan du gjøre med hjemme og når du skal ringe legen din.

Postpartum gass er normal?

Del på Pinterest

Hvis du lider av gass etter graviditet, er du ikke alene. Selv om du kanskje ikke har lest denne tilstanden i de medisinske bøkene, rapporterer mange kvinner å være mer gassformig enn normalt etter fødselen.

Mulige årsaker

Det er mange forskjellige ting som kan forårsake gass i postpartumperioden.

Bekkenbunnsskade

Din bekkenbunn har gjennomgått mange påkjenninger under graviditeten. På leveringstidspunktet kommer du til deg, og du kan til og med rive musklene i den analfinerte. Denne skaden kan føre til anal inkontinens. Av Halvparten av kvinner Hvem sår disse musklene under fødselen, vil oppleve noen endringer i tarmvanene sine.

Disse endringene kan inkludere:

 • Intestinal presserende (trenger å la avføringen passere innen få minutter fra # 8217; pulsen)
 • anal tap
 • Gass kontroll tap
 • Tap av kontroll på flytende avføring, slim eller faste avføring

Disse symptomene, spesielt flatulens, er vanligere i de to første månedene etter vaginal fødsel.

Svenske forskere Oppdaget at kvinner som har hatt mer enn en sønn, kan også oppleve en forverring av’anal inkontinens over tid. Hvis symptomene vedvarer ni måneder etter fødselen, er det sannsynlig at disse problemene vil fortsette uten intervensjon.

Forstoppelse

Gassen din er fanget og smertefullt? Det kan være en sikkerhetseffekt av forstoppelse. Det er normalt at intestinale bevegelser skal være linser i de første dagene etter fødselen, enten du hadde en vaginal eller keisersnitt. Imidlertid kan forstoppelse vare mye lenger.

Symptomene inkluderer:

 • Hyppige avføring
 • Harde og groumosefeces
 • opphovning
 • abdominal ubehag
 • Strever under tarmbevegelser
 • føler som om jeg ikke hadde helt tømt tarmene

Legen kan foreskrive jerntilskudd hvis du hadde en keisersnitt. Jern kan også bidra til forstoppelse. Hvis forstoppelsen vedvarer i mer enn tre eller fire dager, kontakt legen din. Noen smertestillende medisiner kan også øke sjansene for å bli forstoppet.

Kosthold og livsstil

Hvis barnet ditt er større, er det også mulig at din vedvarende gass etter fødsel har mer å gjøre med kostholdet ditt enn med noe annet. Fiberrike matvarer kan øke mengden gass. Undersøk maten du spiste for å se om du bruker noen av disse delinquent kommunene:

 • bønner
 • Meieriprodukter
 • Integrert frokostblandinger (unntatt ris)
 • Grønnsaker som Brussels sprøyter, asparges, blomkål, brokkoli og kål
 • Frukt som epler, fersken, pærer og svisker
 • Kullsyreholdige drikker som brus, glitrende vann og øl
 • harde candies, spesielt de som inneholder sorbitol
 • løk
 • tyggegummi
 • Behandlet mat, spesielt de som inneholder fruktose og laktose

Din gass som kommer fra disse matvarene kan bety at du har andre forhold som legen er verdt å ringe til. Hvis meieriprodukter gjør deg gassformig, kan du for eksempel ha en laktosefølsomhet.

Mange matvarer som forårsaker gass er en del av et sunt kosthold, så snakk med legen din før du eliminerer spesifikke matvarer.

Hva er normalt?

Overflødig gass kan være pinlig eller ubeleilig noen ganger. Hvis du fødte nylig, informerer den alltid legen din om du har en sterk magesmerter. I sjeldne tilfeller kan du forvirre smerten i en infeksjon på 8217; uterininfeksjon med det du synes er gassformig smerte.

Tegn på infeksjon inkluderer:

Ellers ring legen dersom forstoppelsen varer mer enn tre eller fire dager etter fødselen. Hvis du har tegn på anal inkontinens, er det en god ide å sjekke og gjennomgå eventuelle reparasjoner etter levering. Du vil kanskje også besøke legen din for å utelukke:

Hvis dine bekymringer ikke presser, er gassen din et godt tema for å løfte alt’postpartum oppfølging.

Behandling

Hvis gassen ikke forsvinner eller forverres etter de første månedene, kan du spørre legen din hva behandlinger er tilgjengelige. Din behandling vil avhenge av symptomene dine og hva gassen din forårsaker.

Legen kan foreslå å spise forskjellige matvarer eller ansette avføring av emuleringsmidler for å lindre forstoppelse. Du kan ta 100 milligram Colace to eller tre ganger om dagen etter behov. Dette legemidlet er tilgjengelig på telleren.

For analinkontinensen kan du prøve noen øvelser for bekkenbunnen med legen din. Du kan bli adressert til en fysioterapeut for å få foreskrevne øvelser som vil styrke musklene dine og forbedre kontrollen din.

Husholdningsartikler

Rettsmidler mot forstoppelse

Gassen av forstoppelse er ubehagelig, men det er mange ting du kan gjøre hjemme for å få ting til å flytte:

For forstoppelse etter keisersnitt levering:

Kostholdsendringer

Mistanke om at gassen din har noe å gjøre med maten du spiser? Å eksperimentere. Prøv å holde et matregister for å se hvilke matvarer som forbedrer eller får din gass verre. Hvis du begynner å merke en ordning, prøv å unngå de matene eller snakke med legen din om allergier eller intoleranser du måtte ha.

Øvelser for analinkontinensen

Du kan også ta tiltak for å styrke bekkenbunnsmusklene hjemme:

 • Spør legen din eller sykepleieren for å hjelpe deg med å lære å kjøre en kegel. Noen ganger kan det være vanskelig å forstå de riktige musklene.
 • Ta en komfortabel sittende eller stående stilling.
 • Late som å holde en tarmbevegelse eller prøv å stoppe en strøm av urin. Dette er musklene i bekkenbunnen din. Musklene er ikke i lårene dine eller i magen din.
 • Gjør øvelsene minst 3 ganger om dagen. Hver gang du bør trekke inn musklene dine 8-12 ganger, holder du dem i 6-8 sekunder eller mer.
 • Prøv å kjøre disse settene 3-4 ganger i uken.
 • Du ser ikke raske resultater. De kunne tilbringe måneder før du merker en forskjell.

Du kan gjøre disse øvelsene uansett hvor du er, uten at noen vet det. Noen mennesker lager kegler hver gang de er stoppet ved et trafikklys eller hver gang et reklamepunkt kommer på TV. Hvis ALLE’Start disse oppgavene er vanskelige, prøv å utføre færre repetisjoner og øke.

Kommende trinn

Det er mange grunner til at du kan være mer gassformig etter fødsel. Mange kvinner lider av gass etter fødsel, så ikke C’Det er nødvendig å føle seg flau. I de fleste tilfeller vil denne bivirkningen passere mens kroppen din helbreder. Ellers, snakk med legen din. De kan bidra til å identifisere årsaken og foreslå metoder eller rusmidler for å hjelpe.