Paratubiske cyster: årsaker, symptomer, behandling og andre

COS’er en paratubisk cyste og er vanlig?

En paratubisk cyste er en sekk innkapslet og full av væske. Noen ganger kalles det parazarisk ciss.

Denne typen cyste er dannet i nærheten av A’eggstokk eller eggleder tuba og vil ikke overholde ethvert indre organ. Disse cystene oppløses ofte fra seg selv eller blir ikke diagnostisert, så deres forekomst avhastighet Det er ukjent.

Små paratubale cyster er sett mer vanlig Hos kvinner i alderen mellom 30 og 40 år. De ingrossed cyster er store felles Flere unge jenter og kvinner.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan de oppstår, hva som forårsaker dem og hvordan de blir behandlet.

Hva er symptomene?

Paratubale cyster er vanligvis små, alt fra to til 20 millimeter i diameter. Når de størrelsene forblir, er de vanligvis asymptomatiske. Legen din kan finne ut under en gynekologisk undersøkelse eller en ikke-relatert kirurgisk prosedyre.

Store, ødelagte eller vridne paratubiske cyster kan forårsake bekken eller magesmerter.

Hva forårsaker paratubale cyster og hvem er i fare?

Når foster dannes, inneholder de alle en embryonisk struktur kalt Wolffiano-kanal. Dette området av Embryoet er hvor de mannlige seksuelle kroppene dannes.

Hvis et foster begynner å danne kvinnelige seksuelle organer, smaker ledningen. Noen ganger forblir spor av ledningen. Paratubale cyster kan vokse fra disse rester.

Cyster kan også danne fra Vestiges of the ParametinePhronic-kanalen (Mullerian). Dette er den embryonale strukturen der kvinnelige seksuelle organer vokser.

Det er ingen risikofaktorer kjent for paratubale cyster.

Hvordan paratubale cyster er diagnostisert?

Hvis du føler deg bekken eller magesmerter, kontakt legen din. Undersøk symptomene dine og din medisinske historie, og utfør deretter en fysisk undersøkelse for å sjekke ømhetsområdene.

De kan også bruke en eller flere av disse diagnostiske testene:

 • Bekken ultralyd eller abdominal ultralyd. Disse medisinske bildebehandlingstestene bruker ultralydfrekvensvibrasjoner til å overføre visuelle bilder av bekkenområdet til en dataskjerm.
 • MR. Denne testen hjelper legen med å avgjøre om en cyste er ondartet. Det kan også brukes til å følge veksten av en cyste.
 • Blodanalyse. Hvis en neoplasma er mistenkt, kan legen foreskrive blodprøver, som en komplett emochromocytometrisk undersøkelse (CBC) og en tumormarkørstest.
 • Laparoskopi. Paratubale cyster kan virke som ultralyds ovariecyster, slik at legen også kan foreslå denne kirurgiske testen. En diagnostisk laparoskopi krever en liten gravering i # 8217; Abdomen. Legen vil sette inn et rør, som har et lite videokamera festet til spissen, i # 8217; gravering. Dette gjør at legen kan se hele bekkenområdet.

Hvilke behandlingsalternativer er tilgjengelige?

Hvis cysten er liten og asymptomatisk, kan legen anbefale en tilnærming og # 8220; vent og se & # 8221;. De vil få deg til å komme for periodiske kontroller for å overvåke eventuelle endringer.

Hvis cysten er 10 centimeter større, kan legen anbefale fjerning uavhengig av om symptomene manifesteres. Denne prosedyren kalles cistektomi. Legen vil bruke en av disse metodene:

 • Laparoskopi. Denne prosedyren krever en liten abdominal snitt. Kan utføres under lokalbedøvelse eller generelt anestesi. Generelt tar det mindre gjenopprettingstid enn en laparotomi.
 • Laparotomi. Denne prosedyren er mer invasiv og krever A’omfattende abdominal snitt. Det er alltid gjort i generell anestesi

Legen vil vurdere forholdene, størrelsen og plasseringen av cysten før de anbefaler en prosedyre med hensyn til den andre.

Hvis du ikke har nådd overgangsalderen, kan legen prioritere en fjerningsmetode som vil bevare egglederen Ovaio eller Tuba.

Komplikasjoner er mulige?

I Noen tilfeller, Paratubal cyster kan føre til komplikasjoner som:

 • Blødning. Hvis cysten bryter, kan det forårsake intern blødning.
 • Vri. Dette refererer til en vri på cysten på peduncle, som er strukturen som ligner en stamme som holder den på plass. Dette kan forårsake ekstrem og svekkende smerte, samt kvalme og oppkast. bro Ovarie Twist-tilfeller har blitt rapportert hos unge jenter.
 • Fallopian tube pause. Hvis du er nær et eggleder, kan for stor eller vridd cyste forårsake tuba breaking.

Selv om gigantiske cyster er sjelden, De er mulige. Disse cyster kan utøve press på dine indre organer, inkludert:

 • livmor
 • nyre
 • blære
 • tarm

Dette trykket kan forårsake idronephrosis. Dette refererer til hevelsen i nyrene som skyldes et overskudd av urinakkumulering.

Store cyster kan også forårsake uterinblødning og smertefulle relasjoner.

Paratubale cyster vil påvirke fruktbarheten?

Små paratubale cyster bør ikke ha innvirkning på fruktbarheten din. Men store, ødelagte eller vridne cyster kan føre til komplikasjoner hvis ikke behandlet.

Umiddelbar kirurgisk fjerning bidrar til å sikre bevaring av eggstoppet og røret. Hvis cysten ikke er fjernet, kan den føre til fjerning av eggstokken (eggiorektomi), av egglederens tuba (Salpingektomi) eller begge deler.

Paratubale cyster er vanligvis ensidige, i den forstand at de bare forekommer på den ene siden av kroppen. L’eggløsning og graviditet er fortsatt mulig selv om eggstokken eller røret på den interesserte siden er fjernet.

Hva er perspektivet?

Paratubale cyster er vanligvis ikke ledsaget av symptomer, så ofte blir de ikke diagnostisert. De kan oppløse alene over tid.

Imidlertid kan store cyster forårsake smerte eller andre komplikasjoner. Disse cysterene må fjernes kirurgisk, men dette vil vanligvis ikke ha en varig effekt på fruktbarheten din.