Pankreas kreft: prognose og forventet levealder

Betydningen av tidlig diagnose

En prognose av kreft i bukspyttkjertelen avhenger veldig av kreftfasen på tidspunktet for diagnosen. De avanserte kreftfasene i bukspyttkjertelen er generelt mer dødelige enn de opprinnelige stadiene, på grunn av spredningen av sykdommen.

Mange tilfeller av kreft i bukspyttkjertelen blir ikke oppdaget før kreft har utviklet seg og har spredt seg til andre deler av kroppen. Derfor er det så viktig å gjennomgå regelmessige kontroller og diskutere enhver bekymring med legen din, du kan ha på symptomer og generell helse.

COS’er kreft i bukspyttkjertelen?

Pankrease kreft er en kreft som utvikler alle interiør i Pankreas. Bukspyttkjertelen ligger bak magen i den øvre delen av # 8217; Abdomen. Blant andre funksjoner er bukspyttkjertelen ansvarlig for to grunnleggende oppgaver i kroppen: fordøyelse og glykemi forskrift.

Bukspyttkjertelen skaper væsker eller # 8220; juice & # 8221; de overføres til # 8217; tarmene og hjelper til med å bryte ned og fordøye mat. Uten disse juice, kan kroppen ikke være i stand til å absorbere næringsstoffer eller bryte opp mat riktig.

Bukspyttkjertelen produserer også insulin og glukagon. Disse hormonene er ansvarlige for å hjelpe deg med å opprettholde et optimalt nivå av blodsukker. Bukspyttkjertelen frigjør disse hormonene direkte i blodet.

Hva er fasene?

Staging En kreft hjelper legen din og kreftpleie-teamet ditt, forstår hvor mye kreft som er avansert. Å vite stadion er viktig for å velge de beste behandlings- og terapeutiske alternativene. Det har også en rolle i dine prospekter for fremtiden.

Pankreas Tumors er organisert på en skala fra 0 til 4. Stadiene bestemmes av nøkkelinformasjon:

  • Tumor størrelse
  • Nærhet til lymfeknuter
  • Hvis du sprer seg til andre organer

Bukspyttkjertelen kreft på scenen 0 er ikke invasiv, noe som betyr at det ikke har spredt seg utover de øvre lagene i bukspyttkjertelen eller utenfor bukspyttkjertelen. I fase 4 har den mest avanserte fasen, kreft spredt utover bukspyttkjertelen og i fjerne punkter i kroppen. Avanserte scenen tumorer spredt utover hovedkvarteret til den primære svulsten til vev, blodårer, nerver og andre naboer. Denne prosessen er kjent som metastase.

Perspektiver etter fase

Du kan være nysgjerrig på prognosen din hvis du har blitt diagnostisert med det, og stadion ble bestemt. En prognose er basert på informasjon samlet av personer som har lignende kreft. Overlevelsesstatistikk kan være trøstende eller sjokkerende.

Uansett hva, de er ikke endelige. Pass på at du diskuterer ditt individuelle perspektiv med legen din, slik at du bedre kan forstå hva det betyr for deg.

Pankreagre Cancer Survival Priser

Ofte er et perspektiv gitt i form av femårig overlevelsesrate. Dette nummeret refererer til andelen personer som fortsatt lever minst fem år etter den første diagnosen. De fleste overlevelsesrater går utover fem år, men det er viktig å forstå at mange mennesker lever godt over den tiden.

Stadium Survival Rate på 5 år Stadium 1A 14% Stadio 1B 12% Stadio 2A7% Stadium 2B5% Stadium 33% Stadio 41%

Overlevelsesrater for personer med netto, behandlet med kirurgi

Stadium Survival Rate på 5 år Stadium 161 prosent Stadium 252 prosent Stadium 341 prosent Stadium 416 prosent

Bukspyttkjertelen neuroendokrine tumorer (netto), også kjent som øyas celletumorer, er en sjelden type kreft som utvikler seg i celler som er ansvarlige for å skape insulin og glukagon. Overlevelsesrater for denne typen bukspyttkjertel er forskjellig fra den vanligste typen bukspyttkjertelkreft med esokrine tumorer.

Den globale overlevelsesraten på fem år er rundt 42 prosent For personer med denne typen tumor, med en bedre prognose enn de vanligste bukspyttkjertelvinnene. Imidlertid er den femårige overlevelsesraten til en person med netto som ikke har hatt operasjon 16 prosent.

Denne statistikken kommer fra personer diagnostisert mellom 1985 og 2004. Det er viktig å vite at disse tallene for prognose er basert på teknologier og behandlinger som har blitt brukt for mange år siden. Behandlingene fremmer seg betydelig hvert år. Dette er gode nyheter for folk som gjennomgår kur mot kreft i bukspyttkjertelen i dag.

Pass på at du snakker med legen din for å forstå betydningen av disse tallene dine prognose.

Forbedre ditt perspektiv

Disse overlevelsesratene er representative for de tidligere årene av behandlingen. Som behandlingene forbedres, øker overlevelsesraten også. Videre påvirker andre faktorer ditt perspektiv, inkludert:

  • generell helse
  • livsstil
  • holdning
  • perspektiv på prosesseringsprosessen

Du trenger ikke å sitte lurt mens du gjennomgår din behandling for denne kreften. Legen din kan hjelpe deg med å sørge for at du gjør alt du kan for å forbedre dine prospekter og leve et sunt liv. Ikke bare vil du føle deg som å sjekke situasjonen din, men også din mentale helse og dine generelle prospekter vil bli bedre.