38 tegn på giftig forhold og forslag til å løse det

Del på Pinterest

Når du er i et sunt forhold, fungerer alt. Selvfølgelig er det hindringer på veien, men generelt tar beslutninger sammen, åpenbart diskutere eventuelle problemer som oppstår, og du ærlig talt nyter gjensidig firma.

Giftige forhold er en «8217 en annen historie. Og når du er i en, kan det være vanskeligere å se de røde flaggene.

Hvis du føler deg stadig tømt eller ulykkelig etter å ha brukt tid med partneren din, kan det være et tegn på at ting må endres, sier forholdet Jor-el karaballo.

Her er en titt på noen karakteristiske tegn på toksisitet i et forhold og hva du skal gjøre hvis du gjenkjenner dem i forholdet ditt.

Hva det ser ut som?

Avhengig av arten av rapporten, kan tegn på toksisitet være tynn eller veldig åpenbar, forklarer Carla Marie Manly, PhD, forfatter av & # 8220;Frykt. & # 8221;

Hvis du er i et giftig forhold, kan du gjenkjenne noen av disse tegnene i deg selv, i din partner eller i selve forholdet.

Mangel på støtte

Tiden din har sluttet å være positiv eller støtte dine mål.

; Sunne relasjoner er basert på gjensidig lyst til å se den andre lykkes i alle sektorer av Life & # 8221; sier Caraballo. Men når ting blir giftige, blir hvert resultat en konkurranse.

Med andre ord, du føler ikke at de dekker skuldrene dine.

Giftig kommunikasjon

I stedet for å behandle deg selv med vennlighet, er de fleste samtalene dine fulle av sarkasme, kritikk eller hindring. Du kan også begynne å unngå å snakke med deg.

Sjalusi

Mens det er normalt å prøve sjalusi fra tid til annen, forklarer Caraballo at det kan bli et problem hvis du ikke kan få deg til å tenke eller føle deg positivt deres suksess.

Kontrollere oppførsel

Spør hvor du er hele tiden eller blir for mye opprørt når du ikke svarer på teksten umiddelbart, de er tegn på atferdskontroll, som kan bidra til toksisitet i et forhold.

I noen tilfeller kan disse kontrollforsøkene på deg være et tegn på misbruk (vi vil snakke om det senere).

Resentment

Holder bruden og la det forringes svekke intimiteten.

& # 8220; Over tid kan frustrasjon eller vrede samle seg og gjøre en mindre avgrunnen mye større & # 8221; observerer karaballo.

Uærlighet

Du finner hele tiden at du oppfinner løgner på hvor du er eller med hvem du møter for å unngå å tilbringe tid med partneren din.

Modeller av mangel på respekt

Vær kronisk sent, Casually & # 8220; glem & # 8221; Hendelser og andre atferd som viser mangel på respekt for tiden din er et rødt flagg, sier Manly.

Negativ økonomisk oppførsel

Din partner kan gjøre økonomiske beslutninger, inkludert L’kjøp av store gjenstander eller tilbaketrekking av store pengesummer, uten å konsultere deg.

Konstant stress

En normal mengde spenning krysser hvert forhold, men å finne deg konstant nervøs er en indikator på at noe er galt.

Denne kontinuerlige stresset kan påvirke din fysiske og følelsesmessige helse.

Ignorerer dine behov

Gå D’Avtale med alt Partneren din vil gjøre, selv når det går imot dine ønsker eller ditt nivå av komfort, er det et trygt tegn på toksisitet, sier den kliniske psykologen Catherine Lawsin, Doktorgrad.

For eksempel kan du akseptere en ferie som planlagt, forsettlig eller ikke, for datoer som ikke er praktiske for deg.

Tapte rapporter

Du har sluttet å tilbringe tid med venner og familie, både for å unngå konflikter med partneren din eller å gå rundt forklare hva som skjer i forholdet ditt.

Alternativt kan du oppdage at fritiden din er konsentrert om relasjoner med partneren din.

Mangel på selvhjelp

I et giftig forhold kan du forlate dine vanlige omsorgsvaner av deg selv, forklarer Lawwin.

Du kan hente deg fra hobbyene som en gang elsket, forsømmer helsen din og ofre din fritid.

Håper på en endring

Du kan forbli i forholdet fordi du ser potensialet til den andre personen, eller du tror at hvis du bare forandrer deg selv og dine handlinger, vil de også endre dem.

Gå på skjellene D & # 8217;

Du er bekymret for at du øker problemer, du vil forårsake ekstrem spenning, slik at du blir en forfalskning av konflikter og holder problemene for deg.

Rapporten kan lagres?

Mange antar at giftige relasjoner er dømt, men det er ikke alltid tilfelle.

Den avgjørende faktoren? Begge partnerne må forandre seg, sier Manly. Dersom bare en partner er investert i opprettelsen av sunne modeller, er det dessverre få sjanser for at en endring oppstår & nr. 8221; forklarer.

Her er noen andre tegn, du kan være i stand til å løse ting.

Tilgjengelighet å investere

Vis både en holdning til åpning og vilje til å investere for å forbedre forholdet.

Dette kan manifestere seg med interesse for å dypere samtaler og sier Manly, eller ved å plassere fra vanlige blokker av tid til å tilbringe kvalitetstid sammen.

Godkjennelse av ansvaret

Å anerkjenne tidligere atferd som har skadet forholdet er viktig av begge sider, legger til manlig. Gjenspeiler en interesse i selvbevissthet og personlig ansvar.

Pass fra feilen til forståelse

Hvis begge er i stand til å kjøre samtalen bort fra skylden og mer mot forståelse og læring, kan det være en vei å følge.

Åpner alt’ekstern hjelp

Dette er en viktig ting. Noen ganger kan det hende du trenger hjelp til å sette ting tilbake på spor, gjennom individuelle eller par rådgivning.

Hvordan kan vi gå videre?

Ifølge manlig, reparasjon av giftig relasjon krever tid, tålmodighet og flid.

Dette gjelder spesielt, legger til Manly, & # 8220; siden de fleste giftige forhold ofte oppstår som følge av gamle problemer i det nåværende forholdet, eller som følge av problemer som ikke er adressert av tidligere relasjoner & # 8221;.

Her er noen skritt for å forandre ting.

Ikke fokus på fortiden

Selvfølgelig vil en del av rapportreparasjonen trolig implisere de siste hendelsene. Men dette bør ikke være L’det eneste målet med forholdet ditt som går videre.

Motstandsdyktig mot fristelsen til å kontinuerlig utsette til negative scenarier.

Se din partner med medfølelse

Når du finner deg selv som ønsker å klandre partneren din for alle problemene i rapporten, prøv å ta et skritt tilbake og se på de potensielle motivatorene bak deres oppførsel, sier Caraballo.

De krysset en vanskelig tid å jobbe? C’Det var noe kjent drama som veide tungt på deres sinn?

Disse er ikke unnskyldninger for dårlig oppførsel, men kan hjelpe deg bedre å forstå hvor partneren kommer fra.

Terapi begynner

L’terapiåpning kan være et godt tegn på at ting er repairable. Følg faktisk dette kan være nøkkelen til å hjelpe forholdet til å bevege seg fremover.

Mens par rådgivning er et godt utgangspunkt, kan individuell terapi være en «8217, som er nyttig, sier Manly.

Bekymret for kostnaden? Vår økonomiske terapi guide kan hjelpe.

Finn støtte

Uansett om du bestemmer deg for å prøve behandling, se etter andre supportmuligheter.

Kanskje dette innebærer å snakke med en intim venn eller bli en del av en lokal støttegruppe for par eller partnere som håndterer spesifikke problemer i deres forhold, for eksempel L’utroskap eller # 8217; misbruk av stoffer.

Øv en sunn kommunikasjon

Lønner nøye med hvordan du snakker med # 8217; en L’andre mens du justerer ting. Være mild l’en med l & # 8217;. Unngå sarkasme eller lette slag, i hvert fall for øyeblikket.

Konsentrere også på P’bruk av uttalelser i & # 8221; spesielt når du snakker om forholdsproblemer.

For eksempel, i stedet for å si & # 8220; ikke hør på hva jeg sier & # 8221; du kan si & # 8220; Jeg føler at du ikke hører på meg når du skyter ut telefonen mens jeg snakker & # 8221;.

Vær ansvarlig

& # 8220; begge partnere må gjenkjenne sin rolle i å fremme toksisitet & # 8221; stresset lovwin.

Dette innebærer å identifisere og anta at dets handlinger i rapporten. Det er også et spørsmål om å være til stede og involvert under vanskelige samtaler.

Garanterer individuelt

Det er viktig at hver av dere individuelt bestemmer hva du trenger fra forholdet og hvor grensene dine er plassert, anbefaler Lewsin.

Selv om du føler at du allerede visste hva dine behov og grenser er, er det verdt å revidere dem.

Prosessen med rekonstruksjon av et skadet forhold gir en god mulighet til å revurdere hvordan du føler om noen elementer i forholdet.

Hold plassen for endringen av # 8217; andre

Husk at ting ikke vil forandre seg fra # 8217; i dag i morgen. I de kommende månedene jobber du sammen for å være fleksibel og pasient l’en med l & # 8217;.

Misbruk vs toksisitet

Toksisitet i et forhold kan ta mange former, inkludert misbruk former. Ikke c’det er aldri en unnskyldning for en offensiv oppførsel. Det er usannsynlig at du kan endre oppførselen til din partner alene.

L’Misbruk er tilgjengelig i mange former og størrelser. Dette kan gjøre anerkjennelse vanskelig, spesielt hvis du har hatt et langsiktig giftig forhold.

Følgende tegn tyder på fysisk eller emosjonelt overgrep. Hvis du gjenkjenner noen av disse i forholdet ditt, er det sannsynligvis bedre å forlate.

Det er lettere å si enn å gjøre, men vi har noen ressurser som kan hjelpe på slutten av denne delen.

Lavere selvtillit

Partneren din klandrer deg for alt som går galt og får deg til å føle at du ikke kunne gjøre noe riktig.

& # 8220; ferdig for å føle seg liten, forvirret, skammelig og ofte utmattet & # 8221; sier manlig. De kan gjøre det med condescension, avskedigelse eller forlegenhet i det offentlige.

Kronisk stress og angst

Det er normalt å ha perioder med frustrasjon med partneren din eller tvil om din fremtid sammen. Men du bør ikke miste mye tid på å bekymre deg for rapporten eller din sikkerhet og beskyttelse.

Separasjon av venner og familie

Noen ganger, å håndtere et giftig forhold kan få deg til å bevege deg bort fra venner og familie. Men en voldelig partner kan bevege seg bort fra ditt supportnettverk.

For eksempel kan de koble telefonen mens du snakker eller setter deg i ansiktet for å distrahere deg. De kan til og med overbevise deg om at dine kjære ikke vil ha nyhetene dine uansett.

Forstyrrelser med arbeid eller skole

Hindre deg å lete etter arbeid eller studie er en måte å isolere deg og kontrollere deg selv.

De kunne også prøve å ydmyke deg på arbeidsplassen eller på skolen som forårsaker en scene eller snakker med sjefen din eller lærerne.

Frykt og trusler

En voldelig partner kan eksplodere med sinne eller bruke skremmende taktikk, hvordan du skylder slagene mot veggene eller hindrer deg i å forlate hjemmet under en kamp.

Fornærmelser og kritikk

De fornærmelsene har rettet mot å ydmyke og redusere dine interesser, ditt utseende eller resultatene dine er verbalt overgrep.

Nedenfor er noen eksempler på hva en muntlig voldelig partner kunne si:

  • & # 8220; du er ubrukelig.& # 8221;
  • & # 8220; du kan ikke gjøre noe riktig.& # 8221;
  • & # 8220; ingen andre kunne noen gang elske deg.& # 8221;

Finansiell begrensning

De kan styre alle innkommende penger og hindre deg i å ha bankkontoen din, begrense kredittkorttilgangen eller gi deg bare en’Daglig godtgjørelse.

Gaslighting

Gaslighting er en teknikk som gjør at du stiller spørsmål til dine følelser, dine instinkter og din sunnhet.

For eksempel kan de prøve å overbevise deg om at de aldri misbrukt, insisterer på at det er alt i hodet ditt. Eller de kan beskylde deg å være den eneste med sinne og kontrollproblemer som virker som offeret.

Trusler om autolesionism

True selvmord eller # 8217; autolesionism som en måte å presse deg til å gjøre ting er en form for manipulasjon og misbruk.

Fysisk vold

Minister trusler og fornærmelser kan degenerere til fysisk vold. Hvis partneren din presser deg, slapping eller slår, er det et klart tegn på at forholdet har blitt farlig.

Be om hjelp nå

Hvis du mistenker at du har et voldelig forhold, stol på ditt instinkt og vet at du ikke trenger å leve på denne måten.

Nedenfor er noen ressurser som kan hjelpe deg med å surfe sikkerheten i følgende trinn:

  • De Nasjonal vold i hjemmet Gir gratis tjenester og tilbyr telefonstøtte og chat 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx.
  • Dag en er en ideell organisasjon som jobber med unge til å avslutte misbrukene i avtaler og vold i hjemmet gjennom samfunnsutdanningen, støttetjenester, juridisk patronage og utvikling av lederskap.
  • Syklus Gir tjenester til unge og voksne i voldelige relasjoner.
  • Domhalshelters.org Det er en søkbar katalog optimalisert for mobile enheter som kan hjelpe deg med å raskt finne programmer og husly for vold i hjemmet i USA og Canada.

Cindy Lamothe er en freelance journalist basert i Guatemala. Han skriver ofte kryss mellom helse, velvære og vitenskap om menneskelig oppførsel. Han skrev for Atlanterhavet, New York Magazine, Teen Vogue, Quartz, Washington Post og mange andre. Truela på Cindylamothe.com.