Palpebral dermatitt: årsaker, behandling, symptomer og mer

Beskrivelse

Hvis øyelokkene ofte er pruriginøse, hovne eller irritert, kan du ha en eller flere former for palpebral dermatitt, en svært vanlig tilstand. De to typer palpebraldermatitt er atopisk dermatitt (allergisk) kontakt og irriterende kontaktdermatitt.

Fortsett å lese for å lære mer om disse forholdene og hvordan du kan klare og forhindre palpebraldermatitt.

Symptomer

Symptomene på palpebral dermatitt kan forekomme i ett eller begge øyne. Symptomene dine kan være kroniske eller kan bare forekomme noen ganger. De kan også inkludere øyelokk eller # 8217; omgivende område.

Symptomene kan omfatte:

 • klø
 • opphovning
 • Brennende smerte eller følelse
 • Rød utslett eller squamous og irritert hud
 • Tykkelse og rynket lær

Våre initiativer

Øyelokkene er veldig tynn. Inneholder mange blodårer og lite fett. Denne sammensetningen gjør dem utsatt for # 8217; irritasjon og utsatt for allergiske reaksjoner.

Øyelokk dermatitt har mange årsaker, og det kan være vanskelig å forstå hva årsaken til symptomene er.

Hos personer med atopisk kontaktdermatitt, kan symptomer stammer fra A’allergi. Symptomene oppstår når immunforsvaret ditt produserer antistoffer som en reaksjon på et stoff som du er allergisk. Disse antistoffene kalles immunoglobuliner og (IgE). Antistoffer skaper en kjemisk reaksjon i celler, som forårsaker allergiske symptomer, som rødhet og kløe.

Den irriterende kontaktdermatitt oppstår når området rundt øyelokkene kommer i kontakt med et irriterende stoff. Det er ikke nødvendig å være allergisk mot stoffet. For eksempel kan sminke eller øyekrem forårsake dermatitt fra irriterende kontakt, selv om du ikke er allergisk mot noen av ingrediensene.

Mange stoffer som forårsaker allergisk kontaktdermatitt, forårsaker også dermatitt fra irriterende kontakt. Forskjellen mellom de to forholdene bestemmes av reaksjonen av immunforsvaret ditt.

Uansett hvilken type palpebral dermatitt du har, kan resultatet være purriginøst og ubeleilig. Begge typer kan behandles med narkotika eller livsstilsendringer.

For å lære mer: Hva forårsaker kløe til øyenbryn? »

Å holde en daglig dagbok kan hjelpe deg med å oppdage et allergen eller følelse som kan spille en rolle i å forårsake palpebraldermatitt.

Notater produktene du bruker hver dag og se etter ledetråder i lister over ingrediensene. Disse produktene skal inneholde personlig pleieprodukter du bruker på ansikt, hår og kropp, som såpe, lotion og sjampo. Du bør også legge merke til de objektene du bruker hjemme, for eksempel vaskemidler, fordi du kan overføre irriterende midler til øyelokkene med hendene dine.

For noen mennesker, støv eller tid kan forårsake symptomer på palpebral dermatitt.

Årsaker til Atopic Kontakt Dermatitt Årsaker til kontakt Dermatitt Irritantimenti Du er allergisk ved svært varme eller kalde temperaturer Ekstrem luftfuktighet eller veldig tørr luftglens eller riper øyne gummi, biter av insekter, plast, kjemikalier, inkludert klor og blekemiddel, linseløsning i kontakt, alkohol for rubbing, personlig pleieprodukter, inkludert øye sminke, fuktighetskrem, vaskemiddel, neglelakk, håndkrem, hårfarger eller sjampo metall industrielle løsningsmidler, som nikkel, som kunne bli funnet i pinsett, saks og atmosfæriske forurensninger, så som støv partikler, medisiner, for eksempel kortikosteroider og antibiotika, trepartikkel konserveringsmidler i forskjellige produkter, inkludert øyedråper, nye tepper, møbler,og madrasser som kan frigjøre kjemikalier og forårsake en reaksjon kjent som gasslekkasje.

Diagnose

Hvis symptomene dine er tydelig forbundet med et bestemt produkt, som mascara, selv L’produkt eliminering bør slette symptomene dine. Hvis du ikke kan identifisere årsaken til tilstanden, kontakt lege, som en allergiker eller en hudlege, kan hjelpe deg.

Legen vil undersøke symptomene dine og vil stille deg spørsmål som kan hjelpe deg med å oppdage potensielle utløsende faktorer. Du vil også bli bedt om de allergiske reaksjonene du har hatt og historien om:

 • Atopisk eksem
 • Hay feber
 • astma
 • Andre hudforhold

Hvis legen din mistenker at du har A’allergi, kan du kjøre en eller flere tester for å finne ut hva du er allergisk. Noen av disse krever nåler eller hender, men forårsaker minimum smerte. Test inkluderer:

Patch test

Denne testen utføres generelt på armen eller baksiden. Legen vil velge mellom 25 til 30 potensielle allergener som skal testes. Små mengder av hvert allergen vil bli plassert på huden og dekket med hypoallergent tape, som danner en lapp. Du vil ha på plassen i to dager, hvorpå legen vil undersøke området for å se om du hadde en allergisk reaksjon.

Intradermal allergisk test

I motsetning til oppdateringstesten gir denne testen resultater på mindre enn 30 minutter. Små nåler brukes til å injisere små mengder potensielle allergener like under overflaten av huden, vanligvis på armen. Legen kan teste flere stoffer samtidig. Hvert område observeres for en allergisk reaksjon, som for eksempel rødhet, hevelse eller urtikaria.

Skin Puncture Test (Scratch)

Denne testen gir også raske resultater og kan brukes til å teste opptil 40 stoffer samtidig. En liten mengde av forskjellige allergenekstrakter er delikat satt inn direkte under huden ved hjelp av et skjæreverktøy, kalt hånden. I tillegg til allergener er det satt inn L’histamin for å sjekke testnøyaktigheten.

L’histamin skal forårsake en allergisk reaksjon i det hele tatt. Hvis det ikke forårsaker en i deg, anses hele testen som er ugyldig. Glycerinen er også satt inn, eller saltoppløsning. Disse stoffene bør ikke forårsake en allergisk reaksjon. Hvis de gjør det, kan legen etablere at i stedet for allergi, har du en veldig sensitiv hud, og du opplever en Irritation, ikke en allergisk reaksjon.

Radioallergosorbente test

Dette er en blodprøve som oppdager spesifikke IgE-antistoffer. Kan hjelpe legen din til å identifisere stoffene du er allergisk.

Behandling

Hvis du kan identifisere en utløserfaktor for symptomene dine, slett det vil være din første og beste forsvarslinje. Hvis en utløsende matfaktor oppdages, vil det være viktig å fjerne det fra dietten.

Legen kan foreskrive kortsiktig eller aktuell eller oral kortikosteroid, som vil redusere betennelsen, hevelse og kløe. Hvis du bestemmer deg for å prøve en aktuell benkbehandling, må du kontrollere at du sjekker først L’liste over ingredienser. Noen av disse produktene inkluderer konserveringsmidler og andre ingredienser du kan være allergisk. Unngå de de har:

 • Dato parfyme
 • formaldehyd
 • lanolin
 • paraben

Det er også viktig å holde øyelokkene rene. Evivita for å berøre huden, skrape eller gni øynene dine og ikke bruke duftende sminke eller vaskemidler i denne perioden. Selv hypoallergene kosmetikk bør unngås før symptomene forbedres.

Hvis du jobber i et veldig støvete eller forurenset miljø, kan slitasjebriller hjelpe deg med å eliminere øyelokkirritasjonen.

Det finnes en rekke hjemmelagde behandlinger du kan prøve. Du vil sannsynligvis måtte bruke et forsøk og en feilsøking. Ikke fortsett med en behandling som ikke gir lettelse eller at symptomene forverres. Noen mennesker finner ut at de muntlige eller probiotiske svoveltilskuddene ansetter for å lindre sine symptomer.

De aktuelle programmene du kanskje vil prøve, inkluderer:

 • kalde pakker med melk eller vann gjennomvåt kluter
 • Agurkskiver
 • salve basert på mel D’havre og honning som søker på huden
 • Aloe vera gel

Outlook

Både atopisk og kontaktdermatitt kan behandles og elimineres med hell. Bestem årsaken til symptomene kan bidra til å redusere mulighetene for en gjentakelse.

Det er mange irriterende og allergener i # 8217; miljøet, så det er ikke alltid mulig å forstå hva årsaken til symptomene er. Hvis du har huden som er lett irritert, kan du også bli følsom for stoffer som du kunne tolerere en gang. L’bruk av personlig pleieprodukter og vaskemidler basert på naturlige ingredienser kan hjelpe.

Du bør også prøve å holde øyelokkene og hendene rene, noe som kan forhindre eller redusere fremtidige tilbakevendelser. Hold også hendene vekk fra øynene og holder en daglig dagbok for de tingene du spiser og produktene du bruker til å søke etter mønstre i enhver forverring.

Endelig er det viktig å snakke med legen din dersom øyelokkene er irritert. Først ser du etter hjelp før du kan starte behandlingen og finne lettelse.