Nosophobia eller frykt for sykdommen: diagnose, behandling, andre

Del på Pinterest

Nosophobia er den ekstreme eller irrasjonelle frykten for å utvikle en sykdom. Denne spesifikke fobien er noen ganger bare kjent som fobi av sykdommen.

Du kan også høre det for å ringe medisinsk studentsykdom. Dette navnet kommer fra tidligere forutsetninger om at Nosophobia har en tendens til å hovedsakelig treffe medisinske studenter omgitt av informasjon om ulike sykdommer. Men noen 2014 tester Det gir mindre støtte til denne ideen.

Det er normalt å føle angst når alvorlige helsemessige forhold sprer seg i samfunnet ditt. Men for folk som lider av Nosophobia, kan denne angsten være overveldende og påvirke deres daglige liv.

Fortsett å lese for å lære mer om Nosophobia, inkludert vanlige symptomer og hvordan du sammenligner det med Disorder D’sykdomsangst, tidligere kjent som hypokondrier.

Hva er symptomene?

Det største symptomet på nosophobia er frykt og # 8217; betydelig angst for utviklingen av en sykdom, vanligvis kjent og potensielt farlig for livet, som for eksempel kreft, hjertesykdom eller hiv.

Denne bekymringen har en tendens til å fortsette selv etter at helsepersonell undersøker deg. Du kan føle behovet for å se legen din ofte for eksamener eller tester, selv om de allerede har gitt deg et godt helseattest.

Denne intense frykten og angsten kan forårsake fysiske symptomer, inkludert:

  • svimmelhet
  • kvalme
  • Pulse øker
  • svette
  • rask pusting
  • søvnforstyrrelser

Nosophobia innebærer også avoje. Du vil kanskje ikke vite noe om sykdommen. Høre det i nyheten eller andre kan forårsake angst. Eller du kan unngå offentlig transport eller mellomrom, for eksempel dagligvarebutikker.

Hvis du har en familiehistorie av visse sykdommer, kan du gjøre alt for å unngå alle potensielle risikofaktorer.

D’Andre deler, noen mennesker som lider av Nosofobia, foretrekker å lære så mye som mulig på noen sykdommer. Timer kan bruke informasjon om tilstand eller overvåke nyheter for historier om potensielle utbrudd.

Det som er forskjellig fra # 8217; hypokondria?

Nosophobia er ofte forvirret med hypokondrier, som nå er kjent som uorden d’sykdomsangst. Mens Nosophobia innebærer frykt for å utvikle en bestemt sykdom, lidelse D’sykdom angst innebærer mer generelle bekymringer om sykdommen.

Noen med lidelse D’Syk angst kan frykte at mindre symptomer, som ondt i halsen eller hodepine, er et tegn på noe alvorlig. Noen med Nosophobia kan ikke ha noen fysiske symptomer, men fryktet å faktisk ha (eller ha) en bestemt og alvorlig medisinsk tilstand.

For eksempel, noen med lidelse d’syk angst kunne frykte at ens hodepine er et symptom på en hjerne svulst. Noen med Nosophobia kunne hele tiden bekymre seg for å utvikle en hjerne svulst, selv om det ikke har noen symptomer.

Folk med lidelse d’sykdom angst har også mer sannsynlig å kontakte dine kjære eller helsepersonell å være beroliget. Noen med Nosofobia kan være mer tilbøyelig til å unngå å tenke på ens egen helse eller grunnleggende sykdom som det er bekymret, selv om det ikke alltid er tilfelle.

Hva årsaken?

Flere faktorer kan bidra til Nosophobia, og i mange tilfeller er det ingen klar årsak under.

Hvis noen i nærheten av deg har en alvorlig sykdom og har komplikasjoner, kan du frykte at det samme kan skje med deg. Dette gjelder spesielt hvis du tar vare på den personen.

Selv å leve en Epidemic på 8217, kan bidra til Nosophobia. I disse tilfellene kan du bli nedsenket av nyhetsfilmer på sykdommen eller føle seg stadig å snakke om venner eller kolleger.

I de senere år har eksperter foreslått at selv enkel tilgang til Internett-helseinformasjon kan spille en rolle. Du kan finne en detaljert liste over symptomer og komplikasjoner forbundet med nesten alle sykdommer.

Dette har blitt en slik vanlig årsak til angst som C’Det er enda en periode å definere det: Cybercondria.

Du kan også være mer sannsynlig å utvikle Nosophobia hvis du allerede har angst eller en familiehistorie av det.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

NofoBoia er vanligvis diagnostisert hvis bekymring og # 8217; angst for utviklingen av en sykdom gjør hverdagen vanskelig eller har en negativ innvirkning på livskvaliteten.

Hvis du er redd for at din angst om sykdommer kan være en fobi, sikre en avtale med legen din. De kan lede deg til en spesialist som har erfaring med diagnose og behandling av fobier.

Hvis du opplever et ubehag knyttet til frykt for en sykdom, bør du vurdere å snakke med en terapeut. I terapi kan du begynne å møte din frykt og utvikle strategier for å håndtere det.

Behandling

Mens spesifikasjonen fobier ikke alltid trenger behandling, kan Nosophobia føre til frykt for å gå hvor du kan bli utsatt for en viss sykdom. Dette kan gjøre det vanskelig å jobbe, gå på skole eller ta vare på andre behov.

Terapi kan være veldig nyttig for spesifikke fobier. De to hovedtyper av terapi som benyttes er terapien på / eksponering og atferdsmessig kognitiv terapi.

Terapi dell’eksponering

Denne tilnærmingen utsetter deg for det du er redd i # 8217; Safe Therapy Miljø. Din terapeut vil begynne å hjelpe deg med å utvikle verktøy for å møte angst og # 8217; angst som dukker opp når du tenker på en sykdom, som meditasjon eller avslapningsteknikker.

Til slutt vil du tilbringe noen av disse fryktene, ved hjelp av verktøyene du lærte for å hjelpe deg med å håndtere din angst.

Denne utstillingen kan føre til visjon om nyheter om sykdomsutbrudd, lese forskjellige sykdommer eller tilbringe tid med mennesker med tilstanden, hvis det ikke er smittsomt.

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

A’annen nyttig terapi er CBT. Selv om din terapeut kan inkorporere et eksponeringsnivå for terapi, fokuserer CBT hovedsakelig på og utfordrer og utfordrer tanker og irrasjonell frykt.

Når du begynner å bekymre deg for sykdommen, kan du stoppe og revurdere hvis din tenkning er rasjonell. Reformulering av irrasjonelle eller forstyrrende tanker kan bidra til å forbedre angsten.

Et annet viktig aspekt ved Nosophobia-terapi bidrar til å redusere behovet for å søke beroligelse om ikke å ha en spesifikk sykdom. En terapeut kan hjelpe deg med å utvikle bedre håndteringsverktøy som du kan stole på når du vil søke trygghet fra andre.

Dressing

Selv om det ikke er noen legemidler som spesifikt håndterer spesifikke fobier, kan noen stoffer redusere symptomene på frykt og angst og kan være nyttig hvis de brukes sammen med terapi.

En lege kan foreskrive beta-blokkere eller benzodiazepiner for kort eller sporadisk bruk:

  • Betablokkere bidrar til å redusere fysiske symptomer på # 8217;. For eksempel kan de hjelpe deg med å opprettholde en konstant hjertefrekvens og forhindre at blodtrykket øker.
  • Benzodiazepiner er en type beroligende som kan hjelpe med symptomene på # 8217;. De kan skape vanedannende, så de bør ikke brukes i lang tid.

Bunnlinjen

Å frykte sykdommen er naturlig, spesielt med all informasjon nå tilgjengelig online på forskjellige sykdommer.

Hvis din sykdom bekymring fokuserer på en bestemt sykdom og begynner å påvirke ditt daglige liv, følelsesmessig helse eller din evne til å fungere som du normalt vil gjøre, vurder ideen om å kontakte legen din. Å leve med ekstrem frykt er ikke lett, men fobiene er veldig behandlelig.