Nasal flaring: årsaker, behandlinger og når du søker hjelp

Beskrivelse

L’Nasalåpning skjer når neseborene utvides under pusten. Det kan være et tegn på at du har problemer med å puste. Det er mer vanlig sett hos barn og nyfødte. I noen tilfeller kan det indikere respiratoriske vanskeligheter.

Hva forårsaker nasal flaring?

L’Nasal betennelse kan skyldes noen forhold, alt fra midlertidige sykdommer til langsiktige forhold og ulykker. Det kan også være som svar på intens fysisk trening. En person som puster komfortabelt, bør ikke ha en nasal-åpning på 8217;.

Bakterielle og virusinfeksjoner

Du kan merke en utvidelse av neseborene hvis du har en alvorlig infeksjon som L & # 8217;. Det er mer vanlig sett hos mennesker med alvorlige respiratoriske tilstander som lungebetennelse og bronkiolitt.

Rumpen er en’annen vanlig årsak til nasal flaring. Hos barn er rumpen A’betennelse i strupehodet og luftrøret og er forbundet med infeksjon.

Astma

L’Nasal betennelse er vanlig hos mennesker med akutt astma. Det kan oppstå sammen med andre vanlige symptomer på astma, som:

 • Wheezing
 • Følelse av undertrykkelse til brystet
 • pust

L’astma kan utløses av en serie stimuli, inkludert:

 • Dyr
 • støv
 • pollen

Epiglottitt

L’Epiglottitt er A’betennelse i stoffet som dekker luftrøret (luftrøret). Nå er det sjeldent fordi de fleste er immunisert mot bakteriene som forårsaker det, h. Innflytelse av type B, fra barn.

På et bestemt punkt, epiglottitten De oftest berørte barna i alderen mellom 2 og 6 år, Men det ville være sjeldent at en voksen utvikler sykdommen.

Luftveisobstruksjoner

Hvis du har A’obstruksjon i passasjerene til # 8217; luft rundt nesen, munnen eller halsen, vil du finne mer og vanskeligere å puste, noe som kan forårsake en nasalåpning.

Nasal flaring indusert av # 8217; trening

Dette er en midlertidig tilstand stimulert av behovet for å bringe mer luft i lungene som svar på en intens trening som løpet. Denne typen nasal flaring bør reduseres om noen få minutter og krever ingen behandling.

Leter etter nødhjelp

Hvis du oppdager et barn eller en nyfødt med vedvarende nasal flaring, se en beredskapsdoktor.

Du bør også konsultere en lege hvis du merker en blå gradient på leppene, på huden eller på den ungueal-sengen. Dette indikerer at oksygen ikke er tilstrekkelig pumpet gjennom kroppen din.

Diagnose av årsaken til nasal flaring

L’Nasal betennelse er vanligvis en «8217; indikasjon på et større problem og behandles ikke direkte. Det er ikke et symptom som kan behandles hjemme.

Legen din vil stille deg spørsmål om respiratoriske vanskeligheter, inkludert:

 • da det startet
 • Hvis du forbedrer eller forverres
 • Hvis du har andre symptomer, for eksempel tretthet, døsighet eller svette

Legen vil lytte til lungene og puste for å se om C’er noen tilhørende hissende pust eller hvis pusten din er uvanlig støyende.

Legen din kan bestille en eller alle følgende tester:

 • Gass i arteriell blod for å måle mengden oksygen og karbondioksid i blodet (vanligvis utført i et sykehusmiljø)
 • Komplett EMOCHROMO (CBC) for å sjekke om tegn på infeksjon
 • Elektrokardiogram (EKG) for å evaluere hjertets funksjon
 • Pulseoksimetri for å kontrollere blodsyrenivået
 • Thorax røntgenstråler for å lete etter tegn på infeksjon eller skade

Hvis respirasjonsproblemene dine er alvorlige, kan du få ekstra oksygen.

Hva er behandlingen for nasal flaring?

Hvis legen din diagnostiserer deg L & # 8217, astma, vil den første behandlingen avhenge av alvorlighetsgraden av angrepet ditt. Du kan også rettes til A’astma for å diskutere tilstanden din.

Behandlingen i gang vil avhenge av hvordan symptomene forvaltes. Det er en god ide å holde en dagbok for symptomene på # 8217; astma for å identifisere potensielle utløsningsfaktorer.

Innåndingskortikosteroider er den vanligste behandlingen for astma for å lindre betennelsen og hevelsen i luftveien. Legen din kan også foreskrive en rask inhalator for å bruke alle «8217; start av et angrep.

En del av terapien kan inkludere en nebulisator, som forvandler væskemedisinen til en tynn tåke som kan inhaleres. Nebulizers er elektrisk eller batteri. En nebulisator kan ta 5 minutter eller mer for å dispensere stoffet.

Hva er resultatet hvis nasal flaring ikke behandles?

Nasal flaring er et symptom på respiratoriske vanskeligheter eller et forsøk på å utvide nasalåpningen for å redusere luftveismotstanden. I de fleste tilfeller vil disse vanskelighetene forverres til årsaken ikke vil bli diagnostisert og behandlet.

L’Nasal betennelse kan være seriøs, spesielt hos barn, og kan be om nødsituasjon. L’Nasal betennelse behandlet med narkotika eller inhalatorer har generelt langsiktige konsekvenser.