Hvordan velge mobilitetshjelp for SM

Del på Pinterest

Forbli aktiv og vedlikehold av mobilitet er ofte en prioritet for folk som bor med multippel sklerose (SM). Selv om dette noen ganger kan være vanskelig, kan du finne måter å holde seg selv, kan hjelpe deg med å styrke din tillit og forbedre livskvaliteten din.

Mobilitet inkluderer ting som å gå, komme av og av sengen og bilene, klatre opp trappen og delta i andre aktiviteter.

Hvis symptomene dine utvikler seg og du har problemer med å bevege seg alene, kan det være på tide å vurdere en mobilitetshjelpsenhet eller hjelp.

Typer av mobilitetshjelpemidler for SM

Sekund National Ms Society, Symptomer som muskel svakhet, tap av balanse, tretthet, nummenhet og smerte kan påvirke mobiliteten din. Mer spesifikt kan de øke risikoen for å falle.

For å redusere risikoen for skade på grunn av fall og forbedre din sikkerhet og tillit, kan legen din eller fysioterapeut råde deg til å begynne å bruke en mobilitetshjelp.

& # 8220; Mobilitetshjelpemidler inkluderer pinner, vandrere, manuelle rullestoler og hjulhjulstrasker som scootere & # 8221; sier Dr. Leslie S. Saland, nevrolog på Caremount Medical. Det er også ortosis eller foresatte du kan ha på, som en ortosose på 8217, som kan hjelpe deg med å heve foten for å unngå tripping.

Canes

Kanene er generelt tilgjengelige i to stiler: enkeltpunkt og firedoble punkt. Firemannsstedet kan være mer hensiktsmessig for den avanserte SM fordi den har fire støttepunkter som berører gulvet.

Dette gir deg mer stabilitet og lar deg legge mer vekt på pinnen. Når det er sagt, kan en pinne ikke være en tilstrekkelig støtte for de som lider av MSs avanserte faser.

Turgåere

For en større støttebase kan du vurdere en to eller firehjulede walker. Den firehjulede vandreren eller walkeren, som ofte kalt, er mer manøvrerbar og har vanligvis et sete. En tohjulet walker gir større stabilitet og støtte enn en firehjulstrekk. Generelt er turgåere enkle å bruke og transportere.

Manuelle rullestoler

Hvis du ikke kan gå eller stå opp, men du kan fortsatt bruke overkroppen, kan du vurdere en manuell rullestol.

Denne typen rullestol gjør at du kan sitte, men det gir deg friheten til å bevege seg alene. Du kan også finne modeller som drives av # 8217; assistent med håndtak på baksiden av setet. Dette gjør det mulig for en omsorgsperson å presse deg hvis symptomene dine hindrer deg i å skyve stolen din.

Motor Scooter og elektriske rullestoler

Hvis du trenger å spare energi, kan du ikke skyve en manuell rullestol, du har svakhet til beina dine, eller du har en sterk tretthet, bør du vurdere Power Scooter eller en elektrisk rullestol.

Disse mobilitetshjelpene er ofte dyrere og er utstyrt med mange funksjoner. I disse tilfellene, arbeid med legen din, en fysioterapeut eller en profesjonell teknologi profesjonell er viktig for å finne den rette modellen for dine behov.

Andre mobilitetshjelpemidler

Videre sier Saland at elektroniske enheter er tilgjengelige for å stimulere perifere bennerv og bidra til å øke føttene når du går.

Det er også nyere elektroniske enheter som kan hjelpe med bøyningen av hoften. Men disse enhetene er dyre og sjelden dekket av forsikring.

I noen tilfeller sier salat at narkotika kan anbefales som & # 8220; mobilitetshjelpemidler & # 8221;. Et eksempel er Dalfampridina (Ampyra), som kan hjelpe deg med å forbedre gangen for å forbedre nerveedelen.

Endelig sier Saland at leger alltid bør inkludere fysioterapi og L’regelmessig trening som viktige hjelpemidler for å forbedre og opprettholde mobilitet hos mennesker med SM.

Funksjoner for å søke når du velger et hjelpemiddel for mobilitet

Siden det ikke er andre tilfeller av samme, er symptomene ofte uforutsigbare og har en tendens til å gå og komme. Av denne grunn, å få en personlig evaluering er nøkkelen til å finne en mobilitetshjelp som passer til dine behov. Noen ganger betyr dette også å være tilpasset for annen tidshjelp.

Velg den beste mobilitetshjelpen for dine behov er ikke en beslutning om å ta lett. Fordi denne hjelpen kan gi sikkerhet, mobilitet og beskyttelse, er det viktig å vite hva du skal se etter. Du bør kunne identifisere funksjonene som er viktige for deg.

Pasienter med avansert SM vil trenge hjelp til å holde den lettere justeringen, evnen til å sitte, stå, gå og evnen til å bevege seg for å lette press og komfort og «8221; sier Reiko Kurihara-Bliss, fysioterapeut på St. Medical Center. Juda, Rehabiliteringssentre.

For å hjelpe deg med å begrense søket, sier Kurihara-Bliss at du svarer på følgende spørsmål:

  • Du kan bruke det elektriske kjøretøyet trygt?
  • Tillater den mest normale justeringen av kroppen din?
  • Enheten gir deg friheten til å bevege seg alene eller trenger å bevege seg?
  • Gir deg mer uavhengighet og sikkerhet?
  • Du kan bære enheten hjemmefra til din bil i det offentlige?
  • Ved bruk av L’Mobilitetshjelp, forårsaker hudskader, fellesbegrensning eller irritasjon?
  • Hvor mye vedlikeholdsbehov?
  • Hvor mye det koster og hva som er dekket av # 8217; forsikring?

Videre sier Salaland å vurdere om mobiliteten bidrar til å passe lett til rommet du har tilgjengelig. Også, hvis nødvendig, finn ut om du er i stand til å bære den.

Noen vandrere er rett og slett for tunge for å bli hevet fra # 8217; auto fra noen som allerede har problemer med å balansere eller gå på 8221; han forklarer.

Likevel påpeker at lettere vandrere kan være mindre stabile. Så det er viktig å bestemme dine behov sammen med tilgjengelighet og lette D’bruk av mobiliteten.

Ekspert

Når det gjelder å velge riktig mobilitetshjelp, arbeid med en spesialist er nøkkelen til å finne den beste enheten for deg.

& # 8220; Fysiske og sysselsettede terapeuter med erfaring i nevrologisk rehabilitering er de beste egnede fagfolkene til å utføre vurderinger og gi anbefalinger om mobilitetshjelpemidler for personer med SM & # 8221; sier Kurihara-Bliss.

Disse terapeuter kan prøve en rekke mobilitetshjelpemidler med deg. De kan også kommunisere med ortotoren (Guardian-produsenten) og leverandører av utstyr på & # 8217, hjelp for den mest hensiktsmessige mobiliteten for å hjelpe deg med å holde uavhengigheten din.

Legen din kan gi deg råd til klinikker og terapeuter. Det er også mobilitets klinikker tilknyttet mange sykehus og rehabiliteringssentre som verts spesialister som kan hjelpe deg med å velge riktig hjelp for mobilitet. De kan også hjelpe med dokumentene som trengs for å få forsikringsdekning.

Online, du kan få tilgang til en fil Liste over hjelpende teknologi fagfolk Anbefalt av rehabiliteringsteknikk og hjelpemiddelteknologi Society of Nord-Amerika (RESNA).