Måter som jeg støtter ankyloserende spondylitt

Da jeg gikk for første gang av en lege å snakke om de smertefulle symptomene jeg opplevde, ble jeg fortalt at det bare var om & # 8220; kontakt Irritation & # 8221;. Men jeg var i en ekstrem smerte. Daglige aktiviteter var for krevende, og jeg mistet ønsket om å sosialisere. Og for å forverre ting, virket det som om ingen forstod eller virkelig trodde det jeg passerte.

Det tok år før du endelig beregnet legen din for å revurdere mine symptomer på nytt. På det tidspunktet hadde de forverret seg. Jeg hadde utviklet ryggsmerter, ledsmerter, kronisk tretthet og fordøyelsesproblemer. Legen rådet bare meg til å spise bedre og gjøre mer trening. Men denne gangen protesterte jeg. Kort tid etter ble jeg diagnostisert med ankyloserende spondylitt (som).

Jeg skrev nylig et essay på min erfaring med samliv med som. I stykket, som vil være en del av en’antitologi rettet & # 8220;Brenn det, & # 8220; Jeg åpner sner jeg prøvde da jeg ble diagnostisert for første gang. Jeg var sint på legene som tilsynelatende hadde ignorert alvorlighetsgraden av mine symptomer, jeg var sint på å måtte delta på spesialiseringsskolen i smerte, og jeg var sint på mine venner som ikke kunne forstå.

Selv om å komme til en diagnose var en vanskelig reise, lærte de store utfordringene som jeg måtte møte på seg, betydningen av å forsvare meg selv til venner, familie, leger og noen andre er villige til å lytte.

Her er det jeg lærte.

Informert om tilstanden

Selv om leger er godt informert, er det viktig å lese på dine forhold for å høre deg autorisert til å spørre legen din, spør legen din og være involvert i beslutningsprosessen i din hjelpsplan.

Presentert til legenes studie med en informasjonsarsenal. For eksempel, begynn å overvåke symptomene dine ved å skrive dem på en notatbok eller i # 8217; app notater på smarttelefonen din. Spør også foreldrene til deres medisinske historie eller hvis C & # 8217, det er noe i familien du burde vite.

Og til slutt forbereder han en liste over spørsmål for å spørre legen din. Jo mer du er forberedt på din første avtale, desto bedre vil legen din kunne gjøre en nøyaktig diagnose og få deg til å følge riktig behandling.

Etter å ha gjort min forskning på # 8217; som jeg følte meg mye tryggere å snakke med legen min. Jeg analyserte alle mine symptomer, og jeg sa også at min far har som. Dette, i tillegg til det gjentatte okularsmerte, levde jeg (en komplikasjon av # 8217; som kalt Udittis), advarte meg legen til å teste meg for HLA-B27, den genetiske markøren forbundet med # 8217; som.

Vær spesifikk med venner og familie

Det kan være veldig vanskelig for andre å forstå hva du passerer. Smerte er en veldig spesifikk og personlig ting. Din erfaring med smerte kan være forskjellig fra den neste personen, spesielt når de ikke har som.

Når du har en inflammatorisk sykdom som L’Symptomer kan endres hver dag. En dag kan du være full av energi og de neste seks utmattede og ute av stand til å ta en dusj.

Selvfølgelig kan disse høydene og bassen forvirre folk om tilstanden din. De vil nok også spørre deg hvordan du kan være syk hvis du ser så sunn på utsiden.

For å hjelpe andre å forstå, vil jeg evaluere smerten jeg prøver på en skala fra 1 til 10. Jo høyere tallet, jo mer ekstreme er smerten. Også, hvis jeg har gjort sosiale planer som jeg må avbryte, eller hvis jeg må forlate en begivenhet på forhånd, sier jeg alltid til vennene mine at det er fordi jeg ikke føler meg bra og ikke fordi jeg går en dårlig tid. Jeg forteller dem at jeg vil at de skal fortsette å invitere meg til å gå ut, men noen ganger trenger jeg dem til å være fleksible.

Alle som ikke er empatisk med dine behov, er sannsynligvis ikke noen du vil ha i livet ditt.

Åpenbart forsvare seg selv kan være vanskelig, spesielt hvis du fortsatt tilpasser seg nyheten om diagnosen din. I håp om å hjelpe andre, liker jeg å dele Denne dokumentaren på tilstanden, dets symptomer og behandling. Forhåpentligvis gi seeren en god forståelse for hvordan de svekkende som det kan være som.

Endre miljøet ditt

Hvis du trenger å tilpasse miljøet ditt til dine behov, gjør det. På jobb, for eksempel, be om et skrivebord som står av kontorleder, hvis tilgjengelig. Ellers, snakk med sjefen din for å få en. Omorganisere objekter på pulten, så du trenger ikke å gå langt for ting du ofte trenger.

Når du lager prosjekter med venner, spør om at stedet er et mer åpent rom. Jeg vet at for meg, sitte i en overfylt bar med små bord og måtte ta vei mellom sværmer av folk å komme til baren eller på badet kan forverre symptomene (mine smale sider! Ahi!).

Ta bort

Dette livet er ditt og ingen andre. For å leve din beste versjon, må du forsvare deg selv. Det kan bety å komme ut av din komfortsone, men noen ganger er de de beste tingene vi kan gjøre for oss selv for å være den vanskeligste. All’Start kan virke skremmende, men når du forstår, forsvare deg selv, vil være en av de mektigste tingene du noensinne har gjort.

Lisa Marie Basil er en dikter, forfatter av «Lys magi for mørke tider,’Founding Publisher av Luna Luna Magazine. Skriv til velvære, utvinning fra traumer, smerte, kroniske sykdommer og forsettlig liv. Hans arbeid finner du på New York Times og Sabat Magazine, så vel som på narlately, Healthline og mer. Kan bli funnet opp Lisamariebazio.com, i tillegg til Instagram Og Twitter.