Medicare Star Rating System: Hvordan kan du hjelpe deg med å velge en plan

 • Medicare valuta Medicare fordel og del D (reseptbelagte medisiner planer) i stjerner.
 • En 5-stjerners rating er den beste mens en 1-stjerners evaluering er det verste.
 • Medicare tar i betraktning en rekke variabler i å bestemme evalueringen, inkludert vurderinger av deltakerne i planen og klagerne til medlemmene.
 • En person kan bruke vurderinger, sammen med faktorer som kostnad og dekning, for å velge riktig Medicare Advantage-plan.

Når du prøver å velge en Medicare Advantage eller Del D Plan (reseptbelagte medisiner), kan antall valg noen ganger virke overveldende. For å gi deg mer informasjon om din beslutning, tilbyr Medicare en stjerneklassifisering. Evalueringer tar hensyn til faktorer som kundeservice, l’forebyggende hjelp og antall personer som forlater planen hvert år.

Fortsett å lese for å lære mer om Medicare Star Evaluations og hvordan du kan bruke vurderinger for å evaluere potensielle planer.

Hva er stjernevaluering medisinen?

Medicare Star-evalueringen er oppfattet som en måte å hjelpe forbrukerne til å velge en Medicare Advantage-plan og evaluere effekten av kontraktsplanene med Medicare. Medicare tildeler en stjerneklassifisering fra en til fem, hvor fem er best, for både Medicare Advantage og Medicare planer del D (reseptbelagte medisinske deksel).

Medicare vurderer fem kategorier når man tilordner en stjernevaluering på en Medicare Advantage-plan:

 • Som planen understreker vedlikehold av helse, inkludert fordeler som screening, tester og vaksiner
 • Som planen styrer kroniske forhold
 • Slik aktiverer du planen, så vel som kvaliteten på’assistanse mottatt fra folk med planen
 • Rapporter om medlemmernes klager, som inkluderer problemer i # 8217; få tjenester, appellerer for avgjørelser og hvor mange medlemmer forlater planen hvert år
 • Planlegg operasjoner, for eksempel prisen på flyet for narkotikaformer, måten de tar avgjørelser om appeller og revisjonsresultater på kvaliteten på planen
 • For Medicare fordel med farmasøytisk dekning, tar Medicare hensyn til 45 forskjellige ytelsesforanstaltninger Under disse fem kategoriene. For Medicare Advantage-planer som ikke gir dekning av reseptbelagte legemidler, tar de hensyn til 33 forskjellige størrelser.

  For å evaluere Medicare Parts Part D, tar Medicare hensyn til følgende fire kategorier:

 • Kundeservice for planen
 • Hvor mange medlemmer har valgt å forlate planen og klagerne til medlemmer og problemer i # 8217; få tjenester
 • Medlemmet refererer til erfaringene med planen for narkotika
 • Prisene på narkotika og pasientsikkerhetshensyn
 • Resultatene er en stjerneklassifisering fra 1 til 5, hvor 5 er den beste vurderingen. En 5-stjerners anlegg har et spesielt symbol, som er en gul trekant med en hvit stjerne som har nummeret 5 inne i det.

  Medicare bestemmer disse evalueringene fra flere datakilder. Disse inkluderer:

  • Overvåking av klager
  • Sporing av klager og klager
  • Undersøkelser på sanitære resultater
  • Laboratorie data
  • Apotek data om hvor godt deltakere holder seg til sine stoffer

  Noen ganger kan en plan være for ny i Medicare-fordelen eller del D-markedet for å ha en stjerneklassifisering. Medicare vil informere deg når dette er tilfelle.

  Del på Pinterest

  Slik bruker du stjernevaluering for å velge en Medicare Advantage eller Del D Plan.

  En av de enkleste måtene å lære om evalueringene til Medicare-planen er å besøke Medicare.Gov og bruk Planlegg Finder verktøy. Du kan bruke dette verktøyet til å søke basert på postnummeret ditt og se tilgjengelige planer og deres stjerneklassifisering.

  For bedre å tolke evalueringene i stjerner, vurderer Medicare antall stjerner som følger:

  • 5 stjerner: utmerket
  • 4 stjerner: over gjennomsnittet
  • 3 stjerner: gjennomsnittlig
  • 2 stjerner: under gjennomsnittet
  • 1 stjerne: dårlig

  Å vite at en plan har en storstjerners evaluering, kan gi deg litt og rolige stillinger. Du vet at de andre deltakerne på gulvet vurderte planen veldig positivt og planen deltakerne har gode helse resultater.

  Imidlertid er en stjernevaluering ikke den eneste faktoren å ta hensyn til din valgplan. Du bør også vurdere følgende:

  • Koste. Å være en 5-stjerners plan betyr ikke nødvendigvis at det er dyrt. Imidlertid må en plan være praktisk for deg og ha forhold som kan hjelpe deg med å holde deg innenfor grensene for ditt årlige budsjett.
  • Dekke. Du bør også vurdere en helseplan basert på dekningen det tilbyr. Dette inkluderer hensyn til nettverksleverandører, foreskrevet reseptbelagte legemidler og tilleggstjenester du kanskje vil motta med Medicare Advantage. Disse kan inkludere tann-, visuell og auditiv dekning.

  Hvis Plan Finder-verktøyet ikke er for deg, kan du også ringe Medicare direkte på 800-Medicare nummer (800-633-4227). En person kan gjennomgå planene med deg, inkludert 5-stjerners planer, hvis du vil lære mer om disse alternativene.

  Hvor kan jeg finne nyere Medicare stjerneklassifiseringer?

  Medicare planlegger utgivelsen av stjerneklassifiseringer i tide for å hjelpe deg med å ta avgjørelser om planen din for neste år. Medicare vil generelt publisere sine evalueringer i oktober hvert år. For eksempel, i # 8217. oktober 2020, vil Medicare frigjøre stjerneplankarakterene for året 2021.

  2020, 52 prosent Medicare Advantage Tops med reseptbelagte legemiddeldeksel tjent 4 stjerner eller høyere for året for året. Det anslås at 8217; 81% av abonnentene til Medicare Advantage med reseptbelagte legemiddelplaner er registrert med en firestjerners eller høyere evaluert plan.

  Hva er den spesielle 5-stjerners registreringsperioden og hvordan stjernene evaluering påvirker mine valg?

  Medicare tilbyr en spesiell registreringsperiode der en person kan registrere seg for en 5-stjerners plan, forutsatt at den er tilgjengelig i hans område. Denne tiden går fra’8. desember til 30. november i’neste år. En person kan bytte til et 5-stjerners etasje bare en gang i løpet av denne tiden.

  Den 5-stjerners registreringsperioden er utenfor den tradisjonelle tidsperioden der du kan abonnere på en ny Medicare Advantage-plan eller for reseptbelagte legemidler, som går fra 15. oktober til 7. desember.

  Det er viktig å være oppmerksom på at Medicare vil rapportere lave ytelsesplaner. Dette er planer som fikk tre-stjerners rangeringer i tre påfølgende år. Når du kjøper en plan, kan du se at lavavkastningsplaner er merket med symbolet på en trekant opp ned med et utropstegn.

  Hvis du for øyeblikket abonnerer på en lavpresidentplan, vil Medicare gi deg råd. Videre er det ikke mulig å abonnere på en lav-ytelsesplan gjennom Online Medicare Plans Search Tool. I stedet må du ringe Medicare direkte eller planen.

  L & # 8217;

  Medicare Star Evaluations kan hjelpe deg med å gjøre deg en ide om avkastningen av en plan for sine medlemmer. Selv om det ikke er den eneste faktoren å vurdere når du velger en plan, kan det være nyttig.

  Medicare frigjør generelt disse evalueringene i oktober for neste år, så det forblir innstilt på Medicare-nettstedet (eller ringe Medicare-linjen) for å finne ut ytelsen til ønsket plan.