Medicare og Fehb: Hva du trenger å vite

  • FEDERAL EMPLADER HELSEFRIFT (FEHB) -programmet gir en helseforsikring til føderale ansatte og deres familiemedlemmer.
  • Føderale arbeidsgivere kan holde Fehb etter pensjonering.
  • Fehb kan dekke ektefeller og barn opptil 26 år selv under pensjonering.
  • Fehb og Medicare kan brukes sammen for å dekke medisinske tjenester.

Hvis du er en føderal medarbeider som prøver å pensjonere, vil du lure på hvordan du skal gjøre best mulig utnyttelse av dine føderale helsemessige fordeler når du får egnetheten til Medicare. Du kan kanskje bruke helsemessige fordeler av føderale ansatte (FeHB) og Medicare å få mer komplett dekning og spare penger.

Du har forskjellige alternativer om hvordan du gjør det. Kombinasjonen som fungerer best for deg, vil avhenge av dine personlige forhold, inkludert budsjettet, helseforholdene og Medicare Advantage-planene som er tilgjengelige i ditt område.

Hva er helsemessige fordeler av føderale ansatte (FeHB)?

Helsefordelene til føderale ansatte (FeHB) er tilgjengelige for føderale myndigheter eller for pensjonister. Familiemedlemmer og overlevende av ansatte er også tatt opp. Ifølge kongressforskningstjenesten, endelig 4 millioner amerikanere De er egnet for Fehb, inkludert politikere og deres ansatte, ansatte i offentlige byråer, posttjenestearbeidere og militære medlemmer i aktiv tjeneste.

FeHB-programmet inkluderer over 250 helseforsikringsvalg for føderale ansatte. Mens noen planer bare er tilgjengelige for ansatte i visse roller, som hæren, vil de fleste føderale ansatte ha flere alternativer å velge mellom.

Federal-ansatte kan velge mellom plantyper som gebyr for service (SBB), helsevesenet vedlikeholdsorganisasjon (HMO) og foretrukket leverandørorganisasjon (PPO). Som en føderal ansatt kan du velge en passende plan for budsjettet ditt og behovene til familien din.

Jeg kan holde Fehb etter retrett?

Du kan holde FEHB planen etter pensjonering så lenge du møter et par krav. Den første er at du må gå gjennom pensjonsprosessen, ikke bare forlate ditt føderale arbeid. Du vil ikke være i stand til å holde FeHB-planen hvis du forlater jobben i noen omstendigheter annet enn pensjon.

Det andre kravet er at du må være registrert hos din nåværende FEHB-plan i minst fem år eller for hele tiden siden du har vært egnet for første gang å registrere deg.

Så hvis du starter en føderal jobb bare senere i din karriere, kan du gå på pensjon før fem år og fortsatt holde FeHB-planen. For eksempel, hvis du starter et føderalt arbeid på 59 og du registrerer deg for en FeHB-plan, kan du beholde det selv om du går på plass til 62 år.

Hvordan Fehb fungerer hvis du har Medicare?

Du vil ha rett til Medicare når du har blitt 65. Hvis du har A’helseforsikring av en FeHB-plan, kan du bruke den sammen med Medicare. Du kan lage noen kombinasjoner av Medicare og FEB-planen i henhold til omstendighetene.

Forstå delene av Medicare og måten de jobber sammen er nøkkelen til å bestemme om å bruke FeHB og Medicare sammen er riktig for deg.

Medicare del A og FEHB

Medicare del A er sykehusdekning. Gir dekning for opphold på sykehuset eller på langsiktige omsorgsanlegg. Dette dekselet er normalt gratis premium, så for de fleste, L’bruk av den delen en følelse. Så lenge du jobbet i minst 10 år og tjente nok arbeidskreditter for trygdeordninger, vil en del A være fri. Dette betyr at du vil ha et ekstra nivå av dekning uten å måtte betale noen ekstra priser.

Når du har Medicare og FeHB, er Medicare hovedbetaleren en gang pensjonert. Mens du fortsatt jobber, vil FeHB-planen din være din hovedbetaler og Medicare vil bli i drift som en sekundær. Men en gang pensjonert, vil hovedbetaleren alltid være Medicare, og din FeHB-plan vil bli sekundær.

Dette betyr at hvis du er på sykehus og du bruker Medicare-del til sammen med FeHB, betaler Medicare først. Ekstra kostnader for deg som franchise eller samforsikringsbeløp kan betales av FeHB, avhengig av planen din.

Hvis du vil dekke delen sammen med FeHB-planen, må du registrere deg for Medicare. Du kan registrere deg i tre måneder før 65-årsdagen eller opptil tre måneder senere. Du vil automatisk bli registrert dersom du allerede er pensjonert, og du mottar fordeler fra trygdestyring eller jernbanepensjon. Du må registrere deg hvis du ennå ikke mottar pensjonsfordelene.

Medicare del B og Fehb

Medicare del B er en medisinsk forsikring & # 8217. Dekselstjenester som medisinske undersøkelser, spesialiserte referanser og medisinsk utstyr. I motsetning til del A, betaler de fleste en premie for del B.

I 2020 er standardprisen for del B $ 140.60. Din premie vil bli høyere hvis du har en overskridende inntekt på $ 87.000. Du vil betale denne prisen i tillegg til prisen på FEHB-planen din hvis du bruker begge sammen.

Selv om du betaler to premier, bruk Fehb og del B sammen er ofte et godt valg. Akkurat som med dekning av del A, er Medicare hovedbetaleren når du går på pensjon. Medicare del B betaler L’80% for dekket tjenester. Når du bruker del B sammen med en FeHB-plan, kan FeHB-planen dekke 20% som du bare vil være ansvarlig med del B. L’Bruk av en FeHB-plan sammen med Medicare Del B fungerer som Medicare Supplement eller En Medigap Plan. Imidlertid vil FeHB-planen også betale dekselet som Medicare ikke inkluderer.

Helsebehovet ditt og budsjettet ditt kan bidra til å avgjøre om det skal være en del B og Fehb, gir mening for deg. For eksempel, hvis du har en FeHB-plan med en $ 60-prispris, og du kvalifiserer for standard del B-premie, vil du betale $ 200.60 per måned for forsikring.

Hvis du lider av en kronisk tilstand som diabetes som krever flere tester og medisinske undersøkelser, kan ditt 20% medisinske samforsikringsbeløp lett komme til mer enn $ 60 ekstra per måned. I dette scenariet vil det være fornuftig å bruke Fehb og Medicare sammen for å få den mest komplette dekningen.

Det er også mer sannsynlig at FeHB dekker kostnader som tannprosedyrer eller narkotika som Medicare ikke betaler. Ved å bruke begge planene sammen, kan du sørge for at du er dekket for alt som skjer.

Medicare del C og Fehb

Sammen er delene A og B av Medicare kjent som Original Medicare. Du kan bruke Original Medicare sammen med en FeHB-plan for å maksimere dekning. Men ting er litt annerledes hvis du vurderer en Medicare plan del C eller Medicare fordel.

En Medicare Advantage-plan er en helseforsikringsplan som tilbys av et privat selskap som fastsetter en kontrakt med Medicare å gi dekning. Advantage-planene dekker alle originale Medicare-tjenester og legger ofte medikamentdekning, øyeomsorg, tannpleie og mer.

Du trenger ikke din FEHB-plan hvis du velger å abonnere på en fordelsplan. Siden en Advantage-plan erstatter den opprinnelige Medicare og har større dekning, kan FeHB-planen ikke gi mange ekstra fordeler.

Hvis du velger å abonnere på en Medicare Advantage-plan i stedet for din FEHB-plan, bør du suspendere FEHB-planen din i stedet for å avbryte den. På denne måten vil du kunne gjenoppta din FeHB-plan i fremtiden hvis din fordelaktig plan ikke lenger fungerer for deg.

En fordelsplan kan ikke være fornuftig i alle tilfeller, spesielt hvis du allerede har en FeHB-dekning. Advantage-planene har sine premier og kostnader. Avhengig av dine FEHB-plan og fordelsplaner til din disposisjon, kan dette være dyrere enn felles bruk av del B og Fehb.

Også, mange fordeler planer bruker nettverk. Dette kan bety at du bør bytte lege og andre spesialister hvis du forlater din FeHB-plan for en fordelsplan.

Men hvis fordelsplaner er tilgjengelige i ditt område, kan du spare penger for å suspendere FeHB-planen din og i stedet bruke en fordelsplan. Til slutt, valget avhenger av planene til din disposisjon og fra dine spesifikke medisinske behov. Du kan søke etter Advantage-planer som er tilgjengelige i ditt område ved hjelp av Medicare-nettstedet Søker instrument.

Medicare del D og Fehb

Medicare del D er dekning av reseptbelagte legemidler. Reseptbelagte legemiddeldekning er svært begrenset med originale Medicare, så 8217; å legge til delen D hjelper ofte mottakerne til å betale sine stoffer.

Alle FEHB-planene tilbyr reseptbelagte dekning. Så hvis du holder FEHB-planen sammen med den opprinnelige Medicare, trenger du ikke del D.

Du kan velge FeHB i stedet for Medicare?

I de fleste tilfeller kan du velge å ikke bruke Medicare-dekning og fortsette å bruke FEHB-planen. Medicare er en valgfri plan, noe som betyr at det ikke er nødvendig å ha dekning av del A eller del B. Imidlertid er C’unntak. Hvis du er registrert hos Tricare, en FeHB-plan for militære medlemmer, må du registrere deg i Original Medicare for å holde dekning.

Hvis du har en annen FeHB-plan, er valget opp til deg. Du kan bestemme hva som passer best for budsjettet ditt og dine behov. Vær imidlertid oppmerksom på at Medicare del A er normalt fri premium. Ha den delen til hvordan ekstra dekning i tilfelle ly er en god ide for de fleste, siden de har ekstra beskyttelse uten å betale høyere kostnader.

Selv om det ikke er nødvendig å registrere seg i del B under den første registreringsperioden, hvis du bestemmer deg for å ønske det senere, betaler du en kvote for forsinket påskriften. Denne regelen gjelder bare hvis du allerede er pensjonert når du blir egnet for del B. Hvis du fortsatt jobber, kan du registrere deg for del B en gang trukket tilbake. Du vil ha opptil åtte måneder for å registrere deg før du må betale en straff for forsinkelsen. Det er ingen sen straff for del a.

Spolene til føderale ansatte som har FeHB, kan opprettholde FeHB?

Din ektefelle kan holde Fehb til du er egnet. Din FEHB-plan kan dekke deg, din ektefelle og barna dine opptil 26 år, selv etter pensjonering. Din ektefelle kan også dra nytte av Medicare sammen med FeHB. I motsetning til Fehb planer, er Medicare planene individuelle. Du kan ikke legge til noen til en Medicare-plan, selv om du kan bli egnet gjennom en ektefelles arbeidskreditt.

L’Bruk av Fehb sammen med Medicare fungerer på samme måte for ektefeller som er dekket som for de dekkede hovedmerkene. De kan velge hvilken som helst kombinasjon av Medicare-deler og en FeHB-plan.

Bunnlinjen

L’felles bruk av FeHB og Medicare kan dekke dine pensjonerte helsebehov. Du kan holde FEHB-dekket for deg, din ektefelle og barna dine opp til 8217; alder 26 år etter pensjonering. Medicare vil være hovedbetaleren og din FeHB vil være den sekundære betaleren.

Avhengig av «8217; mengde av premium og helsemessige forhold du har, for å få begge planene, kan spare deg for langsiktige penger. Imidlertid er påmeldingen i Medicare valgfritt, med mindre du har TRICARE. Ditt budsjett og omstendigheter vil avgjøre om å holde FeHB og abonnere på Medicare, er fornuftig for deg.