Bivirkninger av strekenes slag

Angående anti-influensa vaksinen

Hvert år beskytter folk seg mot innflytelsen, eller L & # 8217, påvirker vaksinen mot innflytelsen. Denne vaksinen, som generelt er tilveiebragt som en injeksjon eller nasal spray, kan redusere sjansene for å kontrahere L’påvirke opp til 60 prosent.

De fleste av bivirkningene av influensavaccinen er generelt milde. Men i sjeldne tilfeller kan de være seriøse. Før du mottar influensavaccinen, vil du kanskje vite hva du kan forvente.

I noen multient hetteglass med influensavaccinen brukes en kvikksølvbasert konserveringsmiddel kalt thimerosal. Det brukes til å forhindre vekst av bakterier og andre bakterier.

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), L’Timerosal bruk i vaksiner er trygt og forårsaker få bivirkninger.

Hvis du er bekymret for thimerosal, kan du be om en vaksine som ikke inneholder den. Dette CDC-tabell Oppgi influensavaccinene som for øyeblikket er tilgjengelige og angir om de inneholder thimerosal.

Mest vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av influensavaccinen er milde. De er de samme hos voksne, barn og nyfødte.

Reaksjon på injeksjonsstedet

L’mer vanlig bivirkning av anti-influensavaccinen er en reaksjon på injeksjonsstedet, som typisk er på overarmen. Etter injeksjonen kan du prøve smerte, rødhet, varme og i noen tilfeller en liten hevelse. Disse effektene varer vanligvis mindre enn to dager.

For å redusere ubehag, prøv å ta Dell’ibuprofen før du gjør injeksjonen.

Hodepine og andre smerter og sorger

Etter skuddet kan du ha hodepine eller muskelsmerter i hele kroppen. Dette skjer vanligvis den første dagen og forsvinner innen to dager. L’Inntaket av smertestillende kan bidra til å lindre ubehag.

Det er kontroversielt hvis det er trygt å ta paracetamol eller ibuprofen for å behandle disse bivirkningene av vaksinen.

Noen søk antyder at disse stoffene kan forandre seg eller redusere måten kroppen din reagerer på vaksinen. En studie som involverer barn Han fant ut at paracetamolet eller ibuprofeninntaket ikke reduserte kroppens svar på influensavaccinen.

Andre søk er blandet. Det er ikke klart hvis disse stoffene bør unngås.

Svimmelhet eller besvimelse

Capping eller svimmelhet med anti-influensavaccinen kan forekomme. Disse effektene bør ikke vare mer enn en dag eller to. Hvis du har en tendens til å bli svimmel eller svak når du gjennomgår en injeksjon av A & # 8217, sørg for å fortelle legen din før du gjør influensavaccinen.

Du kan også prøve:

 • sitter for litt & # 8216; etter å ha mottatt skuddet
 • Lag en matbit før eller etter skuddet

Feber

En feber på 101 ° F (38 ° C) eller mindre er en vanlig bivirkning av anti-influensavaccinen. En liten feber anses som en liten bivirkning. Bør forsvinne innen en eller to dager.

Hvis feber plager deg, kan du ta hensyn til ibuprofen eller paracetamolinntak.

Som nevnt ovenfor, er noen bekymringer hevet om både paracetamol og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, inkludert ibuprofen eller naproxen. Bekymring er at disse stoffene kan redusere kroppens svar på vaksiner. Forskning er imidlertid ikke avgjørende på dette tidspunktet.

Spørsmål:

Nasal-sprayinfluensavaccinen forårsaker forskjellige bivirkninger i forhold til influensavaccinen?

TIL:

Som influensa vaksinen, kan nesen influensa spray, også kalt levende dempet influensa vaksine (laiv), forårsake hodepine, svimmelhet, svimmelhet og en lett feber.

Imidlertid kan nesesprayen også forårsake andre bivirkninger som injeksjonen ikke har, inkludert tretthet, tap av appetitt, cola nese og ondt i halsen.

Vær oppmerksom på at nesespray ikke er tilgjengelig hvert år. Undersøk CDC nettsted for mer informasjon.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er sjeldne med influensavaccinen, men de kan inkludere:

Høy feber

En feber høyere enn 101 ° C (38 ° F) er ikke vanlig. Hvis du er bekymret for den høye feberen, ring legen din.

Alvorlige allergiske reaksjoner

Sjelden kan influensavaccinen forårsake en alvorlig allergisk reaksjon. Alvorlige allergiske reaksjoner oppstår vanligvis innen få timer etter mottak av vaksinen. Symptomene inkluderer:

 • urticaria
 • opphovning
 • åndedrettsproblemer
 • rask hjertehastighet
 • svimmelhet
 • svakhet

Hvis du har et av disse symptomene, ring legen din umiddelbart. Hvis de er seriøse, ring 911 eller gå til nærmeste beredskapsrom.

Guillain-Barré syndrom (GBS)

I svært sjeldne tilfeller har noen mennesker som mottok influensavaccinen, opplevd Guillain-Barré syndrom (GBS). GBene er en nevrologisk tilstand som forårsaker svakhet og lammelse gjennom hele kroppen. Det er imidlertid ikke klart hvis influensavaccinen er den sanne årsaken til GBS i disse tilfellene.

GBS er mer sannsynlig å forekomme hos folket som har hatt GBs tidligere. Pass på at du informerer legen din dersom du har en historie om denne tilstanden. Når det er sagt, har GBs i fortiden, betyr ikke alltid at du ikke kan motta influensavaccinen. Snakk med legen din for å finne ut om influensavaccinen er trygg for deg.

Ring legen din umiddelbart hvis du har GBS symptomer etter å ha mottatt influensavaccinen.

Bestem om du vaksinerer mot innflytelsen

Anti-influensa vaksinen anbefales generelt til alle de som har minst 6 måneder. Alle som er i fare for alvorlige influensa komplikasjoner, bør også motta influensavaccinen, som inkluderer:

 • gravide kvinner
 • folk i alderen 65 år
 • Folk med kroniske helsemessige forhold så vel som deres omsorgspersoner

Skottet anbefales ikke til folk som:

 • Han hadde en allergisk reaksjon på anti-influensa vaksinen i fortiden
 • Den har en alvorlig eggallergi
 • De er for tiden syke med moderat til alvorlig feber

Snakk med legen din

Anti-influensavaccinen er en sikker og effektiv behandling med få bivirkninger. Men hvis du er bekymret, kan du snakke med legen din eller apoteket. De kan hjelpe deg med å bestemme om en influensavaksine er riktig for deg.

Spørsmålene du kanskje ber om:

 • Få en influensavaksine er en god ide for meg?
 • Hvilken influensa vaksine er best for meg?
 • Jeg er i fare for alvorlige influensa komplikasjoner?
 • De har høy risiko for bivirkninger av anti-influensavaccinen?

Spørsmål:

Jeg kan lage en influensavaksine hvis de er allergiske mot eggene?

TIL:

De fleste influensa vaksiner er laget med egg, slik at de kan forårsake en reaksjon hos personer med allergi alle & # 8217;. Tidligere anbefales CDC til mange personer med A’allergi allergi; egg for å unngå influensavaccinen.

Men nå, CDC Han sier at de fleste med eggallergier lett kan få influensavaksinen.

Hvis du kan motta influensavaccinen eller ikke, avhenger av alvorlighetsgraden av allergi alle & # 8217;. Hvis du bare har hatt urticaria som en reaksjon på eggene, kan du få noen anti-influensa vaksine ellers trygt for deg.

Hvis du har andre symptomer fra eggene, som hevelse eller svimmelhet, bør du bare få influensavaccinen fra en helsepersonell opplært til å styre en allergisk respons.

Men hvis du noen gang har hatt en alvorlig reaksjon på eggene, er anbefalingen at du ikke bør gjøre vaksinen mot innflytelsen uansett.

Hvis du har en’Allergy All’Egg, snakk med legen din for å få en form for sikker vaksine for deg.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.