Nyfødt baby peeling: Hvilke foreldre skal gjøre?

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Nyfødt baby hud peeling

Å ha et barn kan være et veldig spennende øyeblikk i livet ditt. Fordi ditt hovedmål er å holde nyfødt sunn og trygg, er det forståelig å bekymre deg for barnets velvære.

Hvis babyens hud vises tørr eller begynner å slutte i ukene etter fødselen, vet hva årsakene til peeling kan lindre dine bekymringer.

Fordi desquamation oppstår, tørr hud?

L’aspekt av en nyfødt, inkludert hans hud, kan forandre seg mye i de første ukene i livet. Barnets hår kan endre farge og deres hudfarge kan bli klarere eller mørkere.

Før du forlater sykehuset eller innen få dager fra hjemmet, kan huden på din nyfødte også starte slokking eller slukket. Dette er helt normalt for nyfødte. Peeling kan forekomme på hvilken som helst del av kroppen, som hender, fotplanter og ankler.

Nyfødte er født dekket av ulike væsker. Dette inkluderer fostervann, blod og hjemme lakk. Vernix er et tykt belegg som beskytter et barns hud fra fostervannet.

A’sykepleier vil tørke væskene fra en nyfødt umiddelbart etter fødselen. Når husets tilfelle har forsvunnet, vil barnet ditt begynne å miste det ytre laget av huden i løpet av en eller tre uker. Mengden peeling varierer og avhenger av at barnet var for tidlig, født til tid eller sent.

Pluss hjemmemaling et barn har på huden ved fødselen, mindre kan skrelle seg selv. Premature babyer har flere hus, så disse nyfødte skreller ofte mindre enn et barn født på 40 uker eller senere. I begge tilfeller, litt tørrhet og peeling etter fødselen er normal. Peeling av huden vil gå bort alene og krever vanligvis ikke spesiell omsorg.

Andre årsaker til gjerde og tørrhet

Eksem

I noen tilfeller er desquamation og tørr hud forårsaket av en hudtilstand kalt eksem eller atopisk dermatitt. L’Eksem kan forårsake tørkede, røde og pruriginøse flekker på barnets hud. Denne tilstanden er sjelden i perioden umiddelbart etter fødselen, men kan vokse senere i # 8217; barndommen. Den eksakte årsaken til denne hudtilstanden er ukjent. Ulike faktorer kan utløse en forverring, inkludert eksponeringen for irriterende stoffer som sjampo og vaskemidler.

Meieriprodukter, soyabønneprodukter og hvete kan også utløse eller forverre eksemet i noen mennesker. Hvis barnet ditt bruker en soyabønneformel, kan legen gi deg råd til å bytte til en ikke-soyabasert formel. Legen din kan også anbefale spesielle fuktighetsgivende kremer for eksem, for eksempel babypleieprodukter Aveeno eller Cetaphil.

ichthyosis

Peeling og tørrhet kan også skyldes en genetisk tilstand kalt ictosis. Denne hudtilstanden forårsaker feil, kløe og tap av huden. Legen din kan diagnostisere barnet din denne tilstanden basert på familiens medisinske historie og en fysisk undersøkelse. Barnets lege kan også ta en prøve av blod eller hud.

Det er ingen kur for posene, men å bruke regelmessig kremer kan lindre tørrhet og forbedre barnets hudforhold.

Peeling behandlinger, tørr hud

Selv om peeling av huden er normal hos nyfødte, kan du bekymre deg for at barnets hudflis eller overvinter tørker i enkelte områder. Her er noen enkle strategier for å beskytte babyens hud og redusere tørrhet.

Redusere badetiden

Lange bad kan fjerne naturlige oljer fra babyens hud. Hvis du bader babyen din 20 eller 30 minutter, reduser du badetiden til 5 eller 10 minutter.

Bruk varmt vann i stedet for varmt vann og bruk bare duftfrie vaskemidler og uten såpe. Normal såpe og boblebad er for aggressive for huden til en nyfødt.

Påfør en fuktighetsgivende krem

Hvis barnets hud ser tørr, kan du bruke en hypoallergenisk fuktighetskrem to ganger om dagen, selv etter badet. Påfør krem ​​på huden umiddelbart etter at badet bidrar til å holde fuktigheten. Dette kan lindre tørrhet og holde barnets hud myk. Masser forsiktig babyens hud med en fuktighetskrem kan oppløse squamous hud og lette peeling.

Hold babyen fuktet

Å holde barnet ditt mest hydrert mulig, reduserer tørr hud. Barn bør ikke drikke vann opp til ca 6 måneder, med mindre legen ikke sier noe annet.

Beskytt babyen din fra # 8217; kald luft

Pass på at babyens hud ikke er utsatt for kaldt eller vind når det er alt 8217;. Sett sokker eller hansker på barnets hender og føtter. Du kan også plassere et teppe på setet eller på babyens babybærer for å beskytte ansiktet mot vinden og # 8217; kald luft.

Unngå aggressive kjemikalier

Fordi en nyfødt hud er følsom, er det også viktig å unngå aggressive kjemikalier som kan irritere barnets hud. Ikke bruk dufter eller duftende produkter på babyens hud.

I stedet for å vaske babyens klær med et vanlig vaskemiddel, velg et vaskemiddel designet spesielt for barnets følsomme hud.

Bruk en luftfukter

Hvis luften i hjemmet ditt er for tørt, bruk en kald tåkefukter for å øke fuktighetsnivået i hjemmet ditt. En luftfukter bidrar til å lindre det tørkede eksemet og huden.

L & # 8217;

Ingen C’Det er måte å hindre huden fra babyen din til å ta vare på fødselen. Tiden som kreves for å eliminere det ytre laget av huden, varierer fra barn til barn. Holder barnets hudhydrert bidrar til å redusere tørkede flekker og sprekker.

Hvis tørr hud og peeling ikke forbedrer seg innen få uker eller verre, snakk med legen din.