Mødre melkfarge: Fra gul til blå for å rose, hva det betyr

Del på Pinterest

Du er sannsynligvis klar over fordelene med morsmelk. Inneholder antistoffer som bidrar til å styrke et barns immunsystem, og noen barn har en lettere tid å fordøye brystmelk enn kunstig melk.

Men hvis du er ny i # 8217; amming, kan du ikke være klar over de forskjellige fargene i morsmelk. Du kan anta at morsmelk har samme farge som kunstig melk eller vaksine melk. Imidlertid kan fargen variere sterkt.

Ikke bekymre deg! Produksjonen av forskjellige farger av morsmelk er vanligvis ingen grunn til bekymring. Etter å ha sagt dette, er det viktig å forstå hvorfor fargen på morsmelk kan endres fra tid til annen.

Hva er fargen & # 8220; normal & # 8221; Morsmelk?

En vanlig farge for en mor kan ikke være normal for en annen, så du bør ikke nødvendigvis komme ut og sammenligne notatene om farger med alle dine ammende venner. Men i de fleste tilfeller har morsmelk et lettere utseende, vanligvis hvitt, selv om det kan ha en litt gulaktig eller blåaktig nyanse.

Her er hva du trenger å vite om fargene du kan se, inkludert når du bør bekymre deg for en fargeendring.

Hva gjør morsmelk gul?

The Colostrum

Hvis du nylig fødte nylig, kan du bli overrasket over å se tett gul morsmelk i stedet for hvit melk. Dette er helt normalt, og mange mødre produserer gul melk i løpet av de første dagene etter fødselen.

Dette kalles kolostrum, eller første melk, siden det er den første melken som produseres av brystet etter fødselen. Colostrum er rik på antistoffer og tettere og produserer denne melken opptil 5 dager etter fødselen.

Kosthold

Du kan fortsette å produsere gul morsmelk selv i flere måneder etter 1217; amming, spesielt hvis du spiser gul eller oransje mat, som gulrøtter eller søte poteter.

frysing

Det er viktig å merke seg at fargen på brystmelk kan endres etter frysing. Brystmelken din kan i utgangspunktet vises hvit og deretter endres i en litt gul farge, som er helt normal. Dette indikerer ikke et problem med din melkproduksjon.

Hva gjør morsmelk hvit?

Hvit er fargen som de fleste forventer å se under L’amming eller # 8217;. Det interessante, er imidlertid at kroppen generelt ikke produserer hvit morsmelk til noen dager etter fødselen. Dette skjer når melken passerer fra den første melken (kolostrum) til moden melk. Selv din melkproduksjon øker i løpet av denne perioden og fortsetter å gjøre det i løpet av de første 2 ukene etter fødselen.

Alle er forskjellige, så under denne overgangen kan brystmelken bytte fra en mørk gul til en lysegul eller en helt hvit gulaktig farge.

Hva gjør morsmelkblå?

Det er også normalt å ha litt blåaktig brystmelk. En blåaktig nyanse er ofte åpenbar for starten av tegningen eller # 8217;. Denne melken (første melk) er tynnere og inneholder mindre fett og flere elektrolytter. Mot slutten av en strømforsyning eller ekstraksjonssesjon blir melk (bakmelk) mer tett og inneholder mer fett, noe som resulterer i en mer kremaktig hvit eller gulaktig farge.

Hvis du noen gang har lagt merke til at skimpet vaksinemelk som du kjøper i butikken, kan du ha en blåaktig tone, er det av lignende grunner: mindre fett.

Hva gjør mors melkegrønn?

Ikke bekymre deg hvis du ser grønn morsmelk. Tenk tilbake til det du spiste nylig. Sannsynligvis spiste du en grønn mat som har endret fargen på brystmelken din, kanskje en grønn smoothie eller en bukett med grønne grønnsaker.

Ikke bekymre deg, brystmelken din kommer tilbake til sin normale farge. Gi deg selv et klapp på skulderen for de sunne matvalgene!

Hva gjør mors rosa eller rødlig melk?

Kosthold

Rosa eller rødlig brystmelk har et par forklaringer. På samme måte som når du spiser eller drikker noe grønt, forbruker rødlig mat og drikke og drikkevarer & # 8211; Tenk på jordbær smoothies, rødbeter og matvarer som inneholder rødt kunstig fargestoff & # 8211; kan endre fargen på brystmelken din.

Blod

Også, spor av blod i morsmelk kan forårsake en endring i farge. Men dette indikerer ikke alltid et problem.

Du kan ha sprukket nippler blødning eller en ødelagt kapillær i brystet. I begge tilfeller vil blødningen stoppe mens kroppen din helbreder. I mellomtiden trenger du ikke å forstyrre brystbestillingen eller # 8217; ekstraksjon.

Men hvis melken din ikke kommer tilbake til sin vanlige farge etter noen dager, ring legen din. Selv blod i morsmelk er et tegn på A’brystinfeksjon.

Hva gjør morsmelk svart?

Hvis fargen på brystmelken er svart eller brun, og du tar medisiner, kan du i de fleste tilfeller klandre medisinen. Dette kan skje hvis du tar L’minocycline antibiotika (minocin).

Før du tar minocyklinen eller noe annet stoff, informer legen din, du ammer. Noen er helt trygge til tross for deres evne til å endre fargen på morsmelk, mens andre kan kreve rekruttering av en alternativ medisin.

Fargen endres under L & # 8217;

Her er hva som skal vite om de forskjellige typer morsmelk, inkludert fargeendringer som kan forekomme på hvert trinn.

The Colostrum

 • Den første melken produsert av brystet etter fødselen
 • varer opptil 5 dager etter fødselen
 • rik på antistoffer
 • gulaktig farge

Overgangsmelk

 • Melken som brystet ditt produserer mellom kolostrummet og den modne melkestadionet
 • varer mellom 5 og 14 dager etter fødselen
 • gulaktig eller oransje farge med et mer kremaktig utseende

Moden melk

 • Melken produsert av brystet som starter ca. 2 uker etter fødselen
 • Den første melken vises hvit, klar eller blå All’start av hver mat og blir så mer kremaktig, tettere eller gul mot slutten av hver mat (bakmelk)

Faktorer som bidrar

Hvis brystmelken din er en annen farge fra hvitt eller blått, er det et sammendrag av vanlige forklaringer:

Gul / oransje grønn rosa / rød svart & # 8211; Spise gulrøtter, gresskar og gul / oransje grønnsaker

& # 8211; Morsmelkfrysing

& # 8211; Oransje drikke eller drikke og drikke Spis eller drikk grønn mat og drikke & # 8211; Spis eller drikk mat og drikke med rød farge

& # 8211; Brutt chapped eller kapillære brystvorter & # 8211; Medisinering

& # 8211; Vitamintilskudd

Du kan legge merke til noen vanlige temaer. Faktorene som oftere bidrar til fargeendringer i morsmelk, inkluderer:

 • Spis mat med kunstige fargestoffer
 • Konsumere rike matvarer av beta-karoten (gulrøtter, gresskar, etc.)
 • Spis grønne grønnsaker
 • Drikk farget brus og andre drinker
 • Tar medisiner eller vitaminer
 • Chapped brystvorter eller ødelagte kapillærer
 • Morsmelkfrysing

Husk at ovennevnte ikke bare endrer fargen på morsmelk, men det kan også endre fargen på barnets poop. Så, hvis du nylig har spist rødbeter og avføringen av barnet ditt blir rødt, ikke panikk umiddelbart.

Når skal du se en lege

Generelt må du bare konsultere en lege for rødaktig eller rosé morsmelk som ikke forbedres. Sprukne brystvorter eller ødelagte kapillærer helbreder vanligvis om et par dager, på det tidspunktet går morsmelk til sin normale farge.

Hvis du fortsetter å produsere rød eller rosa melk, kan dette indikere et annet problem, som A’brystinfeksjon eller brystkreft. Du bør også konsultere en lege hvis du produserer svart eller brun brystmelk for å sikre at medisinene dine og kosttilskuddene er trygge å ta under L & # 8217;.

L & # 8217;

Når amming er en ny opplevelse, kan du ikke være kjent med de forskjellige fargene i morsmelk. Vet bare at det er helt greit at din melk endrer farge. Likevel, hvis du har spørsmål eller tvil, snakk med legen din.