Mammografi smerte? Hvordan du føler og hva du kan forvente senere

Fordi mammogrammer er viktige

En mammografi er det beste bildeverktøyet som helsepersonell kan bruke til å oppdage de første tegn på brystkreft. Tidlig diagnose kan gjøre forskjellen i suksessen til kreftbehandling.

Få et mammogram for første gang kan forårsake angst. Det er vanskelig å vite hva du kan forvente om ikke # 8217; du har gjort det. Men å planlegge et mammogram er et viktig og proaktivt skritt for å ta vare på helsen din.

Vær forberedt på mammografi kan hjelpe deg med å slappe av i sinnet mens du forbereder eksamen. Les mer for å lære mer om prosedyren og hva du kan forvente når det gjelder smerte.

Skade?

Alle opplever mammogrammer annerledes. Noen kvinner kan prøve smerte under prosedyren, og andre kan ikke føle noe.

De fleste kvinner føler et visst ubehag under selve røntgenprosessen. Trykk mot bryst fra’testutstyr kan forårsake smerte eller ubehag, og dette er normalt.

Denne delen av prosessen skal vare bare noen få minutter. Imidlertid føler andre kvinner en ekstrem smerte under eksamenen. Ditt smerte nivå kan variere med hvert mammogram du mottar, avhengig av:

  • størrelsen på brystet ditt
  • Tidspunktet for EKSAMINATIVNINGEN I FORBINDELSE TIL MEDSTRUASJONSKRIVEN
  • Plasseringsvariasjoner for mammografi

Når programmering av mammografi

Når du planlegger mammografi, ta hensyn til menstruasjonssyklusen. Uken etter slutten av syklusen har en tendens til å være den ideelle tiden til å lage et mammogram. Unngå programmering L’eksamen for uken før syklusen. Det er da at brystene dine blir mer øm.

De American College of Physicians (ACP) anbefaler at kvinner i gjennomsnitt risiko for å utvikle risikoen for brystkreft mellom 40 og 49, bør snakke med legen din dersom du begynner å gjennomgå mammogrammer før 50 år.

De American Cancer Society (ACS) Anbefaler kvinner med en gjennomsnittlig risiko for å utvikle brystkreft programmering av den første mammografien innen 45 år, med mulighet for å starte på 40 år.

Etter 45, bør du sende et mammogram minst en gang på # 8217; år med muligheten for å gå til hvert annet år alle 55 år gammel.

Mens ACP- og ACS-anbefalingene varierer litt, bør beslutningen om når og med frekvens gjennomgår mammogrammer være en beslutning mellom deg og legen din.

Hvis du i gjennomsnitt er risiko for å utvikle brystkreft, bør du begynne å snakke med din mammogrammer lege alle & # 8217;.

Hvis du har en familiehistorie av brystkreft, spesielt brystkreft i den første fasen, fortell legen din. De kan anbefale hyppigere mammogrammer.

Hva du kan forvente under et mammogram

Før mammografi, kan du ta en benk smertestillende, som Aspirin (Bayer) eller L’ibuprofen (Advil), hvis legen din mener det er et sikkert alternativ for «8217, som er basert på din medisinske historie.

Dette kan redusere risikoen for ubehag under mammografi og redusere smerte senere.

Når du ankommer All’din lege klinikk, må du svare på noen spørsmål om din familiehistorie og på tidligere mammogrammer, hvis du har hatt. Dette er veldig viktig for Imaging Team.

Mest sannsynlig vil du bli brakt til et rom D’forventet separert spesifikt for kvinner som gjennomgår mammogrammer. Du vil vente til på tidspunktet for eksamenen din.

Like før’ekte undersøkelse, må du kle på livet opp. Sykepleieren eller radiologisk tekniker kan bruke spesielle lim på brystområdene hvor du har fødselsskilt eller andre tegn på huden. Dette vil redusere forvirring hvis disse områdene vises på mammografi.

L’sykepleier eller radiolog tekniker kan også plassere klistremerker på brystvorter, slik at radiologen vet hvor de er plassert når de ser på mammografi.

De vil da plassere brystene dine, en om gangen, på et plastplate for bildebehandling. A’annen plate vil komprimere brystet mens teknikeren fanger røntgenbilder fra forskjellige vinkler.

Brystvevet må distribueres slik at det projiserte bildet kan oppdage inkongrucheter eller klumper i brystvevet.

Du får resultatene av mammografien din innen 30 dager. Hvis noe er unormalt i røntgen skanning, kan du bli bedt om å få en’annen mammografi eller en’annen form for ekstra tester.

Jeg vil høre smerte etter en mammografi prosedyre?

Noen kvinner rapporterer å føle smerte etter å ha mottatt et mammogram. Denne ømheten bør ikke være verre enn smerten du føler under selve røntgenprosessen.

Nivået av smerte eller følelse som du føler etter at et mammogram er umulig å forutsi. Det har mye å gjøre med:

  • posisjonering under eksamen;
  • Formen på brystet ditt
  • Din stabs toleranse mot smerte

Noen kvinner kan også presentere små blåmerker, spesielt hvis de tar medisiner for å fluidifisere blod.

Det kan hende du finner at iført en polstret sportsbh er mer komfortabel enn å ha på seg en bh med underwire for resten av mammografiedagen.

Men de fleste kvinner gjennomgår mammogrammer, advarer ikke noen vedvarende smerte når prosedyren er fullført.

Det er andre bivirkninger?

En mammografi bør ikke forårsake alarmerende eller langsiktige bivirkninger for brystvev.

Som alle røntgeneksamen eksponerer mammografi deg til en liten mengde stråling. Av denne grunn er en debatt i gang på hvordan nøyaktig kvinner skal gjennomgå mammogrammer.

Onkologer er enige om at mengden stråling er minimal, og at fordelene ved å bli testet foretilt for brystkreft overstige enhver risiko eller bivirkning av stråling.

Når du ser legen din

Hvis du merker synlige blåmerker på brystet, eller du føler deg fortsatt sår en hel dag etter utføring av mammografi, bør du informere legen din.

Disse symptomene er ikke alarms grunn, men ikke C’Det er ikke noe galt med å gi stemme til din erfaring eller til ubehag etter et bildebehandlingsstudio.

Din deltakende lege vil motta resultatene av brystbildet. Selv bildesenteret vil informere deg om resultatene. Hvis du har spørsmål, eller du ikke har mottatt meldingen om studioets resultater, ring legen din.

Hvis sykepleieren eller radiologisk tekniker oppdager noe uvanlig i resultatene, kan det råde deg til å utføre et andre mammogram.

En bryst ultralyd kan også anbefales som en påfølgende testmetode. Det er også mulig at du må utføre en biopsi hvis uregelmessigheter har blitt oppdaget i mammografi.

Hvis ingenting unormalt er funnet, bør du planlegge å gå tilbake til neste mammografi innen de neste 12 månedene. For noen kvinner i gjennomsnittlig risiko for å utvikle brystkreft, kan returnere opptil 2 år være ok.