Hvordan bli kvitt fregner: 7 måter

Hvorfor fregner vises

Freckles er lysebrune eller lyse brune blotter på huden. De består av grupper av hudceller som inneholder melaninpigmentet. I motsetning til molene, som er hevet, er fregner flate. Fregner er ikke smertefulle eller skadelige.

Ingen er født med fregner, selv om de kunne vært genetisk. De utløses av’soleksponering. Hvis du har fregner og du vil bli kvitt deg, er det syv måter å ta hensyn til.

1. Solkrem

Solkrem eliminerer ikke eksisterende fregner, men bidrar til å forhindre nye. Du bør ha solkrem alle L’år, selv når det er overskyet.

De American Academy of Dermatology Den tilbyr disse forslagene:

 • Solkrem bør ha en SPF på 30 eller høyere.
 • Påfør solkremet på den nakne huden minst 15 minutter før du går ut av alt & # 8217;.
 • Gjenta solkrem hver to timer og umiddelbart etter svømming eller # 8217; overdreven svette.

2. Laserbehandling

Laserbehandling bruker konsentrerte og intense lyspulser for å slå skadede hudområder. Det finnes forskjellige typer lasere. Sekund 2015 Studio, Den 1064 Q-Switched ND YAG laser er effektiv for behandling av fregner. Resultatene av studien viste at behandlingen med denne laseren har let seg mer enn 50% fregner i 62% av deltakerne.

Laserbehandling er generelt trygt. Risikoen for arr er lav. Imidlertid kan andre bivirkninger forekomme, inkludert:

 • klø
 • opphovning
 • rødhet
 • skorpe
 • peeling
 • infeksjon
 • Hudfargeendringer

Hvis du har en historie med muntlig herpes, må du kanskje ta et antiviralt stoff før du gjennomgår laserbehandling. Dette skyldes at laseren kan stimulere en forverring av # 8217; herpes rundt munnen.

Legen din kan foreskrive andre medisiner eller kremer før prosedyren. De kan også anbefale visse stoffer eller produkter før prosedyren. Informer legen din om eventuelle stoffer eller kremer du bruker.

Opptil to uker kan ta opp for å gjenopprette fra laserbehandling. Flere økter er nødvendig for å få de ønskede resultatene.

3. Cryophurgia

Cryosurgery bruker ekstrem kulde i form av flytende nitrogen for å fryse og ødelegge unormale hudceller. Cryosurgery er generelt trygt og krever ikke reduserte anestesi og gjenopprettingstider. Noen potensielle bivirkninger er hypopigmentering, blødning og blærer. Kryokirurgien forårsaker sjelden arr.

4. Aktuell fading krem

Lysekremet, også kalt blekekrem, er tilgjengelig både fra disken og på resept. Mange oppløst kremer inneholder hydrokinoner, en ingrediens designet for å undertrykke produksjonen av melanin og lette de mørkede områdene i huden.

Den aktuelle hydrokinonkrem kan forårsake:

 • betennelse
 • tørrhet
 • Fiery
 • blinkers
 • Hudbleking

I 1982 vurderte US Food and Drug Administration (FDA) blekingsprodukter som inneholdt opptil 2% hydrokinon som generelt trygg og effektiv. I 2006, Nye tester Indikerte at hydrokinonen kan forårsake kreft hos rotter og resultere i mørk og hud disfiguring. Dette brakte FDA til å nevne L’hydrokinon for videre studier i National Toxicology Program (NTP) omfang. Likevel anbefalte FDA at hydrokinonprodukter forblir på markedet opp til ferdigstillelsen av NTP-undersøkelsen.

5. Topisk retinoidkrem

Retinoidkrem er en forbindelse av vitamin A. Det brukes til å forbedre huden som er skadet av solen og lette fregner. Sekund 2014 Gjennomgang, Retinoider kan tilby fotobeskyttelse ved å absorbere ultrafiolett stråling b. Dette kan bidra til å forhindre dannelsen av nye fregner.

Retinoid kremer er tilgjengelige med eller uten medisinsk resept. Vanlige bivirkninger er:

 • rødhet
 • tørrhet
 • hudirritasjon
 • peeling
 • følsomhet

6. Kjemisk peeling

En kjemisk peeling bruker en kjemisk løsning for å exfoliere og fjerne områder med skadet hud. For å fjerne fregner, trenger en moderat hudpeeling som inneholder glykolsyre eller trikloreddiksyre i mellomlagene i huden. Når den skadede huden er fjernet, genereres en ny hud.

Kjemisk peeling kan midlertidig forårsake:

 • Pungent
 • peeling
 • rødhet
 • irritasjon
 • Skorpeformasjon
 • opphovning

Sekund American Dermatological Surgery Company, Moderat hudskinn tar opptil to uker for å helbrede. Du må våt huden hver dag og bruke en aktuell salve. Du må også ta en antiviral på reseptbelagte i maksimalt to uker og unngå solen til huden din er helbredet.

7. Naturlige rettsmidler

Det er flere naturlige rettsmidler som folk sverger for å kvitte seg med fregner. Ingen er vitenskapelig prøvd. Det er imidlertid lite sannsynlig at de fleste skader forårsaker hvis de brukes i moderasjon.

Disse naturlige rettsmidler inkluderer:

Sitronsaft: Påfør sitronsaft direkte på huden med en bomullspute, og skyll deretter. Det antas at sitronsaft lyser opp huden.

Honning: Kombiner honning med salt eller sukker for å lage en skrubbe. Honning kan bidra til å fjerne pigmentering.

Lacticello: Påfør melkelampen direkte på huden. Du bør legge den på i 10 minutter før du skyller den med varmt vann. Du kan også lage en maske ved å kombinere bollen med D & # 8217-melet;. Melklampen inneholder melkesyre, som potensielt kan lindre dine fregner.

Syrekrem: Påfør rømme direkte på huden, og vask den bort etter noen minutter. Som kjernemelk inneholder remmen melkesyre.

Yoghurt: Påfør yoghurt direkte på huden og la den stå i noen minutter. Yoghurt inneholder også melkesyre.

Løk: Gni løk på huden, og skyll deretter huden med varmt vann. Løk kan fungere som en eksfoliant og kan hjelpe lette flekker.

Ved irritasjon, slutte å bruke løsningen.

Hva forårsaker du fregner

Din hud inneholder celler kalt melanocytter som produserer melaninpigmentet. Melanin bidrar til å beskytte huden mot solens ultrafiolette stråler. L’Soleksponering oppfordrer melanocytter til å produsere mer melanin. Freckles er en akkumulering av melanin på det ytre laget av huden.

De fleste med et stort antall fregner har klart hud, selv om noen kan få dem. Selv om folk fra lys hud normalt produserer mindre melanin enn de med mørkere hud, produserer deres melanocytter mer melanin under solens eksponering.

Freckles kan gå vekk fra solskinn

Det er noen fregner for den lange ray. Andre er viktigere om sommeren på grunn av den større eksponeringen for solen, men vil forsvinne om vinteren eller unngå direkte sollys. Arvelige fregner kan redusere med L & # 8217;. Fregner forårsaket av solskader har en tendens til å øke med alderen.

Når skal du se en lege

Freckles er ikke kreftfremkallende, men kan forveksles med hudkreft. L’Overdreven soleksponering er en risikofaktor for både fregner og melanomer. Melanoma er mer vanlig hos personer med lett hud eller fregner i forhold til de med mørk hud.

Hvis kjente endringer i størrelse, farge eller form for en freckle, kontakt legen din eller dermatologen din. De vil kunne avgjøre om det er en grunn til bekymring.

Tilleggsinformasjon: Symptomer på hudkreft »

Bunnlinjen

Freckles er vanlige og godartede, men mange mennesker vil bli kvitt det for estetiske grunner. Invasive rettsmidler som laserterapi og kjemisk peeling er effektive, men krever lange helbredende tider og kan forårsake alvorlige bivirkninger.

Hvis du vil sende dine fregner, snakk med din hudlege for å bestemme den beste fjerningsmetoden for deg. Uavhengig av den valgte metoden, er det derfor viktig å øve sikker solbeskyttelse for å forhindre nye fregner.

Les videre: Hvordan bli kvitt mørke flekker på ansiktet »