Lymfatisk drenering for ansiktet: Hva er fordelene?

Lymfesystemet er en avgjørende del av immunforsvaret ditt. Gjennom et nettverk av hundrevis av lymfeknuter, drenerer væsken som heter lymfen for å bli transportert igjen i blodet. Fjern også kroppsavfall og transporterer hvite blodlegemer som bidrar til å forhindre infeksjoner.

Når C’det er en slags hindring i lymfesystemet, kan væsken begynne å samle seg. Det er her lymfatisk drenering kommer inn i spill, en spesialisert type masseterapi.

Tradisjonelt ble det brukt til å behandle lymfedem, en tilstand som er preget av kronisk hevelse som kan oppstå etter fjerning av lymfeknuter.

Men de siste årene har noen begynt å inkorporere ansikts lymfatisk drenering i deres skjønnhetsregime som et våpen mot hevelse, slå av og # 8217; hudirritasjon. Noen har kommet til poenget med å kalle ham en ikke-kirurgisk ansiktsløftning.

Men det er egentlig alt’klamorens høyde? Testene er rystende. Fortsett å lese for å finne ut hva som kan og kan gjøre lymfatisk drenering for ansiktet ditt.

Det har leger fordeler?

; Lymfatiske dreneringsbehandlinger akselererer L’absorpsjon og transport av lymfatiske væsker som inneholder toksiner, bakterier, virus og proteiner & # 8221; sier den sertifiserte lymfedemeterapeut Lisa Levitt Gainsley.

Denne akselerasjonen av lymfesystemet er en Støttet av tester Vendepunkt for personer med lymphedem eller andre forhold som involverer lymfesystemet. Det kan også bidra til å redusere hevelse etter operasjonen, som en 2007 studie understreker bruken etter å ha fjernet tannen av dommen.

Levitt Gainsley bemerker at behandlingen også er nyttig for forhold som akne, eksem og fordøyelsessykdommer.

Og dets estetiske fordeler?

Skjønnhetsbloggere og massører på samme måte fremmer ofte lymfatisk drenering som en måte å forbedre hudens utseende, redusere fine linjer, rynker og øyeposer.

Begrenset søk

I 2015, Shiseido skjønnhetsselskap, sammen med professor i Osaka, Japan, Fant en link mellom hud og lymfatiske fartøy.

De konkluderte med at den reduserte funksjonen av dermale lymfatiske fartøy forårsaket hudavslapping. Men i stedet for lymfatisk drenering, anbefalte de Pigna ekstrakt som et middel.

Den lymfatiske drenering var imidlertid i sentrum av en studie utført av forskere fra Australian Flinders University. Annonsert i 2012, resultater som omgir effekten av teknikken På øyet området Det ser ikke ut til å ha blitt publisert ennå.

En estetisk fordel knyttet til kroppslymfatisk drenering ble funnet i a 2010 studio. Forfatterne konkluderte med at lymfatisk drenering effektivt reduserer lårets omkrets og tykkelsen på både låret og abdominalfettet i mennesker med cellulitt.

Det var en liten studie som involverte rundt 60 personer, men resultatene antyder at lymfatisk drenering kan ha fremdriftsegenskaper.

Oppfatning av en ekspert

Noen eksperter er ikke så overbevist av uttalelser på den lymfatiske dreneringsrapporten med forbedringen av huden;.

I en artikkel publisert av Journal of Clinical Investigation, George Cotsarelis Dermatologen har stilt spørsmål om folk har lymfatiske dreneringsproblemer i ansiktsområdet.

& # 8220; Hvis du gjør det, vil du sikkert ha et ansikt for å løse dem «8221; en normal person har ingen lymfatiske problemer på ansiktet & # 8221;. Vær imidlertid oppmerksom på at folk kan utvikle hodet eller nakke lymphedem.

Michael Detmar Dermatologist Kollega innrømmet til artikkelen at aldringsprosessen, sammen med solens skade, kan forårsake færre lymfatiske fartøy og en forverring av lymfatikken.

«Du kan kanskje demonstrere at du kan redusere væsker med et ansikt for å oppmuntre drenering når huden din har mindre lymfatisk. Deretter fremme lymfatisk strømning kan ha fordeler & # 8220; sa. & # 8220; at dette er oppnådd eller ikke med et ansikt, er en annen historie.& # 8221;

Dommen

Selv om noen terapeuter bekrefter at ansikts lymfatisk drenering kan produsere resultater Ligner på en miniatyr ansiktsløftning, Forsøkene hittil er hovedsakelig anekdotiske, i den forstand at de bare kommer fra de som ikke har prøvd (eller av de som tilbyr det).

Som det var gjort?

Lymfatisk drenering utføres vanligvis av en profesjonell. Hvis du prøver å prøve det av estetiske grunner, finn en ekspert skjønnhetspleie i denne typen behandling.

Hvis du prøver av medisinske grunner, se etter noen som er sertifisert av North America’s Lymfology Association eller er medlem av Nasjonalt nettverk på lymphedem.

De vil begynne med å påføre et lite trykk og delikate bevegelser som strekker seg fra å tappe og kjærtegne for å gni og presse. Bruk deretter de flate hender og alle fingrene, strekk forsiktig huden i retning av lymfatisk strømning for å fremme drenering.

En ansikts lymfatisk drenering fungerer på en lignende måte, men det kan også inkludere myke børstet bevegelser på ansiktet.

Kropps lymfatisk drenering varer vanligvis opp til en’nå, mens ansiktsversjonen er generelt litt & # 8216; kortere. Dype pusteøvelser, som favoriserer bedre lymfatisk sirkulasjon, har en tendens til å bli kombinert med begge.

Jeg kan gjøre det alene?

Du er ikke sikker på at en lymfatisk drenering til ansiktet er det riktige bevegelsen for deg? Du kan kjøre en forenklet versjon av ansikts ansikts-lymfatisk avløp uten å bruke en krone.

DIY lymfatisk drenering ansikt

 • Start med en dyp pusting. Støtte håndflatene på magen og inhalerer dypt gjennom nesen til du hører magen, trykk mot håndflatene. Pust ut til magen er flat og gjenta omtrent fem ganger.
 • Føl deg som hjemme. Du kan velge å sitte, stå eller ligge ned.
 • Påfør press. Ved å bruke håndflatene, starter den fra pannen, og utøver et lite trykk for langsomt å strekke huden mot nakke lymfeknuter. Fortsett, flytt nedover ansiktet.
 • Vær oppmerksom på øynene mine. For under øynene, bytter til ringformet og bruker en roterende bevegelse.
 • Å gjenta. Gjenta prosessen omtrent fem ganger i hvert område.
 • Noen mennesker liker å gjøre det hver dag eller bare en eller to ganger i uken. Hvis du ikke forstår teknikken godt, spør en skjønnhetspleie eller opplevd terapeut for å vise deg de grunnleggende prinsippene.

  Og & # 8216; trygt?

  Lymfatisk drenering er generelt trygt. Men først sjekke med legen din hvis du:

  • En høy risiko for blodpropper
  • Kongestiv hjertesvikt
  • A’aktiv lymfatisk infeksjon
  • Hevelse uten notat

  Bunnlinjen

  Lymfatisk drenering er en konsolidert behandling for visse medisinske forhold som involverer hevelse eller problemer med lymfesystemet. Dens skjønnhetsfordeler krever imidlertid videre forskning.

  Det kan ikke være høyden på høyden på’hype å være en ikke-kirurgisk ansiktsløftning, men generelt er det trygt. Hvis du er interessert, prøv det eller eksperimentere med en gjør-det-selv-tilnærming.